log in

Tactische ingreep bezoekend coach bezorgt KSK eerste seizoensnederlaag tegen SK Oudegem

Rate this item
(0 votes)

delhaize

KSKE – SK Oudegem                                                                        1-2

Tweede thuiswedstrijd en er stond al meteen een topper op het programma: beide ploegen puurden immers 6 op 6 uit de eerste 2 opdrachten zodat niet minder dan de leidersplaats op het spel stond. Het belang van de partij onderstreept door Tijsh Van Gerven die speciaal voor dit duel een weekendje Disneyland liet schieten. De tickets werden tijdig en tegen een goede prijs verkocht. Had hier echter een probleem geweest, bij de zaterdagreserven is genoeg expertise voor handen in het last-minute verkopen van Disney-evenementen. Matti Asselman en Sander Béazar lieten deze partij echter voor wat die was en annuleerden hun reis naar Turkije niet.

Deze topper was ook de eerste in een reeks van “match van de sponsors”. Immers, niet minder dan 6 sponsors schonken de matchbal van vandaag en een 70-tal genodigden genoten voor aanvang van een exquis VIP-diner in onze kantine. Hierbij zowat de hele Beau Monde van Erembodegem, al blijft het bizar dat uw verslaggever en een aantal andere personen met nochtans een niet geringe verdienste voor onze club, zoals Kenny Eeckhoudt passend verwoordde, niet aan één van de genodigdentafel konden aanschuiven. Een vergissing die ongetwijfeld bij de volgende gelegenheid zal worden rechtgezet. Een lovende passage in het matchverslag en extra adverteerruimte op onze website voor de desbetreffende handelszaak is uiteraard verzekerd, het één plezier is dan ook het andere waard.

In vergelijking met vorige week dus geen Matti Asselman. Zijn plaats werd ingenomen door Amani. Voor de rest dezelfde 11 namen die vorige week de volle buit pakten op het veld van Borsbeke.

Zoals steeds vooraf toch een woordje over de tegenstrever. En vandaag zeker want ze waren ginds in Oudegem blijkbaar op hun pik getrapt omdat coach Chris Uyttersprot hen in het Corpo Bello interview van de week niet vermeld had bij de grootste concurrenten voor de top 3. Wij danken hen alvast voor het bezoekje aan onze website. Puur sportief zag onze scout vorige week een indrukwekkend gestart Oudegem aan het werk dat nadien sterk terugviel en op basis van fysieke capaciteiten de drie punten thuis hield tegen promovendus FC Doggen, vorig jaar nog actief in vierde provinciale, nog steeds de laagste reeks in het provinciale voetbal. Het is een korte samenvatting van de turf van 3 bladzijden die deze week aan coach Chris Uyttersprot werd bezorgd.

Na de ploegfoto en aftrap begon de match dramatisch voor KSK. Bij het vorige wedstrijdverslag hebben we het scoutingsverslag van Bart Corthals nog zo bejubeld en ook deze keer stonden er vele waarheden in, maar misschien was het verslag té uitgebreid en ging de hoofdzaak verloren van de bijzaak. Hoe anders valt te verklaren dat Timmy Bogaert zich al na 20 seconden liet verschalken door een –het dient gezegd- weergaloze beweging van de snelle rechterflank die vervolgens graag de penalty zoekt? In de zestien kwam hij vervolgens Kristof Bombeke tegen en na licht contact liet deze zich gewillig vallen. De scheidsrechter aarzelde even maar legde de bal toch op de stip. Bezoeker Janssens legde na nog geen minuut spelen de bal in het mandje zodat KSK meteen op achtervolgen aangewezen was, we hadden zelfs nog geen bal geraakt. Deze vaststelling liet de bezoekende spits, de genaamde Pros, na afloop van de partij te concluderen dat de voorsprong op dat moment verdiend was voor de gasten. Op basis van het balbezit na 20 seconden spelen had Pros gelijk, het zal wel zijn bedoeling niet geweest zijn – we baseren ons hierbij niet op zijn kapsel of andere uiterlijke kenmerken- en inderdaad, zelden hebben we al zo’n onzin gehoord, maar de 0-1 stond natuurlijk op het bord.

KSK dus op achtervolgen aangewezen en we waren blijkbaar aangeslagen door de vroege opdoffer want het waren de bezoekers die in de openingsfase de lakens uitdeelden en vooral op het middenveld het pleit wonnen. Grote kansen en verdere averij bleven uit maar onze sportkringers kwamen met de grootste moeite los uit de omknelling. Maar laten we wel wezen, het is niet dat de gasten uit Oudegem oogstrelend voetbal op de mat brachten: lange halen naar voor richting de bonkige Pros die met duw, trek en ellebogenwerk trachtte te wegen op de verdediging. Letterlijk was er geen probleem, figuurlijk was het toch ietsje minder want de samenwerking met spitsbroeder Van Heck verliep niet optimaal. Onze supporters trachtten deze laatste bij te sturen door aan te geven wanneer hij moest vertrekken maar zonder resultaat. Van Heck, ex-FC Doggen, werd vervangen bij rust. Oudegem, terend op de lange bal, ietsje beter maar toch lagen er kansen voor KSK want de beide vleugelbacks leken ons op zijn minst te pakken: op links stond een wittekop die niet veel meer deed dan wat ballen wegkeilen en wel zeer dom geel pakken door een inworp van KSK te verhinderen en over de rechterback volgt straks een aparte alinea. Het was dan ook niet toevallig dat Timmy zich na 18 minuten op de linkerflank kon doorzetten, hun rechtsback in de wind zetten en Bert de 1-1 kon aanbieden. Na wat gefrommel ging de bal over de lijn en stonden de bordjes weer in evenwicht. Aan Pros om uit te maken of dàt op dat moment verdiend was.

Wat we in het vervolg van de eerste helft voorgeschoteld kregen was een bijzonder boeiend en hoogstaand kijkstuk zonder echt grote mogelijkheden. Het werd het bewijs dat een wedstrijd ook aangenaam en meeslepend kan zijn zonder een resem doelkansen. Meer dan wat halve kansjes langs beide zijden en enkele vrije trappen in de armen van de bezoekende goalie noteerden we echter niet zodat bij een billijke 1-1 stand werd gerust. Indien Pros het hiermee niet eens mag hij dit gerust laten weten, doch op een volwassen en constructieve manier. Indien dit niet gebeurt zal de reactie verwijderd worden en dit doen we nog steeds met een -d.

Bij de bezoekers zoals gezegd geen Van Heck meer maar een andere vuurtoren – het hart van een liefhebber zoals u en ik bloedt in de wetenschap dat een artiest zoals Dusty Everaert 89 minuten op de bank zat bij Oudegem en voor een stylist als Michaël Romero zelfs hier geen plaatsje was voorzien – kwam in de plaats. Aan het spelbeeld veranderde niet zo veel maar toch was er in de openingsfase een goede kans voor de bezoekers: een schot veranderde van richting en verraste ei zo na onze doelman Timothy. Voor de rest meer van hetzelfde: Oudegem dat zijn atletisch vermogen ten volle benutte, een referee die niet of amper ingreep op het ellebogenwerk van Pros en KSK dat de voetballende oplossing trachtte te zoeken. Helaas botsten we hierbij steeds op een ijzersterk centraal verdedigingsduo dat heerste en de steken die vleugelbacks toch geregeld lieten vallen vakkundig opraapten. Op het kwartier een tweede kans voor de bezoekers maar het schot van de rechterflankaanvaller ging maar nipt voorlangs. Ook claimden de bezoekers een penalty maar in de openingsminuut waren ze al rijkelijk bedeeld geweest. Terecht genegeerd dus door de referee. Voor KSK zagen we nog een bekeken schot van bijna-Disneyland-ganger Tijsh Van Gerven maar bezoekend doelman De Vos, een zeer betrouwbaar sluitstuk en werkelijk indrukwekkend op hoge ballen, devieerde in hoekschop. Ook bij deze hoekschop waren we er dichtbij maar het juiste voetje werd niet tegen de bal geplaatst.

Het was al vrij vlug duidelijk: de sleutel van de partij lag op onze linkerflank. Hier stond debutant Amani en met nog 20 minuten te gaan was deze door zijn beste krachten heen. Hij werd vervangen door Timothy Coppens die plaats nam op de linkerback positie waardoor Timmy Bogaert links vooraan kon postvatten. Zijn rechtstreekse tegenstrever werd zo Bert Huizenga, ex-FC Doggen en met voorsprong de matigste bezoeker op het veld. Bert Huizenga verliet het toen al water makende schip in Resschebeke reeds voor de degradatie naar 4e provinciale, zo gaat dat ginds met echte clubspelers, maar acteerde vandaag eerder op dit niveau. De wissel van Chris was goed gezien maar bij bezoekend trainer Kris Buydts ging het alarm op rood en ook deze greep meteen in: Huizenga naar de kant. Geen geel gevaar, noch een blessure en toch wordt een verdediger gewisseld voor een andere verdediger bij een 1-1 stand. Onze zaterdagreserven, in grote crisis na de 2-4 nederlaag tegen Sint-Gillis en volgende week aan de slag tegen de reserven van Oudegem, hopen alvast dat Huizenga meedoet om het vertrouwen op te vijzelen.

Het bleek wel een geniale zet want het gevaar Timmy werd enigszins geneutraliseerd en even later stond het 1-2: een vrije trap werd door Janssens in doel gedevieerd zodat met nog 12 minuten op de klok de bezoekers op voorsprong kwamen. Even later troepten nog donkerdere wolken zich samen boven het Remi Van Vaerenbergstadion en zijn vele VIPS toen zowel Kristof Bombeke als Kenny Bogaert het terrein geblesseerd dienden te verlaten. Met Diederik De Waegeneer en de debuterende Daan Willems zette KSK nog eens vol aan op zoek naar de gelijkmaker. De bezoekers kampeerden massaal in hun zestien, na 89 minuten kreeg Pros dan eindelijk toch de gele kaart die hij na 5 minuten had moeten krijgen en in de absolute slotfase werd de verdiende gelijkmaker op het nippertje verhinderd. Nadat Timmy zich op links kon doorzetten werd Bert bediend zoals bij het eerste doelpunt maar in de warrige fase kwamen zowat alle spelers ten val en, belangrijker, strandde de bal net voor de doellijn. Hierbij toch de bedenking dat in de openingsminuut voor veel minder de bal terecht op de stip ging. Enige consequentie van de referee had KSK misschien alsnog een verdiend punt kunnen opleveren. Wat overbleef was een boel frustraties en een overkokend potje bij Timothy die na het laatste fluitsignaal nog de rode kaart zag.

De uitermate arrogante bezoekers vierden de overwinning alsof ze de Champions League hadden gewonnen terwijl we na een degelijke partij met lege handen achter bleven en de eerste nederlaag van het seizoen incasseerden. De omstandigheden zaten vandaag wat tegen want een gelijkspel was een veel betere weergave van het spel dus al te zwaar dient niet aan deze nederlaag getild te worden. Indien dezelfde motivatie en spelbeeld kan worden getoond volgende week bij het nog puntenloze Moorsel zullen aan deze uitschuiver niet te veel woorden meer worden vuil gemaakt.

 

KSK speelde met: Timothy Persoons, Pieter Pereboom, Carl Jonckheere, Timmy Bogaert, Kenny Bogaert (82’ Daan Willems), Tijsh Van Gerven, Kristof Bombeke (80’ Diederik De Waegeneer), Bert De Vriendt, Amani (70’ Timothy Coppens), Nick Van Der Haegen, Radek Sidorski & Yono Van Gerven

 

Coach: Chris Uyttersprot

Afgevaardigde: Freddy Baeyens

 

Matchbal werd geschonken door:

-          Voetballokaal @fundum – Bij Alex en Steven

-          Europassur BVBA – Chris Van der Haegen

-          Café Oxygène, bij Herman

-          Algemene renovatiewerken Patrick Van den Bremt

-          Marc Dierickx, the painter van Erembodegem

-          Notaris Peers

Logo Recordbank

 Logo fundum

 

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 12:52

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account