log in

Een gemiste kans voor promotie naar tweede provinciale

Rate this item
(0 votes)

KSKE - Zeveren Sportief   1-2

 

Voor het eerst in de geschiedenis van onze Koninklijke Vereniging werd de eindronde voor promotie naar tweede provinciale bereikt. Het lot was ons bovendien bijzonder gunstig gezind want de eerste ronde werden we vrij geloot en naast deze wedstrijd zou ook een mogelijk vervolg op de Gerstjens betwist worden. KSK kreeg met andere woorden een unieke kans om volgend jaar een reeks hoger te spelen, maar niks moest en alles mocht.

De tegenstrever was het onbekende en onaantrekkelijk klinkende Zeveren Sportief. Er werd gezegd dat enkel onze wederom geteisterde grasmat opgezet was met deze loting. Zeveren was gedeeld vierde geëindigd in de C-reeks en verzekerde zich van de barrages na een 0-4 gewonnen testwedstrijd tegen Wortegem. Ons scoutingsapparaat rapporteerde voor het overige niets meer dan normale ploeg op het niveau van derde provinciale met enkel een doelman en een spelverdeler die de regelmaat overstijgt en een boomlange spits. Achteraf bleek het zoals zo vaak nog allemaal te kloppen ook. Een pluim dan ook voor onze scouts.

De grote leek blijkbaar niet warm te lopen voor eindrondevoetbal op deze nochtans zonnige zondag namiddag want slechts een handvol supporters zakten naar het Remi Van Vaerenberghstadion. De door het bestuur van KSK Erembodegem speciaal ingerichte fileflirtzone voor bijzonder goed uitziende mannen in de Avenue Sir Edward De Winter bleef dan ook quasi ongebruikt afgaande op de facebookstatussen van de aanwezigen op KSK. Dit in tegenstelling tot de fileflirtzones op de Aalsterse ring de voorbije week getuige de verhoogde GSM-activiteit tussen de kantine van KSK Erembodegem en Heldergem op de laatste donderdagtraining. Vandaag zou de spanning dan ook van op het veld moeten komen.

In vergelijking met de laatste competitiewedstrijd kon KSK enkele gekwetsten recupereren. De opmerkelijkste wijziging was echter dat William Snoeck centraal in de defensie plaats naam om op dubbele meter Van Steenkiste te spelen. Hierdoor kwam Nick Van Der Haegen op de rechterback ten nadele van Kenny Bogaert. Ook het keepersprobleem was van de baan want we konden na 2 maand terug beschikken over Nick De Petter.

Hoewel beide ploegen elkaar nauwelijks kenden werd besloten de studieronde meteen over te slaan en er vol in te vliegen. Dit resulteerde al gauw tot enkele kansen in een bijzonder aangename openingsfase. Vooral Davy Cardon toonde zich zeer bedrijvig maar vond tot tweemaal toe een attente doelman op zijn weg en zag een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Gezien het weinige protest gaan we er van uit dat dit terecht was. Hoewel KSK in de beginfase overduidelijk de betere ploeg was lieten de bezoekers zich ook niet onbetuigd en versierden zij op het kwartier misschien wel de beste kans toen draaischijf Van Parys hun nummer 11 vrij voor doel afzonderde maar deze onbesuisd over schoot. Na deze eerste waarschuwing golfde het spel goed op en neer maar het was KSK dat toch de betere mogelijkheden bleef creëren om de score te openen maar zoals gezegd was hun doelman op niveau en gingen pogingen van Michaël Romero en Sven nipt voorlangs.

Wie de kansen mist krijgt het deksel op de neus, zo luidt het gezegde en ook vandaag ging dit weer op want even voor het half uur klommen de bezoekers uit het niets op voorsprong: een ingooi werd door een Zeveraar verlengd naar toren Van Steenkiste die er van dichtbij zijn knikker tegen plaatste en het leer over de lijn frommelde. KSK stond tegen de gang van het spel nu op achterstand. Onze eskaërs reageerden echter meteen maar Davy had opnieuw pech toen de bezoekende goalie weer op de juiste plaats stond op zijn uithaal. Een goal hing echter in de lucht en in minuut 37 hingen de bordjes opnieuw in evenwicht toen een vrije trap op de linker flank van KSK bij Timmy belandde. Deze had de vrijstaande medemaats voor het uitkiezen en aan de tweede paal werd Sven De Coninck gevonden die van dichtbij en op zijn dooie gemakje de oververdiende gelijkmaker mocht binnentrappen. Voor rust noteerden we nog een slap schotje van de bezoekers, geen probleem voor Nick en nog wat halve kansjes voor KSK maar gerust werd met een 1-1 stand na een aangename eerste periode waarin KSK ontegensprekelijk de betere ploeg was. Voorts vermelden we nog dat de bezoekers er bij tijds stevig invlogen met 3 gele kaarten tot gevolg. Hun spits Van Steenkiste kwam hiermee zelfs goed weg na een gemene tackle op de enkels van William

Coach Chris had weinig reden om te wisselen tijdens de rust en stuurde dan ook een ongewijzigd KSK op de mat. Was de eerste helft een aangenaam en open kijkstuk, de tweede helft was dat minder. De bezoekers, die in de eerste periode constant 3 man voorin hielden, opteerden nu voor meer zekerheid en een extra middenvelder terwijl KSK moeilijker in zijn zwierige spel kwam. We kregen nu een eerder tactisch steekspel te zien waarbij het spektakel meer van de spanning dan van het vertoonde spel moest komen. Naarmate de partij vorderde werden de bezoekers wel stilaan beter met de al eerder genoemde Van Parys in de hoofdrol. Deze spelverdeler stak er bij de bezoekers uit Zeveren niet enkel sportief boven uit maar hij bleek ook veruit de grootste zeveraar want naast zijn voetballende kwaliteiten vertoonde hij ronduit irritant gedrag door constant te mekkeren tegen de scheidsrechter en enkele eskaërs proberen een geel karton aan te naaien, zonder succes echter. Maar goed, KSK had het moeilijk zonder echt grote kansen weg te geven maar waar het spel zich in de eerste helft voornamelijk op de helft van de bezoekers afspeelde zagen we nu het omgekeerde beeld. Chris trachtte het tij te keren halfweg de tweede periode door een leeg gespeelde Rik te vervangen door Floyd maar het gewenste effect leverde dit niet op. Integendeel, want wat stilaan begon te dreigen gebeurde omstreeks minuut 70: in de zestien kreeg Van Parys de bal met de rug naar het doel, deze draaide zich- het zal onze vriend niet worden, maar het dient gezegd- prachtig vrij en schoot de bal haarfijn in de winkelhaak. KSK werd koud gepakt op een klasseflits van Van Parys, in de competitie ook al goed voor 20 goals. Deze zin vat zowat de hele wedstrijd samen want in het vervolg hielden de bezoekers het zaakje goed gesloten en een stilaan moegestreden KSK was niet bij machte om nog terug te knokken. Chris gooide wel nog Kenny in de strijd voor Davy en 10 minuten voor tijd kwam Matti in de ploeg voor Bart Corthals maar veel leverde het allemaal niet op. Door deze vervanging viel het doek nu helemaal voor Bart Corthals na een indrukwekkende carrière want ondanks verwoede pogingen van KSK, nog enkele hete standjes voor het Zeverendoel en een mee opgerukte Nick De Petter in de absolute slotfase werden geen verlengingen meet uit de brand gesleept en werd de eindrondedroom stuk geslagen. Bart kan zich nu helemaal toeleggen op de voor hem voorziene rol van klankbord in de kleedkamer voor het volgende seizoen. Langs deze weg willen we dan ook alle dames waarschuwen want Bart en zijn bende smeerlappen zullen ook volgend seizoen geen enkele kans onbenut laten, ook al is het dan opnieuw in derde provinciale.

We kunnen betreuren om de gemiste kans, dat het bij deze ene wedstrijd bleef tegen een ploeg die zeker niet beter was dan KSK- dit seizoen hebben we inderdaad tegen veel betere teams dan dit Zeveren wel gewonnen- maar we kunnen concluderen dat het mooi geweest is. En door deze vroegtijdige uitschakeling kan opa nu met een gerust hart naar de Schotse Highlands. We wensen hem en oma een deugddoende en relaxerende vakantie want een nieuw seizoen ligt al in het verschiet en het zal er op aan komen om snel te pieken gezien de derby volgend jaar enkel in augustus als oefenwedstrijd kan gespeeld worden. En voor een goed begrip, dit is niet de fout van de Koninklijke Sportkring Erembodegem.

KSK speelde met: Nick De Petter, Bart Corthals (80’ Matti Asselman), Diederik De Waegeneer, William Snoeck, Pieter Pereboom, Davy Cardon (72’ Kenny Bogaert), Nick Van Der Haegen, Timmy Bogaert, Rik De Vriendt (60’Floyd Mombongo), Michaël Romero, Sven De Coninck, Sander Béazar & Kim De Latthauwer

Trainer: Chris Uyttersprot

Afgevaardigde: Freddy Baeyens

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 12:48

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account