log in

Match van de sponsors: het eten was lekker en de drank vloeide rijkelijk, de match was bijzaak

Rate this item
(0 votes)

KSKE – SK Herdersem                                                                      2-0

Met 4 zeges op rij gaat het KSK de laatste weken voor de wind en de onderbreking wegens Pasen kwam dan ook ongelegen maar een thuiswedstrijd tegen rode lantaarn Herdersem zou in theorie geen probleem mogen vormen om de zegereeks nog te verlengen en voor een historische 15 op 15 te zorgen.

Bij KSK waren er wegens vakantie en bijhorende niet aanwezigheid op training heel wat afwezigen. Zo ontbraken Kenny Bogaert en doelman Jens Van Overwaelle in de kern en zat Davy Cardon op de bank. De overige namen van de ploeg die een knappe 1-2 zege boekte op het veld van Cercle Melle bleven behouden.

De wedstrijd tegen Herdersem is één van de weinige derby’s in de reeks en voor deze gelegenheid werd de match van de sponsors georganiseerd door KSK Erembodegem. Niet minder dan 7 sponsors gingen hier op in en boden een matchbal aan, waarvoor uiteraard onze sportieve dank.

Nog specialer is dat, waar andere ploegen ter gelegenheid van de match van de sponsors een koud buffetje aanbieden in hun kantine, deze sponsors de handen in elkaar sloegen en een heuse happening organiseerden in Feestzaal De Brigge met omstreeks 11 uur een aperitiefconcert met cavareceptie – we vermoeden eveneens aan een prijzige 6,5 euro per fles- gevolgd door een walking dinner met koud en warm buffet en gebak voor zo’n 100 gelukkige genodigden. Verschillende genodigden zegden dan ook begrijpelijkerwijze andere verplichtingen af zodat onder andere een damesbasketbalploeg het zonder spelverdeelster moest stellen en een vierdeprovincialer op zoek moest naar een andere bankzitter voor hun match tegen Baardegem. KSK speelt natuurlijk een reeks hoger dan die andere ploeg waarvan sprake en zelfs in de organisatie van de sponsormatch blijkt dit niveauverschil. Het gevolg was dat de hele beau monde van Erembodegem dan ook verzamelen sloeg in De Brigge. Al had Robbie Van Cauter het liever in ’t Klein Offer gezien, wegens de charmante bediening die hem daar tegenwoordig te beurt schijnt te vallen. Alleszins een prachtig en door iedereen zeer gesmaakt initiatief van deze mensen met een hart voor onze Koninklijke vereniging.

In de heenwedstrijd werd het 0-0 tegen een goed georganiseerd Herdersem waartegen KSK geen gaatje vond ondanks 90 minuten beukwerk. Vooraf werd dan ook gehoopt op een snelle voorsprong om de zaken wat gemakkelijker te maken. De gebeden werden deze keer aanhoord want nog niet alle VIP’s hadden het Remi Van Vaerenbergstadion betreden of het stond al 1-0: na een warrige fase voor het bezoekende doel kreeg geen enkele Herdersemspeler de bal uit de zestien en kon Pieter Pereboom van dichtbij de 1-0 aantekenen. KSK zat dus al meteen op rozen maar wie dacht dat er na het culturele en culinaire festijn nu een doelpuntenfestival zat aan te komen kwam bedrogen uit. Herdersem was duidelijk niet naar Erembodegem afgezakt om het spel te maken en liet bovendien ook weinig voetbal toe. Veel volk achter de bal en af en toe een soms stevige fout was blijkbaar de uitgestippelde tactiek. De vroege achterstand bracht hen ook niet op andere gedachten. KSK van zijn kant speelde te traag om de defensieve organisatie van de bezoekers te ontregelen. Op het kwartier zagen we nog een verdienstelijk schot van Kristof Bombeke, gepareerd door doelman De Backer terwijl ook de bezoekers enkele schuchtere pogingen ondernamen maar doelman Yono Van Gerven beleefde al bij al een rustige namiddag. Voorts werden de fans nog getrakteerd op een technisch hoogstandje van publiekslieveling Bombi, maar veel was het toch allemaal niet. In het laatste kwartier van de eerste helft zagen de toeschouwers zelfs geen enkele bal meer tussen de palen zodat er gerust werd met een 1-0 tussenstand na een matige eerste helft. Erg vond dit echter niemand: er was al heerlijk gegeten en bij een fris pintje werd in de eerste voorjaarszon gezellig gekeuveld en kon het middagmaal rustig zakken. Te veel suspens is slecht voor de maag. Onthoud ook deze goede raad, Robbie als je gaat dineren in ‘t Klein Offer. Het voetbal leek wel bijzaak. Bemerk de gelijkenis met onze matchverslagen.

Tijdens de rust werd massaal het TV-scherm in de kantine opgezocht om de slotfase van Parijs-Roubaix te volgen. Opa, nu ook bekend van Komen Eten, werd er zowaar nerveus van. De koers was echter nog niet gearriveerd als de tweede helft werd op gang gefloten. Gezien het spektakel in Noord-Frankrijk groter was dan in De Gerstjens besloot uw reporter de beginfase van de tweede helft te laten voor wat deze was en het wielrennen te volgen. Met Robbie Van Cauter werd wel een deal gesloten: niet over de prijs van de cava, deze blijft op 6,5 euro per fles, maar over de matchfeiten: As ter iet zou gebeuren zou Robbie ons meteen verwittigen zodat we ook van het voetbal niks hoefden te missen. Maar net als vorige week vrijdag bleef het ook vandaag stil langs de zijde van Robbie Van Cauter. We gaan er dan ook van uit dat er in het eerste kwartier van de tweede helft niets gebeurd is, net zoals vorige week vrijdag ten huize Van Cauter want As ter iet zou gebeurd zijn, zou hij dat wel komen zeggen zijn. Ook voor niet-insiders is dit volkomen logisch.

We pikten dus in na goed een kwartier spelen bij een 1-0 stand en zagen dat Rik De Vriendt geblesseerd vervangen werd door Carl Grysolle. Voor het overige was het spelbeeld nauwelijks gewijzigd: KSK dat de controle over de wedstrijd hield en veel op de helft van Herdersem was te vinden. We kunnen het er op houden dat KSK niet wou en de gasten niet beter konden. Halverwege de tweede helft realiseerde bezoekend trainer David Coene dat er gezien de precaire situatie waarin zijn ploeg zich bevindt een tactische ingreep nodig was. Hij voerde dan ook een wissel door maar deze vervanger kon zich amper een minuut later gaan douchen nadat hij Matti in de zestien foutief had gestuit na een zeldzame tempoversnelling en geslaagde combinatie van onze eskaërs. Terecht rood en penalty waren het logische gevolg. Diederik De Waegeneer zette de penalty feilloos om en KSK voor goed op rozen. Want van een wedstrijd was vanaf dan totaal geen sprake meer: Herdersem was er met 11 niet in geslaagd om voor dreiging te zorgen dus met zijn tienen was er totaal geen gevaar meer terwijl het voor KSK al lang welletjes was en niet iedereen over een superdag beschikte. Zelfs Carl Grysolle kende een off-day en dit op het slechtst denkbare moment want onder het oog van zijn bevallige vriendin. We zijn en blijven fan en niet alleen van Carl, laat hierover geen twijfel bestaan, maar na deze prestatie mogen we toch even zeggen dat het niet goed was en op de “Cap” van Carl zitten. We vermelden voorts nog wat halve kansjes, een goede redding van doelman De Backer op een poging van Bombi en 2 vervangingen: Matti voor Floyd en de stilaan traditionele applauswissel van Bombi door Davy alvorens de referee een einde maakte aan deze gezapige voetbalnamiddag waarin de matige wedstrijd in de schaduw stond van het mooie weer, de koers en het sponsorfestijn.

Met deze logische driepunter blijft KSK in de subtop en doen we nog op twee fronten mee voor de prijzen want zowel via de reguliere competitie als via de derde periode zit er nog een ticket voor de fel begeerde eindronde in. Om dit ultieme doel te bereiken zullen we wel geen steek meer mogen laten vallen want ook de concurrentie faalt niet. De confrontatie van volgende zondag in en tegen Oudegem, aftrap om 16 uur, wordt dan ook richtinggevend of de eindrondeambities gewettigd zijn.

KSK speelde met: Yono Van Gerven, Diederik De Waegeneer, Sander Béazar, Kristof Bombeke, Timmy Bogaert, Rik De Vriendt (46’ Carl Grysolle), Matti Asselman (80’ Floyd Bomongo), Timothy Coppens, Pieter Pereboom, William Snoeck, Nick Van der Haegen & Pieter-Jan Verdoodt

Trainer: Chris Uyttersprot

Afgevaardigde: Freddy Baeyens

 

Matchbalschenkers:

-          Klinkerwerken “Gert Cardon”

-          Fintro Bank en Verzekeringen “Joerie Lelie”

-          Klasbak Verver Marc “The Painter” Dierickx

-          Tafelhouder Paul Schouppe

-          Zonneweringen Marnix Saeys

-          Algemene renovatiewerken “Patrick Van den Bremt”

-          Notaris "Alexandre Peers" 

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 12:56

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account