log in

Voorbeschouwing KSK Erembodegem - FC Doggen

Rate this item
(0 votes)

Volgende zondag staat de Erembodegemse derby op het programma. Het grote KSK Erembodegem ontvangt zijn kleine buur FC Doggen ofwel een duel tussen de mannen van de Plesj en de jongens uit de wijk. Het belooft in vele opzichten een historische burenstrijd te worden want de kans zit er dik in dat we het in de toekomst weer minstens een jaartje zonder moeten doen. We verduidelijken:

Om te beginnen is er onze eigen Koninklijke: voor het seizoen werden de ambities opgeschroefd. De eindronde, niets minder was het doel. Twee speeldagen voor het einde is KSK nog steeds in de running voor deze prijs en een eventuele promotie naar tweede provinciale, maar laten we wel wezen: de kansen voor KSK op promotie zijn eerder klein: vooreerst moet het eindrondeticket nog bemachtigd worden en ook hier liggen de kaarten moeilijk aangezien concurrent SK Denderhoutem één punt voor staat en een haalbaar programma heeft voor zijn komende opdrachten. Kerksken en Moorsel was immers ook voor KSK een 12 op 12. En zelfs als de eindronde gehaald wordt, moeten nog 3 wedstrijden gewonnen worden. Er dienen dus nog heel wat horden genomen te alvorens wil de Koninklijke dit seizoen de sprong naar tweede maken, al mogen we blijven dromen. Winst is dus een must voor KSK!

Een heel ander verhaal bij de tweede speler van de Derby: de FC Doggen. Waar zij als nieuwkomer bij de vorige derby nog mooi in de middenmoot geparkeerd stonden – het verschil tussen KSK en hen bedroeg toen amper een handvol punten- zijn zij na een dramatische reeks van 3 op 45 afgegleden naar de voorlaatste plaats en zijn zij aangewezen op een felle strijd met Wit-Zwart 93 om de rechtstreekse degradatie naar vierde provinciale, de laagste reeks in het provinciale voetbal, te vermijden. Dat in deze strijd niets of niemand wordt ontzien bewijst een klacht van FC Doggen tegen Nederhasselt wegens een niet speelgerechtigde speler waardoor zij er drie punten bij kregen voor de “groene tafel” en hun puntentotaal in de terugronde in één klap werd verdubbeld. Ondanks deze extra punten is Doggen nog steeds niet in veilige haven en moeten zij, net zoals KSK, nog één punt goed maken op hun rechtstreekse concurrent om niet rechtstreeks te zakken. Winst is dus een must voor FC Doggen!

Voor deze wedstrijd zijn er bij KSK ook enkele afwezigen: Nick Van Der Haegen pakte vorige week op Wit-Zwart zijn derde geel en is dus jammerlijk geschorst. Ook achter het aantreden van Carl Grysolle (blessure) en Pieter Pereboom (reis) staan nog vraagtekens. Raakt “The Kid” nog fit, landt het vliegtuig van Pieter op tijd op Zaventem? Zondag weten we het antwoord. In het slechtste geval hebben we uiteraard genoeg valabele vervangers achter de hand. Eventueel iemand optrommelen van D’ aa beloften die nog aangesloten is bij KSK is bij ons alvast niet aan de orde.

Over de ploeg van Doggen tasten we een beetje in het duister. Laatst lazen we bij voorbeeld vóór de cruciale – en verloren- match tegen Wit-Zwart dat Christophe Deberlanger out zou zijn met een stressfactuur. Maar wie verscheen zondag aan de aftrap? Juist! Het is dus opletten dat ze ons geen zand in de ogen strooien. Wat we wel weten is dat Bruno Marginet, vorige week goed voor drie doelpunten in de match tegen VC Ressegem, er wegens een schorsing niet bij zal zijn. Hij pakte in de slotfase een tweede gele kaart in het tumult na de late 3-3 gelijkmaker nadat Doggen een 3-1 voorsprong had weg gegeven. Pijnlijk. Wordt zijn vervanger Clocheret of toveren ze op Resschebeke een nieuw wit konijn uit hun hoge hoed? Ook hier zullen we zondag pas het antwoord weten.

Het belooft in alle opzichten dan ook een boeiende en spannende derby te worden. Supporters op post!

De matchbal wordt geschonken door:

- Reserven KSK Erembodegem

- Open VLD Erembodegem

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 12:50

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account