log in

Na drie nederlagen een verdiende overwinning tegen Gijzenzele

Rate this item
(0 votes)

KSKE - Gijzenzele   2 - 1                                                                                                                                                

Na een gedwongen onderbreking door het winterweer mochten onze sportkringers opnieuw aan de bak en dit tegen Gijzenzele. De onderbreking kwam voor KSK niet ongelegen na de 0 op 9 in januari en de vele onbeschikbaren. Voor de match van vandaag konden er echter een aantal pionnen gerecupereerd worden: Timmy Bogaert en Micaël De Greve verschenen zo opnieuw in de basis terwijl hogeschoolstudenten Carl Grysolle en William Snoeck, over niets wordt meer gelogen dan studies, plaats namen op de bank. Toch ontbraken door het carnaval nog 3 spelers want de bezoekers, die door verloven en schorsingen 7 spelers misten, weigerden de wedstrijd te verplaatsen naar zaterdag. Het gevolg was dat de wedstrijd als nog het predicaat “historisch” kreeg want niet alleen was de Voorwaarts Gijzenzele voor het eerst in het Remi Van Vaerenberghstadion te gast voor een officiële wedstrijd, maar ook stond er voor het eerst in de rijke clubhistorie een Groot Hertogdommer in de basis van het fanionteam van KSK: Floyd Bomongo.

In de heenronde werd in Gijzenzele voor het eerst dit seizoen verloren na een wedstrijd waarin KSK zich eerst liet in slaap wiegen en in het slotkwartier een half dozijn kansen de nek omwrong. Zou vandaag de negatieve reeks van KSK kunnen gestuit worden was dan ook de vraag.

Voor de eerste wedstrijd sinds het verschijnen van de gloednieuwe website van onze Koninklijke vereniging kwamen amper 53 toeschouwers naar de Gerstjens. Aalst carnaval zat hier uiteraard voor veel tussen gezien de livestream voor het rechtstreeks uitzenden van onze wedstrijden op de clubwebsite nog in volle ontwikkeling is. De weinige toeschouwers zagen een gretige thuisploeg die de bezoekers meteen vast zetten. Een eerste kans was er voor maar hun doelman reageerde alert. In de openingsfase leek het een gezondheidswandelingetje te worden voor onze sportkringers want het leek er inderdaad sterk op dat de Gijzenzele met een noodelftal naar Erembodegem was afgereisd. Enkel hun links back, de genaamde “Kaloetje” oversteeg de middelmaat en viel op met enkele technische hoogstandjes. Kaloetje is het type speler waarvan een trainer bij het opstellen van zijn ploeg zijn naam als eerste op het bord zet. Carl en William zijn alleszins fan. Op de Gijzenzeelse linkerflank waren de mogelijkheden dus beperkt maar elders lagen wel nog voldoende mogelijkheden zodat er een handvol kansen werden gecreëerd in het aangename openingshalfuur maar de opgelegde kansen werden niet benut: Andy en Rik kwamen beiden te laat op een voorzet van Matii, Floyd trapte een vrije schietkans ver naast, een poging van Matti werd opnieuw gered door de keeper een verdediger smeet zich ook nog voor een nieuwe Erembodegemse poging. Aanvallend brachten de bezoekers niks zodat de pas aan de wijsheidstanden geopereerde Nick De Petter een werkloze namiddag beleefde in het Erembodegemse doel.

Het laatste kwartier van de eerste helft sputterde de aanvallende machine van KSK: veel afval in het spel, wat mindere passing en amper doelgevaar. Gijzenzele kwam hierdoor wat beter in de match echter zonder ook gevaarlijk te zijn. De nonchalance van KSK werd echter vlak voor rust afgestraft: een vrije trap vanop de linkerflank bleef in de zestien van KSK hangen en belandde voor de voeten van Everaert die de gevleide 0-1 binnenschoof. Het scenario uit de heenmatch en dat vooraf werd gevreesd leek eraan te komen want Gijzenzele, duidelijk gekomen voor één punt en al tijdrekkend van in de beginfase, zou in de tweede helft een verdedigende muur optrekken.

Tijdens de rust greep coach Chris Uyttersprot in door de inmiddels bijna traditionele wissel van Andy bij de rust uit te voeren. Carl Grysolle kwam in zijn plaats en mocht opereren in de zone van zijn idool Kaloetje.

Wat voorspeld werd op het einde van de tweede helft kwam meteen uit in de tweede periode want Gijzenzele kroop nu met zijn tienen voor het eigen doel en liet het initiatief aan KSK Dit leverde zeer veel balbezit op maar de doelman belagen zoals in het begin van de eerste helft wel lukte zat er deze keer minder in. De eerste grote kans was zelfs voor de gasten maar Nick toonde door met een ultieme beenveeg-reflex al zijn kunnen een doorgebroken Gijzenzelenaar, al dan niet vertrokken vanuit buitenspel, te stuiten. We mogen Nick hier op de beide knieën danken want als Gijzenzele hier scoorde was het waarschijnlijk boeken dicht geweest. Aan de overkant noteerde we nog een aantal halve doelkansjes en een schot van Rik in het zijnet maar om van een kansenregen te spreken was dit toch te weinig. Na 20 minuten bracht Chris dan ook William Snoeck in wat alweer resulteerde in een historisch moment. Voor het eerst in de geschiedenis van KSK Erembodegem werd een Groot Hertogdommer die in de basis van het fanionteam aan een wedstrijd begon, vervangen.

Met William in de ploeg kwam werd de dreiging van KSK stilaan groter: zo waren er een aantal incidenten in de zestien met een serieus reukje aan, maar ging de bal niet op de stip. In minuut 25 noteerden we echter een levensgrote kans: Matti zette zich door in de zestien, besloot op de doelman van Gijzenzele waarna William er in de herneming nog in slaagde de bal naast te trappen. Lisette van café “De Plesj” lachte zich ook een kriek met deze misser en interpelleerde diezelfde avond nog verkeerdelijk Michaël De Greve hierover voor diens vertrek naar Carnaval. Maar voor een goed begrip: de acteur van deze misser was William Snoeck. Even later viel de partij in zijn beslissende plooi. Nogal logisch gezien het op dit moment nog 0-1 stond en de wedstrijd eindigde op 2-1, maar de doelpunten zijn in dit verhaal bijzaak. Wat de wedstrijd deed kantelen was de vervanging een goed kartier voor tijd van Kaloetje waardoor de defensieve stabiliteit verdween bij Gijzenzele. In minuut 76 kwam dit al meteen tot uiting toen een voorzet van Timothy Bogaert met de hand beroerd werd door een bezoekende verdediger. De arbiter, die zijn ogen al enkele malen gesloten had voor overtredingen binnen de zestien, wees nu wel naar de stip. De bezoekende trainer was woest en vond dat er niets aan de hand was. Waarom hij even later zijn speler dan de huid vol schold is ons een raadsel. Wat er ook van zij, Bart Corthals zette de elfmeter feilloos om. KSK voelde dat er meer in zat en drukte geduldig door op zoek naar de volle buit. Doelman De Vos verijdelde echter 10 minuten voor tijd nog een poging van Matti maar luttele minuten voor tijd was hij dan toch kansloos op een volley van Matti die ons alsnog de late maar zeer verdiende volle buit opleverde. Een reactie van Gijzenzeelse zijde zat er in het slot immers niet meer in zodat na 3 opeenvolgende nederlagen opnieuw met de zege aangeknoopt kon worden.

Volgende week komt Bottelaere op bezoek en zullen zo wat alle afwezigen van de voorbije weken opnieuw beschikbaar zijn zodat coach Chris zowaar met positieve selectieproblemen zal geconfronteerd worden. De derde periode wordt er dan ook één om naar uit te kijken.

KSK speelde met: Nick De Petter, Bart Corthals, Nick Van der Haegen, Davy Cardon, Rik De Vriendt, Michaël De Greve, Timmy Bogaert, Andy Van Duysen (45’ Carl Grysolle), Pieter Pereboom, Matti Asselman, Floyd Bomongo (65’ William Snoeck), Sander Béazar & Kim De Latthauwer

Trainer: Chris Uyttersprot

Afgevaardigde: Freddy Baeyens

 

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 12:46

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account