log in

Matchverslagen

Logo fundum

SK Lebbeke – KSK                                                                             2-2

Gezien er in de reeks van de zaterdagreserven A slechts 15 ploegen ingeschreven zijn en we vorige week vrij waren trapten onze reserven met een weekje vertraging de competitie op gang. De wedstrijd op SK Lebbeke werd uitzonderlijk op vrijdagavond gespeeld en met de thuisploeg werd geen vergelijk gevonden om deze wedstrijd te verplaatsen waardoor de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Schotland deels aan onze neus voorbij zou gaan. Voor het overige waren de omstandigheden wel ideaal: een perfecte grasmat en de warmte die door de regen in de namiddag weggespoeld was.

Als naar gewoonte toch weer heel wat personele problemen. Zo was het lang zoeken naar een doelman want ondanks de 4 keepers in onze kern dienden we alsnog een wit konijn uit onze hoge hoed te toveren. Maar wat voor één, wat het doel werd verdedigd door good old Nick De Petter. Andere afwezigen waren onder andere John Verleysen (Memorial Van Damme) en Kris Coen en Koen Mergan (gekwetst). Davy Bastiaens reisde ook mee naar Lebbeke maar zou wegens een spierblessure de hele match toekijken.

De voorbereiding van onze reserven verliep niet van een leien dakje: zo werd er in augustus niet één wedstrijd gewonnen en werden een paar serieuze bolwassingen geïncasseerd. Een constante doorheen deze “prestaties” was dat we na de openingsminuten van deze oefenwedstrijden steevast meerdere doelpunten in het krijt stonden na het geven van enkele cadeautjes. Maar nu het om de knikkers ging zou dit uiteraard veranderen.

Helaas bleef het bij goede voornemens want na een gelijkopgaande openingsfase leed Joni De Keukelaere balverlies ter hoogte van de middellijn. Volgens Joni klopte dit laatste niet en was het ter hoogte van de Overpoortstraat in Gent. Dit laatste kunnen we echter tegenspreken: de match was vrijdagavond omstreeks 20.10 uur al even bezig. De Lebbeekse verdediger nam het cadeautje in dank aan, lanceerde de snelle thuisspits die zich gemakkelijk ontdeed van zijn KSK-bewakers en via de paal in de korte hoek raak schoot: 1-0. Amper bekomen van deze achterstand stond het al snel 2-0: een inworp werd doorgekopt waarop een snelle flankverandering volgde. Doelman Nick De Petter aarzelde om zijn doel uit te komen waardoor de thuisspeler alle tijd en ruimte kreeg om de alsnog toegesnelde Nick te omspelen en de 2-0 simpel in doel te schuiven. Het steeds weerkerende beeld van de voorbereiding doemde weer op: de match was amper begonnen maar we stonden wel alweer 2 doelpunten in het krijt. Gelukkig was onze trouwe supportersschare, aangevuld met Femke De Schrijver, die overigens steeds onze délégé mag zijn als de Waar eens niet kan omdat hij elke dag 180 kilometer moet rijden met zijn schoolbus, een kwartier te laat wegens wegenwerken zodat zij dit trieste spektakel niet hadden gezien. Onze vrijdagavond dreigde er dus ook weer aan te hangen en was het daarvoor dat we de match van de Rode Duivels lieten schieten?

Op zo’n momenten staan echter ervaren leiders op. Om te anticiperen op dergelijke scenario’s haalden onze reserven in het tussenseizoen dan ook enkele gerichte transferts in huis: op Kocksken is het wegens een hernia nog even wachten maar op Kenny Eeckhoudt, bekend als steunpilaar van het nooit helemaal van de grond gekomen zijnde “Project Nievekeirken” konden we vandaag al een beroep doen. Na een kwartier kwam deze laatste zijn diesel op gang en hij besloot er zijn kop voor te leggen. Een ommekeer kon dan ook niet lang op zich laten wachten en de wedstrijd begon stilaan te kantelen. Onze reserven legden nu heel wat mooie combinaties op de mat en drukten de thuisploeg stilaan weg. Een eerste grote kans was er voor Kevin Tillon maar de doelman redde dienst inzet knap. Toch werd halfweg de eerste helft de aansluitingstreffer gescoord door Sam De Saedeleer nadat deze een voorzet vanop rechts mooi met links in doel knalde. Onze eskaërs gingen verder op hun elan en de thuisploeg kwam er nu niet meer aan te pas. Tien minuten voor rusten resulteerde dit in de verdiende gelijkmaker en deze was van schitterende makelij: na een recuperatie in de verdediging en uitvoetballen via verschillende stations zette Kenny Floyd met een splijtende pas alleen voor de thuisdoelman. Floyd kon de bal echter simpel naast deze laatste leggen en zo de 2-2 aantekenen. Luttele minuten later verscheen diezelfde Floyd opnieuw alleen voor de doelman maar deze keer kwam deze als winnaar uit het gevecht: de 3-2 bleef tussen zijn benen steken. Op slaag van rusten leek het dan alsof KSK alsnog de match helemaal kon laten kantelen want Sam De Saedeleer was goed gevolgd op een venijnig schot van Stephan D’haens waarop de thuiskeeper zich verkeek. De referee keurde het doelpunt echter af, vermoedelijk weet hij zelf nog niet waarvoor. De uitleg hield ergens het midden tussen offside en een fout op de keeper, maar hield vooral geen steek. Zodus werd er gerust bij een billijke 2-2 tussenstand.

Het zag er nu wel erg goed uit: de thuisspelers leken stilaan door hun beste krachten heen te zitten, incasseerden toch een mokerslag en KSK was afgezien van het eerste kwartier heer en meester. Bovendien diende hun snelle spits het terrein te verlaten wegens werkverplichtingen. Het varkentje zou dan ook snel eens gewassen worden.

Helaas kwamen we bedrogen uit want Lebbeke had onder de rust de pionnetjes toch wat herschikt maar het was toch vooral KSK dat het hoge niveau van de eerste helft niet meer kon evenaren. Waar sportkring in de eerste periode heerste over het middenveld domineerde de thuisploeg in deze zone gedurende de tweede helft. Het gevolg was een gesloten tweede periode met amper kansen langs de beide zijden. KSK drong wel aan terwijl de thuisploeg eerder loerde op de counter maar hierbij een aantal keer in de buitenspelval liep, onze eskaërs van hun kant kwam niet of nauwelijks aan het thuisdoel. Met nog 20 minuten te spelen greep coach Kristof Allard in en hij haalde de leeg gespeelde Joni De Keukelaere en Pieter-Jan Verdoodt naar de kant voor Jan De Troyer en zichzelf in een ultieme poging om alsnog met de 3 punten naar huis te keren. Want laten we wel wezen: dit Lebbeke stelde niet zo veel voor dus hier punten laten liggen zou zonde zijn. Het resulteerde in enkele afstandschoten van Kristof en een mooie aanval van KSK die helaas niet werd afgerond door Jan. Bij de gastheren was het stilaan pompen en juist niet verzuipen om het punt thuis te houden. In de absolute slotfase kreeg KSK alsnog een unieke kans om met de 3 punten te gaan lopen maar de perfecte voorzet van Cédric Baes werd door Sam van dichtbij naast gekopt zodat het 2-2 bleef.

Ondanks het ophalen van de 2 goals achterstand werd het behaalde gelijkspel toch ervaren als een gemiste kans: mits wat meer scherpte in de beginfase had het nooit zo’n vaart gelopen en we telden toch een 6-tal loepzuivere kansen voor KSK tegenover de helft voor een al bij al weinig imponerend SK Lebbeke. Volgende week volgt de eerste thuiswedstrijd tegen Sint-Gillis-Dendermonde. Deze hebben 6 op 6 gehaald en zullen dus te duchten zijn.

Na de wedstrijd ontstond er in de catacomben van het jeugdcomplex van SK Lebbeke nog opschudding toen de rechterteenslipper van Kenny Eeckhoudt zowat 12 minuten zoek bleek. Na een intense zoekactie waarbij ook een beroep werd gedaan op de verschillende sociale media werd het verloren object echter teruggevonden nadat het uit de rechterzijzak van Kenny’s voetbaltas viel en keerde de rust langzaam weer in Lebbeke.

 

KSK speelde met: Nick De Petter, Stephan D’ Haens, Kim De Latthauwer, Kevin Tillon, Cédric Baes, Kenny Eeckhoudt, Dries Van Ghyseghem, Joni De Keukelaere, Sam De Saedeleer, Floyd Bomongo, Pieter-Jan Verdoodt, Jan De Troyer, Kristof Allard & Davy Bastiaens

 

Coach: Kristof Allard

Afgevaardigde: Edward De Winter

 

Opmerking: Deze wedstrijd was hoogst waarschijnlijk de laatste match van zwarte parel Floyd Bomongo. Bij de reserven speelde Floyd zich in de kijker van het Luxemburgse Footing Club Itzig en een transfer zou eerstdaags afgerond worden. Hoeveel onze vereniging vangt voor deze overgang is voorlopig nog onbekend maar het is algemeen geweten dat er in Luxemburg geen sukkelaars wonen.

 

Logo fundum

 

 

 

Log in or create an account