log in

Corpo Bello interview van de week

Corpo Bello

Coach, wat zijn de ambities van KSK voor het komende seizoen?

Vorig seizoen eindigden we op een gedeelde 4e plaats en ik wil alleszins beter doen. Het bestuur en de voorzitter ambiëren de top 3 en ik sluit me hier bij aan. De kern werd zo goed als volledig behouden en zelfs versterkt met een aantal inkomende transfers zodat deze ambities zeker gewettigd zijn.

Wat zijn uw eerste indrukken over deze nieuwe spelers?

Er zijn een 7-tal nieuwkomers waarvan er toch een vijftal meteen in de basis staan dus ik ben zeer tevreden. Deze spelers waren gevraagd en het bestuur heeft inspanningen geleverd om deze aan te trekken terwijl ook de spelers zeer gemotiveerd waren om voor KSK uit te komen. Hopelijk plakt de mayonnaise.

Ik ben er overigens van overtuigd dat je een goed resultaat niet haalt met 11 spelers maar met een gezonde collectieve groep van een twintigtal spelers. Dat houdt in dat iedereen in het begin van het seizoen wat water bij de wijn zal moeten doen maar indien dit wordt gedaan ben ik er van overtuigd dat we een mooi seizoen tegemoet gaan waarbij we op iedereen zullen kunnen rekenen. De voorbije seizoenen kenden we steeds een moeilijke periode na nieuwjaar door de examenperiode en een aantal transfers zijn ook in functie hiervan gebeurd om deze dip dit seizoen te vermijden.

Wat zijn de verwachtingen voor de opener tegen Sint-Gillis-Dendermonde?

We spelen thuis dus we gaan steeds voor de volle buit. Sint-Gillis is een nieuwkomer uit 4e provinciale en zal ongetwijfeld nog willen doorgaan op het elan van vorig jaar maar we moeten toch sterk genoeg zijn om de 3 punten thuis te houden.

De voorbije twee seizoenen speelden we op de eerste speeldag telkens op het veld van de latere kampioenen Windeke en Heusden en raapten we ginds 2 keer een punt. Op papier oogt deze opdracht dus gemakkelijker zodat ik er op reken dat we onze start niet missen. Het openingsluik is overigens niet van de poes met op de tweede speeldag een moeilijke verplaatsing naar Borsbeke en dan de thuismatch tegen het Oudegem van ex-KSK’er Michaël Romero. Hopelijk missen we onze start niet en volgt begin oktober al een eerste topper op het veld van Olympic Burst.

Hoe kijk je terug op de voorbije voorbereiding?

Ik kijk met een goed gevoel terug op de voorbereiding. We speelden een 11-tal wedstrijden waarvan er 5 werden gewonnen, 4 keer gelijk gespeeld en slechts 2 keer werd verloren. Wat ik zag was goed en vooral het spelpeil tegen goed voetballende ploegen zoals Dendermonde en Lebeke-Aalst stemt me hoopvol. Hoewel de resultaten van ondergeschikt belang zijn is het toch positief dat er regelmatig gewonnen werd.

De voorbereiding werd wel verstoord door enkele blessures onder andere van Diederik De Waegeneer, verloven en herexamens. Ook in september zullen hierdoor overigens nog een aantal spelers ontbreken Maar op William Snoeck na kunnen we momenteel beschikken over een volledige kern voor onze openingswedstrijd.

Chris, wat verwacht je van andere ploegen in de reeks?

Na 2 jaar in de B-reeks van het Gentse en Wetterse te hebben gespeeld zitten we nu opnieuw in de vertrouwde D-reeks met ploegen uit de Denderstreek. Er staan ons dus opnieuw heel wat mooie derby’s te wachten. Ook doet het me plezier dat onze buren van FC Doggen na een jaar in 4e provinciale (de laagste afdeling, red) opnieuw in hun opwachting mogen maken in 3e. De dorpsderby’s staan alvast aangestipt in mijn agenda en hopelijk kunnen we hen opnieuw verslaan zoals 2 jaar geleden.

Voorts verwacht ik toch een ander soort voetbal dan de voorbije 2 seizoenen waarbij de kracht en het karakter meer zullen domineren dan de voetballende kwaliteiten waar meer de nadruk op ligt in de ploegen rond het Gentse. De aard van de velden is hier niet vreemd aan. Gezien wij een voetballende ploeg zijn hoop ik dat we ons hieraan snel zullen kunnen aanpassen.

Slotvraag: wij viseren de top 3. Het is nog vroeg, maar kampioen is ook top 3. Wie beschouw je als de belangrijkste concurrenten?

Om titelambities te koesteren is het uiteraard nog véél te vroeg. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd.

Ik zie een aantal ploegen in aanmerking komen om aan de top van het klassement mee te draaien. Ploegen als Burst, Winnik, Nederhasselt en Denderhoutem dat iets recht te zetten heeft na de vorige mislukte campagne zullen zeker meedoen. Als verrassing durf ik te gokken op Wieze, een ploeg die niemand verwacht maar wel eens verbazend sterk uit de hoek zou kunnen komen.

Bedankt coach en succes voor het komende seizoen!

Corpo Bello

Log in or create an account