log in

Leider Burst met de schrik vrij in de Gerstjens

Rate this item
(0 votes)

KSK – Olympic Burst        1-1

We beginnen dit matchverslag al voor aanvang met excuses want even sappig als het hoofdstuk dat Nicolas Standaert de vrijdag voor de wedstrijd aan de Mythe van de Lindenboom heeft toegevoegd kan dit verslag nooit worden, al wagen we tweewekelijks toch steeds een verdienstelijke poging.

De omstandigheden voor een kwaliteitsvol verslag waren er alleszins want met Olympic Burst kwam de grote titelfavoriet naar de Gerstjens afgezakt. Burst maakt zijn favorietenstatus voorlopig waar want na een gelijkspel op de eerste speeldag tegen Schelde werd zes keer op rij gewonnen. Burst prijkte dan ook bovenaan het klassement met 19 op 21. KSK van zijn kant kreeg vorige week tegen Edeboys een pak voor de broek (3-0) al was het klasseverschil op het scorebord groter dan zichtbaar op het veld. Onze beloften bewezen zaterdag dat een stunt er steeds in zit want zij gaven het goede voorbeeld door het in hun reeks ongeslagen Moorsel met 2-3 te verslaan.

Bij KSK ontbrak Kristof Bombeke voor deze topper wegens schorsing. Als gevolg hiervan merkte de horeca in zowel Aalst, Gent als Leuven een significante omzetsstijging deze week. De plaats van Kristof werd ingenomen door Pieter Pereboom die terug keerde uit blessure.

De komst van de ongeslagen leider lokte heel wat schoon volk naar het Remi Van Vaerenberghstadion want zowel woordvoerder van de Aalsterse horeca op de nationale televisie Herman van den Oxy als toekomstig burgemeester Matthias De Ridder woonden de partij bij. In de tweede helft werd dit duo nog verder aangevuld met de nieuwe vriendin van praeses Carl Grysolle die voor het eerst werd gespot op de terreinen van onze Koninklijke vereniging, wat het aantal begeerlijke blondines op drie bracht.

Over die ongeslagen leider toch ook nog een woordje: in het socutingsverslag van Bart Corthals stond dat de ploeg al bij al weinig indruk had gemaakt: enkel het Gattuso-type voor de verdediging en de spits hadden de steeds kritische Bart weten te bekoren maar deze laatste was volgens de geruchten out met een enkelbreuk en Steve De Cooman pakte naar verluidt zijn derde geel vorige week. Groot was dan ook de verbazing dat beide heren gewoon aan de aftrap stonden. Er zijn toch nog werkpunten met andere woorden aan onze scouting, al trekken we de expertise van Bart nooit in twijfel want voor het overige presenteerde zich inderdaad een bont allegaartje met enkele franstaligen en zelfs enkele Brazilianen. De schepen van Vlaamse zaken in Aalst is dan ook dringend nodig, burgemeester De Ridder noteerde het alvast in zijn notitieboekje. Al heeft Herman Van den Oxy gelijk: er zijn prioritairdere zaken in Aalst, zoals de armoede, bijvoorbeeld waar ze iets aan zouden moeten doen.

Over de wedstrijd kunnen we zoals steeds vrij kort zijn want de partij begon met een lange studieronde waarbij de bezoekers het meeste initiatief namen en KSK een eerder afwachtende houding aannam. Op een eerste kansje was het toch al gauw een kwartier wachten maar doelman Yono van Gerven liet zich niet verrassen op een achterwaartse kopbal. Het gebrei van Burst leverde niet veel op want verder dan onze zestien kwamen ze niet. De bijter voor de verdediging van de gasten kreeg het hiervan blijkbaar op de heupen en waagde diverse keren van op grote afstand zijn kans. Een drietal afzwaaiers en het hoongelach van de alweer talrijk opgekomen en luidruchtige KSK-spionkop was zijn deel. In minuut 25 kreeg diezelfde De Raeve de bal opnieuw in de voeten en de vorige drie zeperds in gedachten klonk Michaël De Grevegewijs “Shot” door het Remi Van Vaerenberghstadion. De Raeve twijfelde opnieuw niet maar haalde deze keer wel verschroeiend en gekadreerd uit zodat het met een lage schuiver uit net niets 0-1 stond. De in de hoogste afdeling spelende ploeg van Erembodegem was wat van slag door deze opdoffer en slaagde er niet meteen in te reageren. Het meest opmerkelijke moment van de match noteerden we op het halfuur toen de rechterback van Burst, een schone jongen met krullen, na een eigenaardige bots van het leer voor de verzamelde KSK-supporters uit de kast kwam. Whooooow klonk het scherp en het wekelijkse slachtoffer van onze aanhang was gevonden. Even later kwamen we goed weg toen de vlaggenier aan de rechterzijde van ons terrein handspel had opgemerkt. Dit was binnen de zestien maar duidelijk onopzettelijk en ter compensatie van de compensatie werd de bal dan ook op de rand van de grote backlijn gelegd. Hoewel KSK het moeilijk had om zich offensief door te zetten kregen we voor rust nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker via Pieter Pereboom die zich kon doorzetten en alleen voor de doelman kwam maar op de paal besloot. Ook in de herneming kwam Sven De Coninck niet tot scoren zodat we na een kansarme maar spannende en hoogstaande eerste helft gingen rusten bij een 0-1 stand.

Geen wijzigingen bij KSK onder de rust maar onze eskaërs tapten in de tweede helft toch uit een ander vaatje en zetten van bij de aanvang van de tweede helft de leiders onder zware druk. De bezoekende doelman moest zich meteen onderscheiden en een doelpunt hing in de lucht. Na een kleine 10 minuten spelen was het al zo ver: een tot dan toe ongelukkige Rik De Vriendt werd van op links aangespeeld door Nick Van der Haegen, controleerde de bal met de borst, kapte zijn verdediger uit en haalde laag en droog uit in de linkerbenedenhoek zodat de bordjes niet onverdiend in evenwicht hingen. Het vervolg van de tweede helft was een bijzonder boeiend kijkstuk waarbij de twee ploegen vol voor de winst gingen maar KSK gewoon beter was dan de leiders uit Burst. In onze verdediging konden we rekenen op een beresterk ouderdomsdeken Diederik De Waegeneer die fungeerde als rots in de branding en ook Kenny Bogaert speelde een sterke partij en smeet zich op het kwartier met lijf en leden voor een bal die de bezoekende spits anders maar binnen te steken had. Dit was weliswaar zowat het enige grote doelgevaar van onze gasten want de meeste activiteit speelde zich af voor het doel langs de kant van onze kantine: zo toonde de Burstse doelman al zijn kunnen op een bekeken schot van Pieter Pereboom, besloot Rik alleen op diezelfde doelman pal op de keeper en besloot Sven met zijn iets mindere linker nipt naast na eerst met zowat de hele verdediging van Burst te hebben gedold. De krullenbol op de rechtsachter beleefde hierbij de tijd van zijn leven. Dat ik dit alles kan beschrijven is te danken aan één persoon en ik wil dan ook niet nalaten opa te vermelden en te bedanken voor het ter plaatse komen brengen van een volle plateau pintjes om onze dorstige aanhang te laven. En dit nadat opa zaterdagmorgen ook al een hele voormiddag op pad was om de affiches van het eetfestijn te verspreiden langs de verschillende kroegen in Erembodegem. Wegens het drukke verkeer en de milde najaarstemperaturen waardoor er tijd moest genomen worden voor een drankje was opa hierdoor zowaar te laat voor het middageten bij oma. Van de uitleg dat opa sinds zijn pensionering met alles minder rap klaar komt gelooft terecht niemand iets.

Met Timmy Bogaert in het laatste kwart voor Matti Asselman kraakte de leider langs alle kanten maar kwamen ze met kampioenen (?) geluk enkele keren met de schrik vrij, hierbij geholpen door een falende lijnrechter die zowel Rik als Sven terugvlagde voor buitenspel terwijl het er overduidelijk geen was. De man maakte zich eerst geliefd bij de KSK-spionkop maar door zo opzichtig te blunderen haalde hij zich stilaan de woede op zijn imposante lijf. Maar als zo’n lieden niet meer kunnen volgen blijven ze toch beter thuis. Folklore is leuk maar niet in money time.

Burst trachte in de slotminuten nog de bakens te verzetten door hun joker en ex-eersteklasser Magelhaes Da Silva Isaias in te brengen maar deze zijn beste tijden liggen al een aantal jaren achter hem na een leven van roken, drinken en gokken. Op het internet is te lezen dat Isaias 73 kilo weegt maar deze website wordt blijkbaar minder frequent geüpdatet dan de onze. Het enige wat we van Isaias zagen was een tweetal keer zijn 73 kilo tegen de grond na over zijn eigen voeten te zijn gevallen. Vermoedelijk werd zijn zicht belemmerd door de eigen buik die er voor hing. Van Isaias kwam het dus ook niet zodat de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel waarmee vooral Burst bijzonder tevreden mocht zijn. Want voor KSK voelde het knappe punt toch aan als een gemiste kans.

Volgende week gaan we met een volledig voltallige kern op bezoek naar Gijzenzele. Na 2 op 9 is winst aangewezen om niet in de grijze middenmoot te belanden. Vorig jaar lieten we ons ginds echter ringeloren, we mogen hopen ons niet tweemaal aan dezelfde steen te stoten en met de 3 punten terug te keren naar Erembodegem

KSK speelde met: Yono Van Gerven, Pieter Pereboom, Sven De Coninck, Diederik De Waegeneer, Nick Van Der Haegen, Kenny Bogaert, Rik De Vriendt, Davy Cardon, Sander Béazar, Matti Asselman (68’ Timmy Bogaert), Carl Grysolle, Yoshi Coppens, Cédric Baes & Jens Van Overwaelle

Trainer: Chris Uyttersprot

Afgevaardigde: Freddy Baeyens

{joomplucat:7 limit=50|columns=5}

 

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 12:58

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account