log in

KSKE wint topper tegen EDEBOYS

Rate this item
(0 votes)

KSK Erembodegem - Edeboys 2 - 1

Na een povere 1 op 6 uit twee uitwedstrijden mocht KSK terug op de vertrouwde Gerstjens aantreden tegen het tweede gerangschikte Edeboys uit Wetteren. Gezien we ondanks het povere puntengewin van de voorbije weken toch nog steeds vierde staan was er dus sprake van een heuse topper maar winst was gewenst om stand te houden in de kop van het klassement.

Bij KSK keerde Sven terug in de ploeg en was William Snoeck de vervanger van de geblesseerde Pieter Pereboom. Een blessure komt altijd ongelegen maar omdat Pieter vandaag niet kon aantreden en Joerie Lelie, één van de niet minder dan 5 matchbal schenkers, nog een plaatsje vrij had aan de feestdis op het galadiner voor de match zal de pijn ongetwijfemd enigszins verzacht zijn. He aperitief en de wijn aangeboden bij het eten zullen bij deze ook zeker geholpen hebben. U leest het inderdaad goed, voor de wedstrijd vond inderdaad een happening plaats voor de beau monde van Erembodegem, in het Gentse beter gekend als Eremfloebergem, in restaurant Erembald, aangeboden door de matchbalschenkers van de middag: Joerie Lelie van Fintro Bank, Patrick Van Den Brempt van de gelijknamige renovatiewerken, Paul Schoeppe van restaurant Erembald, Marc “The Painter van Erembodegem” Dierickx en Gert Cardon van de klinkerwerken. Onze Koninklijke Sportkring leeft en langs deze weg dan ook een woord van dank aan deze sponsors voor het organiseren van dit zeer gesmaakte evenement. Voor de volledigheid zeggen we er hier bij dat er deze week nog een aanbieding van een zesde matchbalschenker binnenkwam, maar het maximum aantal matchbalschenkers ligt vast op vijf volgens de statuten van onze vereniging waardoor de pas opgerichte BVBA Besnaringen Robbie Van Cauter achter het net viste. Binnen 14 dagen komt TC Resschebeke op bezoek. Hier ligt dan ook een commerciële opportuniteit.

De aftrap zelf werd gegeven door niemand minder dan ex-gouden schoen winnaar Maurice Martens waardoor het volgens de overlevering destijds legendarische duo Corthals-Martens voor het eerst sinds 1983 terug herenigd werd op een voetbalveld. Een historisch moment, zo besefte men ook hier boven want net op dit moment begon het te regenen, wat de omstandigheden om te spelen veranderde. We kregen dan ook een vrij rommelige openingsfase te zien waarbij veel spelers last leken te hebben van het glibberig geworden veld. Ook ex-speler Peter Temmerman bleef op zijn honger zitten want deze was gekomen om de gestrekte en afgemeten vrije trappen van Bart Corthals te bewonderen maar de eerste drie slappe exemplaren vielen pardoes in de voeten van een Edeboy. Op de website van de tegenstander werd voor hun slecht getrapte corners gewezen op de “te korte aanloopstrook in de hoeken van het veld”, maar dit dwaze excuus werd door Bart terecht niet aangehaald. Bart was echter diep onder de indruk door een voorval zaterdagavond waarbij een kostbaar antieken beeldje van de IP-Lounge te Aalst onthoofd werd door een niet zo fijn besnaarde actie van Robbie Van Cauter. Afwachten maar of de secondenlijm het zal houden.

Ondanks alles was KSK de betere ploeg met een iets betere balcirculatie, druk naar voor en wat halve kansjes. Na een kort oponthoud doordat de scheidsrechter tot hilariteit van de talrijk opgekomen supporters tijdens de wedstrijd naar binnen liep om van schoenen te wisselen werd de score geopend door Timmy Bogaert. Een verre inworp van Sven werd immers verlengd door Michaël De Greve waardoor Timmy aan de tweede paal de bal maar voor het inleggen had. Hun doelman Thierry, een kleine kalende man die mede door op een modderveld te verschijnen in lange broek er helemaal niet uitzag als een betrouwbaar sluitstuk, zag er hierbij niet al te best uit. Door het doelpunt werd bij de gasten blijkbaar een gevoelige snaar geraakt want zij kwamen nu beter in de match met meer balbezit maar niet direct doelrijpe mogelijkheden. Hierop was het wachten tot op het half uur maar de toegesnelde Nick Van Der Haegen kon de poging van een bezoekende spits nog tijdig blokken. Zonder echt gevaarlijk te zijn voelde menig toeschouwer echter aan dat er een doelpunt zat aan te komen en dit viel dan ook in de 36e minuut: na een fout van Nick aan de achterlijn werd de hierop volgende vrije trap op het hoofd van de volledig vrijstaande Van Der Eecken geschilderd die de 1-1 met een kopslag uit het boekje, hard en naar de grond, liet optekenen. Doelman Nick De Petter was kansloos tegen deze kopstoot maar kon zich voor de rust nog een paar keer onderscheiden op bij dit weer verraderlijke schoten vanuit de tweede lijn. Maar gescoord werd er niet meer zodat we gingen rusten bij een 1-1 tussenstand na een evenwichtige eerste periode waarin KSK het best van start ging maar de bezoekers stilaan het commando overnamen.

Geen wijzigingen bij KSK aan de rust en ook in de tweede helft zagen we een zelfde spelbeeld: een goed Edeboys dat van op de flanken KSK pijn trachtte te doen maar door het voortreffelijke spel van Davy Cardon en Timmy Bogaert toch beperkt gevaarlijk bleek. De enige pogingen op doel kwamen zelfs van KSK maar hun doelman stond telkens pal op de verre schoten van Michaël Romero. Toch won de aanhouder want het was met een gelijkaardig afstandschot van Michaël dat KSK op het uur op voorsprong kwam: na een warrige fase voor de zestien van de Edeboys waarbij ze de bal niet wegkregen, viel deze voor de voeten van Michaël Romero die zonder twijfelen uithaalde. Zijn botsend schot ging via de paal binnen zodat we opnieuw op voorsprong stonden. De bezoekende trainer trachtte de bakens te verzetten en bracht een extra spits in terwijl KSK voor een tactiek in de loopgraven koos en de voorsprong trachtte te verdedigen. Ook Chris voerde trouwens een wissel door: de al geel geboekte Nick werd uit voorzorg vervangen door Matti. De toeschouwers zagen nu een boeiend schouwspel waarbij de match het wel meer moest hebben van de spanning en inzet dan het academisch voetbal en het doelgevaar. Maar goed, men mag de snaren niet altijd te sterk spannen en de vele volgers in de kantine zal het ongetwijfeld ook worst gewezen zijn gezien opa goed uitgeslapen was en het bier rijkelijk vloeide.

In het gevecht verloor KSK met nog een kwartier te spelen wel Michaël De Greve die onmiddellijk rood kreeg na een te late tackle. Toch een iets te overdreven sanctie van de voor het overige goed leidende referee. De druk van de gasten werd hierdoor nog opgevoerd en coach Chris bracht Floyd in voor een leeg gespeelde Carl in de hoop de bal in de ploeg te kunnen houden.

Er waren nu kansjes voor Edeboys maar een schot van de gasten ging toch een metertje naast en een kleine tien minuten voor tijd werd de grootste kans gemist toen Nick een kopbal kon keren en men er langs de bezoekende zijde ook niet in slaagde de rebound over de lijn te krijgen. Met Timothy Coppens in de ploeg werd er in een prangend slot niet meer gescoord zodat de Edeboys puntenloos op hun bus dienden te stappen om huiswaarts te keren.

Dit zorgde blijkbaar voor grote frustraties want even na affluiten gingen de poppetjes aan het dansen. Het was hierbij vooral de bezoekende nummer 8 die zwaar over de rooie ging. Waarom deze niet bestraft werd door de scheidsrechter(s) is dan ook een raadsel want aan die gast zit zeker meer dan één snaar los. Ons dorp heeft er sinds deze week echter een professioneel besnaarder bij, we raden hem dan ook aan eens even langs te gaan.

Door de winst tegen de Edeboys behoudt KSK zijn positie in het klassement. Er werd terecht stevig en tot in de vroege uurtjes gevierd door spelers, supporters en sponsors maar volgende week volgt alweer de op papier bijzonder lastige klus op het veld van ploeg in vorm Schelde.

KSK speelde met: Nick De Petter, Bart Corthals, Nick Van der Haegen (65’ Matti Asselman), Davy Cardon, Rik De Vriendt (87’ Timothy Coppens), Michaël De Greve, Timmy Bogaert, Carl Grysolle (80’ Floyd Bomongo), Michaël Romero, William Snoeck & Kenny Bogaert

Trainer: Chris Uyttersprot

Afgevaardigde: Freddy Baeyens

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 12:46

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account