log in

Weergaloos KSK veegt Oudegem al in de eerste helft van de mat

Rate this item
(0 votes)

delhaize

SK Oudegem - KSKE                                                                         1-4

KSK Erembodegem is een deftige club. We zijn Koninklijk en het dan ook aan onze status verplicht. Respect voor de tegenstander is een deugd die wij hoog in het vaandel dragen. Vandaar dat we dit wedstrijdverslag misschien ietwat verrassend beginnen met een ode aan SK Oudegem. Want ja, ze hebben ginds gezien de omstandigheden een prima terrein, er staat een mooie kantine, over de kleedkamers waren we ook zeer te spreken en er stond zelfs een scorebord, iets waar we in ons eigen Remi Van Vaerenbergstadion alleen maar van kunnen dromen. Wat meer is, de klok op dit scorebord tikt met een enorme precisie, de afwijking op de atoomchronometer van Freddy Baeyens bedroeg zelfs geen milliseconde. Ook de score, want daar draait het bij dit gadget ten slotte om, werd er vrij deftig bij gehouden. Enkel juist voor de rust, na het vierde doelpunt van KSK, was er een kleine hapering. We komen er later nog op terug. Over de sportieve realiteit bij de gastheren kunnen we ons helaas iets minder lovend uitlaten in de loop van dit verslag. Aan de gevoelige lezers dan ook de stille wenk om hierbij het lezen van deze webpagina te staken.

KSK reisde met heel wat vraagtekens af naar Oudegem want zoals aangekondigd ontbraken vijf basisspelers: de geblesseerde Bombi, de geschorste Tijsh en Nick en de studenten William en Bert. Zij werden vervangen door Sander Béazar, Matti Asselman en Carl Grysolle. Toch was er ook positief nieuws te melden: bij aankomst in Oudegem scheen de zon. Onze spelers kregen al eens het verwijt “mooi weer voetballers” te zijn, dat zat dus al mee. De weersomstandigheden deden overigens denken aan die mooie zondag op 1 december in de wijk Resschebeke. Iedereen weet intussen hoe het dààr afgelopen is.

In de kleedkamer van de thuisploeg loeide de muziek snoeihard door de boxen. We weten niet of het DJ Pros was die achter de mixtafel zat, maar met goede smaak had het alleszins niet veel te maken. Geef ons dan maar DJ Perry Van Brakel van de echte radio PROS, het origineel is immers altijd beter dan de kopie. Dit bruggetje brengt ons naadloos bij de thuisploeg, want wat moesten we hierover denken voor aanvang van de match? Oudegem stond juist voor de winterstop derde maar verloor dan thuis zeer verrassend van Wit-Zwart 93. Deze nederlaag kostte vervolgens het hoofd van hun hoofdtrainer Kris Baudts, die wij nochtans tactisch bijzonder hoog inschatten, getuige het matchverslag van de heenronde. Met een nieuwe coach in een nieuw jaar zou je vervolgens verwachten dat deze ploeg zou vlammen maar wat volgde was een 2-2 gelijkspel op FC Doggen. Als verzachtende omstandigheid voor deze ook al verrassende draw werd wel gesteld dat Oudegem de wedstrijd met zijn negenen beëindigde, maar dan nog, dit zou ruimschoots moeten volstaan om te winnen van FC Doggen, vorig jaar nog actief in vierde provinciale, de laagste reeks in het provinciale voetbal. Over wat het ginds volgend jaar zal worden laten we ons hier niet uit - na een 3-0 nederlaag tegen het tot voor dit weekend nog steeds puntenloze Schroevers Moorsel en waarbij de doggenkeeper uitblonk om een hogere score te verhinderden zou al te gemakkelijk zijn - maar vierde provinciale blijft ook volgend jaar de laagste reeks in het provinciale voetbal, dat staat vast. Waren er dan afwezigen bij Oudegem? Wel ja, er was de geblesseerde Van Dender, geen kleine vis, maar deze werd vervangen door Dusty Everaert, toch niet de eerste de beste. Ex-eskaër Michaël Romero was ook gekwetst maar deze klasbak komt ginds amper aan de bak, nu snappen we er helemaal niets van! O ja, en vandaag was hun rechsback Bert Huizinga geschorst. Hier waren wij op onze beurt dan niet gerust in want wat we dààr van vinden is ook te lezen in het verslag van de heenronde. Kortom, ondanks de vele afwezigheden achtten we ons verre van kansloos te meer KSK nog steeds een meer dan degelijke ploeg tussen de krijtlijnen kon brengen en er nog één ander diende recht gezet te worden na de tumultueus verlopen heenwedstrijd.

Van bij de aftrap straalde KSK meteen zelfvertrouwen uit en met de borst vooruit werd ten aanval getrokken. Een al te enthousiaste Matti Asselman liep hierbij al in de openingsminuut tegen een geel karton aan, maar het typeerde de bedoelingen van KSK: we waren niet naar hier gekomen om ons te laten afslachten. De aanvallende intenties van KSK werden al snel beloond want na 6 minuten nam Pieter Pereboom een vrije trap laag over de grond die Radek in één tijd en zeer bekeken binnen trapte. De kansloze thuisdoelman De Vos kon enkel toekijken. In het openingskwartier was het allemaal KSK wat de klok sloeg: de thuisploeg raakte werkelijk geen bal en werd van het kastje naar de muur gespeeld. Een sterke doelman De Vos hield Sander met een ultieme voetreflex van de 0-2 en diende even later opnieuw in te grijpen op een poging van Radek. In minuut 20 kreeg ook Timmy een mooie kans maar hij kon de bal net niet meegraaien. KSK demonstreerde, op de bank en tribunes werd er gekraaid van de pret maat toch waren we er niet volledig gerust in want wie de kansen mist krijgt al te vaak het deksel op de neus en we waren toch op bezoek bij het nummer 4? Dat we er niet gerust in waren werd geïllustreerd door onze Twitter-man die het niet meer kon houden en de WC’s opzocht voor een sanitaire stop. Dit was een wel zeer ongelukkig moment want net op dit moment pakte KSK alweer uit met een magistrale aanval: met een gemillimeterde doorsteekpass naar Timmy Bogaert zette Pieje Pereboom op weg naar de 0-2, oververdiend op dat moment.

De thuisploeg, hoor ik u al afvragen? Wel deze kwam gewoonweg niet in het stuk voor: hun lange lellen naar voor werden simpelweg opgevangen door de secure KSK-defensie – overigens een wenk voor de thuisploeg: een technisch vaardige spits zoals Dusty Everaert speel je best aan in de voet- en de hoofdzakelijk door zichzelf zo vaak bejubelde middenvelders Janssens en “Pros” raakten gewoonweg geen bal. Ok, rechtzetting:” Janssens raakte wel af en toe een bal” zie ik al geplaatst worden op ons jammer genoeg nog steeds gesloten gastenboek. U heeft gelijk, al was hij hem direct weer kwijt of hij trapte hem buiten. Op het eerste schot op doel was het dan ook lang wachten: een half uur om precies te zijn, zowel op de chrono van Fred als op de klok in het scorebord. Het was van het lokale nummer 5, een lichtpunt in de duisternis, ondanks het zonnige winterweer. Het schot ging naast.

Nu we toch bezig zijn over de thuisploeg: de verdediging, want daar hebben we het nog niet over gehad. Er werd vooraf meegegeven dat hier wel wat mogelijkheden lagen en inderdaad: Matti dolde met de links back dat het een lieve lust was. Aan de overkant stond ene Uyttersprot, een naamgenoot van onze coach, maar de stelling van Fred dat de ene Uyttersprot toch de andere niet is, sneed hout. Na een half uur werd het duidelijk waarom Huizinga bij Oudegem dan ook een onbetwistbare certitude is. Hun coach greep in en wisselde beide backs van kant. Het liet Matti toe om in minuut 36 de 0-3 van dichtbij naast doelman De Vos te trappen. O ja, de aanval was prachtig uitgespeeld en de assist was van Pieje, voor de derde keer deze middag. Na deze goal namen de backs hun beginposities weer in, tijdens de rust werd rechts back Uyttersprot gewisseld. We hebben van Oudegemse coaches in het verleden al betere tactische ingrepen gezien met de rechter backs. Nog voor de rust, we zouden het haast vergeten, deed KSK het licht helemaal uit: Carl Grysolle, samen met Pieje de regisseur van dit wervelend KSK, werkte een opnieuw splijtende pass van Pieter Pereboom beheerst af en dreef de thuisdélégé tot nog meer wanhoop. Als de bal vanaf dan buitenging smeet hij deze nu slechts een meter meer in het veld in een poging om zo tijd te winnen en de afstraffing van de thuisploeg binnen de perken te houden. Want na een magistrale eerste periode van KSK gingen we rusten bij een 0-4 stand. Het was nog geeneens overdreven want De Vos diende nog voor de rust de forfaitscore te verhinderen. De man van het scorebord had het intussen ook al opgegeven maar na er vriendelijk doch kordaat op te zijn gewezen door onze Twitterman Rik De Vriendt dat de score niet langer correct was werd ook dit aangepast, waarvoor onze dank. Het historische tafereel werd meteen vastgelegd op de gevoelige plaat en gedeeld met onze 279 fans op Facebook.

Bij KSK logischerwijze geen vervangingen bij de rust, bij de thuisploeg zoals al gezegd eentje: Van Hecke in de ploeg voor Uyttersprot die uit zijn lijden werd verlost. De ouders van Van Hecke hadden de eerste helft van achter “den draad” gevolgd want “om naar zo iets te kijken geven wij geen geld”. Voor de thuisploeg gold dit zeker, maar de prestatie van onze sportkringers deed dit toch wel enige oneer aan. In een overbodige tweede helft was het nog lang KSK dat de lakens uitdeelde maar de scherpte en precisie die er in de eerste periode nog was, was er begrijpelijkerwijze niet meer in de tweede helft. Illustratief was een doorbraak van Radek en Matti die samen alleen op de thuisdoelman mochten afgaan maar Matti liep zich te pletter op doelman De Vos. Al te veel gaan we niet zeuren over deze gemiste kans, sinds de derbyzege op Resschebeke weten we immers dat het leuker is met 4-0 te winnen dan met forfaitcijfers. De thuisploeg deed nog een vervanging, zat iets beter in de match maar als zelfs Dusty Everaert doelpogingen op de parking trapt, ondanks de hoge netten, is er iets niet loos.

KSK in controlemodus, Oudegem dat wel nog wat tegen spartelde maar amper iets voor elkaar kreeg en als dit dan toch al lukte op een attente doelman Timothy Persoons stuitte, het laat ons toe om het wierookvat boven te halen over onze sportkringers: Pieter Pereboom was weergaloos! In minuut 65 gaf hij zijn eerste slechte pass van de partij, het tractorspoor was de boosdoener, het zij hem vergeven. Vervolgens: Carl Grysolle! We hadden het vorige week al in de gaten tijdens het uurtje bij de reserven en op zondag: The Kid is het voetbal in New York duidelijk niet verleerd en etaleert amper 3 weken na zijn terugkeer uit The States al hoogvorm. We hebben het nooit weggestoken en na deze prestatie herhalen we het hier nogmaals: wij zijn een grote fan! Het respect van The Kid is bovendien wederzijds en dat siert de groten. Als je zoals Carl Grysolle deel uitmaakte van de A-kern van Eendracht Aalst– echt zonde, Pedrag Filipovic, dat je je gewezen ploegmaat niet meer kende in The Chaplin – en vervolgens na een jaar in bevordering bij Wijgmaal een stap terug zet om je op je universitaire studies te concentreren, dan pas heb je recht van spreken, mijnheer Matthias Jannssens. Niet als je bij Lebbeke hebt gespeeld in eerste provinciale, was het trouwens SK of Rapide? Toch iets om over na te denken als je nog eens met de bal buiten loopt voor onze supporters.

In minuut 70 werd die andere Oudegemse parel “Pros” gewisseld bij de “Filosofen” zoals ze in Sportwereld werden omschreven. Immers het potje van “Pros” was voor de verandering aan het overkoken en na de tweede aanslag met de ellebogen- dergelijk gedrag moet er toch uit op een voetbalveld, referee- werd Pros “de Denker” bij de filosofen naar de kant gehaald. Zijn vervanger was het nummer 7 en deed het behoorlijk en op een propere manier. Bij KSK kwamen in het slotkwartier Amani in de ploeg voor een licht geblesseerde Timmy Bogaert, maakte Parfait zijn debuut voor Matti en kwam publiekslieveling Dries Van Ghysegem in de slotminuten Carl Grysolle vervangen om het aantal applauswissels op 3 te brengen. Van de wisselspelers mag Dries overigens op de meest geslaagde invalbeurt terugblikken: geen balverlies en een Braziliaanse controle op een uittrap van Timothy: het wordt gequoteerd met een meer dan behoorlijke 7 voor deze invalbeurt. Terloops vermelden we 5 minuten voor tijd nog de eerredder van de thuisploeg, gescoord van dichtbij door Janssens, een voetnoot.

Na een schitterende eerste helft tegen een verrassend zwakke thuisploeg werd een vlotte overwinning geboekt die na anderhalve maand zonder zege meer dan deugd deed. Met deze zege schuift KSK slechts een plaats op in het klassement maar met de opnieuw falende concurrenten voor ons, waar wij dit seizoen reeds al te vaak zelf bij waren, wordt de kloof met de (sub)top wel kleiner en blijft het toch nog speelbaar. Dat deze zege behaald werd zonder een aantal sterkhouders maar met een aantal jongens die hen kans grepen, zo verdient ook Sander Béazar een meer dab eervolle vermelding voor zijn ijzersterke wedstrijd, zadelt coach Chris Uyttersprot volgende week op met positieve selectieproblemen voor de derby tegen het niet langer puntenloze Schroevers Moorsel. Want de tegenstander van volgende week pakte dit weekend zo waar zijn eerste punten. Gelet op de tegenstander nu niet zo een grote verrassing al is het ook weer een pluim die ze op Resschebeke op hun inmiddels hoge hoed mogen bij steken.

KSK speelde met: Timothy Persoons, Kenny Bogaert, Diederik De Waegeneer, Pieter Pereboom, Karl Jonckheere, Timmy Bogaert (75’ Amani), Carl Grysolle (85’ Dries Van Ghysegem), Matti Asselman (82 Parfait), Timothy Coppens, Radek Sidorski, Sander Béazar & Kim De Latthauwer

Coach: Chris Uyttersprot

Afgevaardigde: Freddy Baeyens

 

 

delhaize

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 12:45

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account