log in

Wat als er tijdens de rust een dweiltje zou zijn geslagen?

Rate this item
(0 votes)

delhaize

KSKE – FC Wieze                                                                              2-2

De maand oktober loopt stilaan op zijn eind maar voor KSK was het sportief nog geen hoogvlieger want er werd zowaar nog niet gewonnen: zo werd er verloren bij titelfavoriet Burst, viel de match tegen SV Ressegem in het water en ook vorige week op het veld van toenmalig leider Standard Denderleeuw werd een wenkende zege weggegeven in de slotminuten. Het gevolg was dat KSK, weliswaar met nog een wedstrijd tegoed, uit de fel begeerde top 3 was gevallen en winst vandaag tegen Wieze een must was.

Wieze dus. Deze werden voor aanvang van het seizoen door coach Chris Uyttersprot in het eerste en tot op heden enige “Corpo Bello interview van de week” uitgeroepen tot mogelijke verrassing, een uitspraak die in Oudegem nog steeds zwaar op de maag ligt. De voorspelling van Chris komt vooralsnog niet uit want Wieze doet het weliswaar beter dan de vorige jaren toen ze steevast in de gevarenzone vertoefden maar vorige week speelden zij amper 4-4 gelijk tegen de FC Doggen, vorig jaar nog actief in de vierde provinciale, de laagste reeks in het provinciale voetbal. Spektakel, 4 goals en offensief bij schot zou de conclusie kunnen zijn maar de voorbije weken konden we vaststellen dat zowat elke modale derdeprovincialer er met gemak minstens 5 scoort tegen Doggen. Kerksken legde er zelfs 6 in het maandje maar kreeg bij KSK een pak voor de broek. Om maar te zeggen: ondanks het ontbreken van een zege sinds 29 september waren we er vooraf redelijk gerust in.

In verband met het Corpo Bello interview van de week toch nog even dit aan de verantwoordelijke hiervan: we zouden op onze KSK-website graag een vervolg breien aan deze potentierijke rubriek willen we ook volgende maand de kaap van de 3.000 bezoekers ronden. Op Peter Cooman zouden we dan ook niet meer wachten maar diverse ex-KSK coryfeeën staan te popelen om geïnterviewd te worden. Guy D’Hauwers is er hier bij voorbeeld eentje van, heeft hier sinds vorige week tijd voor en bronnen dicht bij deze ex-trainer meldden ons dat hij deze dienst zelf volledig gratis aan KSK zou willen aanbieden.

Over naar de match want hiervoor worden de matchverslagen uiteraard geschreven. We beginnen zoals gewoonlijk met de ploegopstelling want ook hierover viel een aardig woordje te vertellen: in vergelijking met vorige week kwam Timothy Coppens in de ploeg voor Amani maar dit was niet het opmerkelijkste! Want voor de tweede opeenvolgende weekend kreeg coach Chris Uyttersprot te maken met de “verbouwersknie”: dit is een plots opgelopen blessure aan de knie - meestal vlak voor aanvang van de match- waardoor spelen onmogelijk wordt en de coach in der haast nog een tactische vondst uit zijn hoge hoed moet toveren. Vorige week diende William Snoeck nog verstek te geven met een dergelijke blessure, deze week was Kenny Bogaert het slachtoffer. Het gevolg was dat Kristof Bombeke na enkele weken blessureleed zijn rentree maakte en Pieter Pereboom opnieuw plaats nam centraal in de defensie. Toch ook nog even dit: hoewel de symptomen van een bouwvakkersknie zowat dezelfde zijn als een zaalvoetballersknie – in een niet zo ver verleden nog een ware plaag- heeft het ene hoegenaamd niets met het andere te maken. We hebben het voor de zekerheid nog even nagelezen in de vakliteratuur, voor de mensen beginnen te roddelen.

De match begon direct met een bommetje van Wieze. Gelet op de gebaarde spitsen van Wieze was dit niet echt verrassend maar het was niet nodig om dekking te zoeken: meten na de aftrap probeerde één van de twee Hallouzi-broeders onze doelman Timothy Persoons weg te blazen met een verre lob maar de stevige westenwind zorgde ervoor dat de poging van Hallouzi al snel terug naar af waaide. Voor het overige was het wennen aan de speciale omstandigheden want de wind waaide zoals gezegd strak en luttele minuten na de aftrap begon het ook stevig te regenen. Toch verhinderden deze moeilijke omstandigheden geenszins het spektakel want na wat halve kansjes voor KSK in de openingsfase ging de bal terecht op de stip voor KSK na onoordeelkundig uitkomen van de bezoekende doelman. Rechtsachter Karl Jonkheere zette zich achter de bal en trapte deze feilloos in de linkerbenedenhoek. Lang konden onze eskaërs echter niet van de voorsprong genieten want amper afgetrapt hingen de bordjes alweer in evenwicht: na een vrije trap stond hun rechtsachter Garcia moederziel alleen aan de tweede paal. Na bij wijze van spreken eerst nog zijn krant te hebben gelezen kon deze ongehinderd binnen koppen zodat alles te herdoen was.

De lucht werd intussen dreigender, donkere wolken pakten zich samen boven het Remi Van Vaerenbergstadion en de bezoekers uit Wieze werden stilaan de betere ploeg. In minuut 20 resulteerde dit in een unieke kans voor de bezoekers om op voorsprong te komen want de scheidsrechter had hands gezien van Pieje en legde de bal op de stip. Een hand was er zeker bij maar van op 1 meter kan een bal al eens aangeschoten worden. Goed, bal op de stip en overdreven geel voor Pieje – waarom de keeper geen kaart kreeg aan de overkant is hierbij inderdaad een terechte bedenking. De nummer 8 van Wieze zette zich achter de bal, trapte nog niet zo slecht maar keeper Timothy Persoons schudde een sublieme redding uit zijn mouwen en voorkwam de 1-2.

KSK had het moeilijk en veel kansen noteerden we niet, het was dan ook ver tot aan de bovenste goal, maar toch kwamen onze jongens in minuut 28 op voorsprong: een goed aangesneden vrije trap van Pieje van op onze rechterflank werd door onze kleinste man Nick Van Der Haegen keurig in het doel gekopt zodat we zonder echt goed te spelen opnieuw op voorsprong stonden. De regen viel in het slotkwartier nu met bakken uit de lucht en de fans dienden nu in grote getale plaats te nemen in de gloednieuwe “Bart Corthals-stand” schuin achter het doel aan de kantine. In deze extreme omstandigheden werd deze constructie aan een eerste echte serieuze test onderworpen en het dient gezegd: de tribune met gescheiden afvoer van regenwater en afvalwater doorstond deze lakmoesproef met glans: geen van de zowat 30 toeschouwers onder deze tribune haalde met natte voeten de rust. Op het veld haalde KSK ook zonder averij de koffie maar hiervoor had het even voor rust opnieuw een goede Timothy nodig om een kopbal van onder zijn lat te tikken. KSK was weliswaar iets beter in het spel maar de grootste en gevaarlijkste kansen waren voor Wieze zodat toch ietwat gevleid met 2-1 werd gerust.

Tijdens de rust gingen de hemelsluizen pas echt goed open zodat het hele terrein blank kwam te staan. Voorzitter Guy Arys werd al licht nerveus want de scheidsrechter overweegde zelfs een afgelasting van de tweede helft. Hoe het dan zit met de terugbetaling van tickets en VIP-arrangementen, ik weet het ook niet. Inderhaast werden Kenny Bogaert en Yono Van Gerven opgetrommeld om met aftrekkers het terrein opnieuw speelklaar te maken. Gedweild werd er echter niet. Ook de lijnen werden gekalkt maar in een vijver liep dit toch niet van een leien dakje. Nadat de scheidsrechter hem wat interessant had kunnen maken werd dan toch logischerwijze weer hervat. De hemel was intussen immers helemaal opgeklaard.

Tijdens de tweede helft was academisch voetbal op het zware terrein logischerwijze uitgesloten en ontspon zich een gevecht. Het was KSK dat hierbij het best voor de dag kwam maar na 10 minuten spelen werd wegglijden van Kristof Bombeke genadeloos afgestraft: goede voorzet van op de rechterflank en Baert kopte de 2-2 kansloos voorbij Timmy. Het was het laatste offensieve wapenfeit van de bezoekers die zich vanaf de gelijkmaker massaal voor de eigen kooi terug plooien. Tot kansen kwam KSK in de beginfase niet maar Wieze had het stilaan moeilijker. Vooral de linkerback liet zijn frustraties de vrije loop en schold alles en iedereen uit voor “putain”. Na kritiek dat we in onze matchverslagen ons te veel inlaten met het verwijten van de tegenspelers hadden we ons voorgenomen ons leven te beteren maar in dit geval werden we uitgedaagd. Onze supporters deden dan ook gretig mee, een opgestoken duim van de linkerback volgde richting onze kop die het hele tafereel wel kon smaken. Klassereactie in een amicale sfeer van deze speler, zo kan het dus ook, Pros!

Wieze dus in de loopgraven en KSK in het offensief om de drie punten thuis te houden. Halfweg de tweede helft kwam Amani in de ploeg voor de al geel geboekte Matti en de Koninklijke uit Erembodegem werd stilaan dreigender: de bezoekende goalie moest vol aan de bak op pogingen van Tijsh, Radek en Bombi, er waren enkele hete standjes, 2 keer appel voor hand is de zestien maar de scheidsrechter had zijn bril tijdens de rust in de kleedkamers gelaten en zag kennelijk niets meer. Verder versierde KSK een handvol corners waar echter veel te weinig mee gedaan werd. Nochtans Jean-Pierre Du Song wist keer op keer te voorspellen waar de bal terecht zou komen. Met in de laatste 10 minuten Daan Willems voor Tijs Van Gerven opteerde coach Chris voor nog meer gestalte in het team. Het leverde veel druk op voor KSK maar de doelman uit Wieze, vooraf beschouwd als een niet al te betrouwbaar sluitstuk, verhinderde diverse malen de bevrijdende Erembodegemse treffer. In een prangende slotfase deed hij zijn kunstjes nog 2 keer over op evenveel pogingen van Timmy maar zelfs bij een derde poging bleef de bal in de modder steken voor het doel. Het teleurstellende gelijkspel bleef dan ook op het bord staan, maar inderdaad, hoe zou de partij zijn afgelopen mochten Kenny en Yono in de zone voor het doel tijdens de rust een dweiltje hebben geslagen?

Met het punt schiet KSK bijzonder weinig op. De andere uitslagen met onder andere verlies voor het kopduo Denderleeuw en Burst lieten nochtans toe om zaakjes te doen in het klassement. Het gevolg van deze halve uitschuiver is dat het volgende duel op het veld van ploeg in vorm SK Denderhoutem zich aandient als een zogenaamd sleutelduel. Indien de top 3 ambities gewettigd dient het echte Erembodegem dan ook volgende zondag op te staan op Den Deysel.

 

KSK speelde met: Timothy Persoons, Diederik De Waegeneer, Pieter Pereboom, Carl Jonckheere, Timmy Bogaert, Kristof Bombeke, Tijsh Van Gerven (80’ Daan Willems), Timothy Coppens, Nick Van Der Haegen, Matti Asselman (70’ Amani) Radek Sidorski, Sander Béazar & Yono Van Gerven

Coach: Chris Uyttersprot

Afgevaardigde: Freddy Baeyens

Verzorger: Kenny Bogaert

Terreinaftrekkers: Kenny Bogaert en Yono Van Gerven

Matchbal werd geschonken door: AD Delhaize Erembodegem

delhaize

 

 

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 12:49

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account