log in

Miraculeuze comeback van KSK in bizarre wedstrijd

Rate this item
(1 Vote)

delhaize

KSKE – SK Denderhoutem                                                              4-3

In het vorige verslag werd opgeroepen om in Kerksken voor de volle winst te gaan om zo de aansluiting enigszins te maken met de voorste regionen van het klassement. Het werd een draw op bezoek bij het nummer vier. Op zich is niets mis met dit resultaat maar met één punt schuif je niet op in het klassement en het voorlopige resultaat in de klassering was een elfde plaats met elf punten. Niet slecht, maar toch een gegeven waar je niet echt vrolijk van wordt.

Vergelijk het met D’ Aa Beloften die zich zoals vooropgesteld bij de start van het seizoen keurig kwalificeerden voor de kwartfinale van de MTSA-beker, maar dan onderuit gaan tegen tweedeklasser Endoka na penalty’s. Ook dit kan beter en geeft niet meteen aanleiding om te feesten. Dit had men daarentegen wel in de wijk Resschebeke waar de lokale voetbalploeg, de FC Doggen, vorige vrijdag al de periodetitel vierde in café @fundum. Want ja, ook in vierde provinciale, de laagste reeks in het provinciale voetbal, werkt men ondanks de reeks van 15 ploegen toch met periodetitels en met nog één partij te gaan stonden de Doggen er goed voor. Winst bij rode lantaarn Ophasselt volstond steeds voor dit prijsje, maar gevierd, dat werd er al. Op het einde van dit verslag leest u hoe het daar afgelopen is, in vierde. En ja, voor de doemdenkers die steeds afkomen van het vel en de beer nog even dit: julle hebben gelijk, Ophasselt is het zwarte beest van Doggen met 2 jaar geleden nog een competitienederlaag tegen hun reserven, dus op voorhand vieren is wat riskant, maar indien het ginds fout afloopt is er nog steeds de groene tafel waar de drie punten kunnen bemachtigd worden. In Ophasselt is men immers slordig met het invullen van de feuille.

Maar eerst het serieuze werk: de Koninklijke uit Erembodegem speelde dus tegen Denderhoutem. Ook bij de gasten liep het vooralsnog niet van een leien dakje want ze telden met 12 punten slechts één puntje meer dan KSK. Tekenend was dat onlangs zelfs de in voetbal pensioen gestapte Detaille opnieuw werd binnen gehaald om het schip vlot te trekken. En dit met succes want de voorbije weken was Denderhoutem redelijk op dreef met onder andere winst tegen leider Borsbeke. Het beloofde dus een duel te worden tussen 2 ploegen die aan een remonte bezig zijn. Overigens lieten de bezoekers werkelijk niets aan het toeval over want een bron uit het Denderhoutemse wist ons te melden dat er ginds dit weekend werd getraind op hun slechtste terrein om alvast te wennen aan de Erembodegemse grasmat. Voor niets nodig, maar in dit land doet iedereen vooralsnog wat hij wil.

Bij KSK was er ten opzichte van vorige week geen sprake meer van Rik De Vriendt die op wereldreis was vertrokken en voor het laatst werd gesignaleerd in de aanwezigheid van een walvis. De gillende deerne in het begeleidende filmpje op Facebook was volgens uw verslaggever Phé, De Kleine Zeemeermin. KSK kon wel weer rekenen op Timmy Bogaert die plaats nam op de linksback zodat Gianni Vocaet linksbuiten werd. Voor het overige waren er geen wijzigingen ten opzichte van vorige week.

De wedstrijd begon met een bijzonder lange studieronde met amper opwinding. Volgende week met de komst van Sint Maarten met de helikopter zal deze opWINDing er ongetwijfeld wel al zijn van voor de aftrap maar vandaag was het een mager beestje. Peter Neckebroeck van Restaurant ’t Klein Offer kwam een kwartiertje later aan – na een lift voor de hulpkok met een door omstandigheden beperkte mobiliteit - maar had nog niet veel gemist. Bolleken, met de fiets maar GSM nog steeds in de hand, was zelfs nog ietsje later.

De eerste keeper die in actie moest komen was Timothy op een schot van Detaille dat hij in hoekschop verwerkte. Aan de overkant moest ook de doelman van Denderhoutem zijn kunnen tonen met een knappe reflex op een schot van Radek nadat de bal ineens vrij kwam uit de kluts. Maar het was allemaal wat fletsjes en loom, ook aan de kant waar de sfeer er maar amper in kwam in deze nochtans in het verleden vaak levendige derby. De meest actieve speler op het terrein was Detaille die een aantal keer richting doel besloot maar Timothy nooit echt in verlegenheid kon brengen. Om er de ambiance wat in te krijgen en extra te genieten van deze late nazomerdag besloot uw verslaggever dan ook enkele consumpties te bestellen in de kantine waar opa zijn vertrouwde plaats achter de toog weer had ingenomen na enkele maanden afwezigheid. Door deze lange periode van inactiviteit had opa uiteraard heel wat bij te praten met zijn collega Antonio Diaz waardoor de bediening iets minder vlot verliep dan we van opa gewend zijn en het bij terugkomst zowaar 1-0 stond, een doelpunt van William Snoeck. Jammer van het gemiste doelpunt uiteraard, maar dit weegt niet op tegen de vreugde om de comeback van opa.

Over wat zich in het vervolg van de eerste periode afspeelde kunnen we kort zijn: voor we het goed en wel beseften stond het 1-3 voor de bezoekers: de 1-1 na een penalty waarbij Timmy blij mocht zijn dat het bij geel bleef en niet bij rood, de 1-2 na een weergaloze beweging van de linkerspits wiens achteruitlegger na meerdere pogingen toch werd binnengelegd en op slag van rust de 1-3 op corner waarbij de kleinste Denderhoutemspeler tussen 4 eskaërs de bal kon binnenfrommelen. Fraai was dit niet zodat KSK met het schaamrood op de wangen en in ware crisissfeer de vestiaires opzocht.

Coach Guy D’Hauwers bleef hierbij ostentatief buiten maar voerde twee vervangingen door  al hadden dit er gerust enkele meer kunnen zijn. Gianni en Bombi werden het kind van de rekening. In hun plaats kwamen Sam en Amani om er alsnog het beste van te maken. Want dergelijke omstandigheden kunnen misschien het keerpunt zijn en net nu verrassen zou een échte verrassing zijn. In momenten dat het eens minder loopt, wordt een mens snel filosofisch.

In de tweede periode was licht beterschap merkbaar maar om nu te zeggen dat een miraculeuze comeback zoals deze van opa achter de toog er zat aan te komen, neen, dat niet. Er was wel een bijzonder gretige Amani en KSK dat stilaan op de helft van Denderhoutem ging parkeren, maar de druk was eerder steriel zonder grote kansen. Toen Nick na een eerste mistasten van de keeper over een leeg doel besloot werden al de oorzaken van de aankomende nederlaag aangekaart bij de supporters. In een Halloween weekend waarin vrouwelijke Erembodegemse jeugd niet negatief testte op een speekseltest van de politie, préperiodetitels al op vrijdag worden gevierd en een andere jongeman geïntoxiceerd én al SMS’end van zijn bromfiets werd geplukt door een anoniem politievoertuig op de Hogeweg is het vanzelfsprekend dat niet het ideale klimaat is geschapen voor een knalprestatie van de plaatselijke voetbaltrots. De conclusies voor dit verslag waren reeds getrokken, er was zelfs al een titel waarin deze losbandigheid zou worden aangekaart. Maar een match is pas gespeeld na het laatste fluitsignaal – hetzelfde geldt overigens voor een periodetitel- en rond de zeventigste minuut kwam de kentering er dan toch voor KSK. Pieter Pereboom kon immers profiteren van een aarzeling in de bezoekende defensie en de bal naast de onoordeelkundig uitgekomen in doel leggen zodat het 2-3 stond. Ineens was het grote paniek bij de gasten die gedurende de tweede helft weliswaar constant onder druk stonden maar al bij al niet zo veel weg gaven en tot dan konden rekenen op een betrouwbaar sluitstuk. Maar in een tijdspanne van 5 minuten kantelde de hele partij en dit onder impuls van een sterke Amani die zich een ware gesel toonde voor de bezoekende afweer. Luttele minuten na de 2-3 werd Amani op de rand van het strafschopgebied neergelegd door een speler van Denderhoutem. De referee blies fout en legde de bal buiten de zestien maar op aangeven van de lijnrechter ging de bal alsnog én terecht op de stip. Tijsh Van Gerven klaarde de klus vrij eenvoudig. Nog was het niet over want in minuut 75 versierde opnieuw Amani een vrije trap op goed 25 meter van het doel. Pieje zette zich achter de bal en besloot de twijfelende doelman – zou de keeper deze week dan op het goede plein van Denderhoutem hebben getraind?- rechtstreeks onder vuur te nemen. Deze laatste zijn tussenkomst was op de toch lang onderweg zijnde bal alweer weinig overtuigend. Hij tikte de bal weliswaar nog tegen de lat maar deze keer was de rebound wel aan Nick besteed zodat KSK na een opmerkelijke remonte een wel heel scheve situatie helemaal weer recht trok.

Ook KSK was blijkbaar geschrokken van de voorsprong want het trok zich terug tot net voor de eigen zestien met nog enkele hete standjes en twee pogingen van Denderhoutem die maan nipt naast zoefden tot gevolg. Toen in de slotminuten een Denderhoutemspeler met een tweede geel karton naar de kant moest was de hard bevochten 4-3 zege in een zeer bizarre partij een feit.

Het werd een pot voetbal waarin alle zeven doelpunten vielen in een tijdspanne van 20 minuten en er voor de rest niet zo veel leven was in de brouwerij wist KSK alsnog de punten thuis te houden. Na een dramatisch slot in de eerste helft werd in de tweede helft orde op zaken gesteld met als exponent een uitstekend ingevallen Amani die onrust stookte in de bezoekende afweer en het uiteindelijk begaf onder de druk. Dat KSK won mag gezien de ruststand gerust een wonder geheten worden en is dit een scenario dat zich niet elke week zal herhalen. Maar in een tumultueus weekend gebeurden er in Erembodegem wel meer eigenaardige zaken en was deze bizarre match nog lang niet het opzienbarendste feit. Door de winst doen we wel een zaakje in het klassement en staan we terug in de linkerkolom.

Volgende week volgt de thuismatch tegen promovendus Baardegem voorafgegaan door de aankomst van de Sint in een helikopter én een collecte onder de KSK-supporters voor de sous-chef van restaurant ’t Klein Offer die in de nabije toekomst met onverwacht grote uitgaven geconfronteerd dreigt te worden, al zijn er voor de rechtbank zeker en vast verzachtende omstandigheden.

Zoals beloofd heeft u ook nog de apotheose van de eerste periode in de vierde provinciale D te goed. Deze prijs werd in extremis nog gewonnen door Hofstade, waarvoor onze felicitaties, nadat FC Doggen op het veld van Ophasselt op een 1-1 gelijkspel bleef steken en er achteraf geen fouten werden vastgesteld op het scheidsrechtersblad. Het feestje van Hofstade voor het vieren van de echte periodetitel vond zondagavond plaats in café ’t Duifken.

 

Logo fundum

Logo fintro

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 14:21

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account