log in

KSKE - Sint-Gillis: 4-1, of het belang van een goede scouting

Rate this item
(0 votes)

delhaize

 

KSKE – KV Sint-Gillis                                                              4-1

 

We beginnen dit matchverslag uiteraard waar het allemaal begon en dit was vorige dinsdag: uw verslaggever besloot zijn garderobe uit te breiden en trok hiervoor naar de place to be, Kleding Corpo Bello op de Moorselbaan, waar bizar genoeg Karlien Temmerman Mayor is op Foursquare. De heer des huizes Bart Corthals liet even op zich wachten maar kwam toch tevoorschijn met in de handen een blauwe map: hij had zich teruggetrokken in het kleinste kamertje om zich daar toe te leggen op het scoutingsverslag van de komende tegenstrever van onze Koninklijke Sportkring: KV Sint-Gillis-Dendermonde. In dit “Corpo Bello” scoutingsverslag waren Bart een zestal zaken opgevallen, we komen er later nog op terug, maar Bart was allerminst onder de indruk van deze ploeg: niks speciaal!

 

Een heel ander geluid hoorden we evenwel aan de andere kant van het dorp waar de scouts van die andere promovendus uit vierde provinciale, de laagste reeks, zich ongerust uitspraken over de sterkte van onze komende tegenstrever. Na een jaar tegenstrevers zoals Westrem, Ophasselt B en SK Landskouter te gaan scouten raak je natuurlijk al snel onder de indruk van Sint-Gillis, maar ondanks al het positivisme en de goede voorbereiding van KSK was iedereen uitermate geconcentreerd voor de competitieopener.

 

Naast de vooraf aangekondigde onbeschikbaarheid van William Snoeck (herexamens) diende coach Chris Uyttersprot vooral in het verdedigende compartiment wat te schuiven wegens de nog niet volledig herstelde Diederik De Waegeneer (die wel plaats nam op de bank) en ook het afhaken van diens stand-in Kris Coen. Ook Timothy Coppens diende forfait te geven wegens ziekte zodat het zowaar Pieter Pereboom was die plaats nam op de liberopositie. Voor het overige de verwachte namen met een vijftal zomertransfers in de basis.

 

De bijzonder weinig opgedaagde fans – toch jammer- zagen een nerveus matchbegin van KSK wat perfect geïllustreerd werd door een onzekere tussenkomst van Timothy Persoons op een bizarre terugspeelbal van Timmy Bogaert. Gelukkig kon de donkere spits Kambi niet profiteren van deze warrige fase. In het reeds vermelde scoutingsverslag werd deze laatste overigens in de basis verwacht nadat de Roemeen die vorige week de spits bevolkte in de laatste oefenmatch van Sint-Gilis geen deuk in een pakje boter kon trappen. KSK acteerde dus nerveus en om de zenuwen weg te werken kan een vroeg doelpunt natuurlijk helpen. Dit kwam er overigens nadat Tijsh Van Gerven zich in de 9e minuut achter een vrije trap mocht zetten en de bal mooi over de muur in de kortste hoek trapte. Een klassedoelpunt en KSK 1-0 voor. Even later was er opnieuw een vrije trap van op ongeveer dezelfde afstand maar ietsje schuiner voor doel. De doelman devieerde deze poging met meer geluk dan kunde via de lat in corner. Op de hierop volgende hoekschop en op een hele reeks andere hoge ballen acteerde deze nochtans niet van de grootste zijnde doelman bijzonder secuur. Het was vaststelling 2. Even later ging de centrale verdediger met het nummer 12, in de documenten van Bart een zot met 2 uitroepingsteken achter zijn nummer aan het klungelen en hij verspeelde de bal aan Radek. De nummer 12 trachtte zijn fout recht te zetten en trok Radek neer. Met geel kwam deze laatste goed weg. Vorige week werd hij uitgesloten.

De partij kabbelde intussen verder met rustige dominantie van KSK. Van de bezoekers noteerden we enkel een rechtstreeks vrije trap van hun kapitein maar deze poging verontrustte Timothy niet. Niet te verwonderen gezien deze enkel gewoon is om met een loodjesgeweer te schieten. Van KSK zagen we op het halfuur nog een grote kans toen Radek door de buitenspelval glipte en alleen op de doelman mocht afgaan, maar deze faalde oog in oog met de bezoekende keeper. Voor het overige was het allemaal niet veel soeps. Onze beloften konden zich evenwel vermaken aan prijzen in de 21-tombola maar de hoofdprijs zat er deze keer niet in: niemand haalde 21, we spelen dan ook gelukkig niet elke dag tegen de reserven van SK Landskouter. Na een onderhoudende eerste helft werd gerust bij een 1-0 tussenstand.

 

Na de herneming zagen we bij KSK dezelfde 11 spelers terug op het terrein komen. Over het spelpeil kunnen we zeggen dat het niet van die aard was om de tariefstijging van 25% te rechtvaardigen: vele spelers bij onze sportkring haalden niet hun normale niveau en ondanks de achterstand stelden de bezoekers offensief niet zo veel voor. De verwachte gevaarlijkste man Fraîcher, vaststelling 4 die er ook pal op was, kende immers geen begenadigde dag. Het gevolg was een partij die niet boven de grauwe masse uitsteeg. De woorden van de –we zullen hem maar ambitieus noemen- Burstse trainer Johan De Nutte bleken te kloppen bij het aanschouwen van deze partij. Maar zondag 6 oktober staat al genoteerd, dan trekken we naar Burst. KSK in slaap gewiegd en de bezoekers die nog steeds maar één doelpunt in het krijt stonden: het was een linke situatie. We kregen al enkele waarschuwen met een tweetal schoten die niet zo ver voorlangs gingen en een apel van de 13 meegereisde Dendermondse supporters voor penalty naar vermeend handspel van Pieter in de backlijn, doch zonder schade. Een kwartier voor tijd haalden we ons toch een hoop miserie op de hals toen de linkermiddenvelder, ergens hadden we gelezen zo wat de enige met een goede trap bij Sint-Gillis, hard uit met zijn linker. Keeper Timothy kon de bal enkel keren en de donkere spits Kambi – opgelet want deze volgt altijd zeer goed op de tweede bal! – kon de rebound simpel binnentikken zodat alles te herdoen bleek. Bart scoorde intussen wel een puike 6 op 6!

 

Puntenverlies tegen Sint-Gillis, het stond niet in het scenario en past al helemaal niet binnen de ambities voor de top 3! Coach Chris greep in en haalde debutant Bert De Vriendt naar de kant voor een andere debutant: Amani. De bezoekers van hun kant leken tevreden met een punt en plooiden nu massaal terug. Tegen een geslepen tegenstander als KSK riskeer je dan uiteraard om jezelf in de voet te schieten. Met als draaischijf op het middenveld een foorkramer die een schiettent runt wordt dit risico wel bijzonder groot en zo gebeurde 6 minuten voor tijd gooide Nick Van Der Haegen een bal voor de pot waar Tijsh Van Gerven het hoogst klom en alsnog de 2-1 in de verste hoek kon koppen. Twee minuten later was de match helemaal gespeeld toen Tijsh zich op de rechterflank kon doorzetten. Zijn poging strandde tegen de verste paal maar Matti was goed gevolgd – hopelijk noteren ze dit niet bij Borsbeke- en kon de geruststellende 3-1 binnentikken. Weer 2 minuten later werd de voorsprong nog verder uitgediept, het werd bijna gênant, toen Radek Sidorski een perfecte counter kon afronden. De bezoekers reageerden gefrustreerd en ondervonden in de slotminuten alsnog het verschil tussen de top van vierde en de top in derde provinciale. In het absolute slot voerde Chris nog enkele wissels door waardoor Kristof Bombeke 5 minuten vroeger kon beginnen met studeren, de verloren studietijd wegens de festiviteiten van 20 jaar Oxygène dienen toch ergens ingehaald te worden en een applauswissel voor matchwinnaar Tijsh Van Gerven.

 

KSK haalde een ruime maar zwaar overdreven 4-1 overwinning tegen een stug maar al bij al weinig overtuigend Sint-Gillis-Dendermonde. Na 80 minuten met vuur te hebben gespeeld en af te stevenen op onverwacht puntenverlies werd in het slot toch nog orde op zaken gesteld. Volgende week volgt de zware verplaatsing naar Borsbeke dat bijzonder verrassend de boot inging op de wijk Resschebeke zodat we ginds een opgenaaide tegenstander mogen verwachten. Willen we de score van Bart Corthals in zijn uitstekende scoutingsverslag dus evenaren zal er van in het begin met een ander kalliber dienen geschoten te worden.

 

KSK speelde met: Timothy Persoons, Pieter Pereboom, Carl Jonckheere, Timmy Bogaert, Kenny Bogaert, Tijsh Van Gerven (89’ Sander Béazar), Kristof Bombeke (87’ Diederik De Waegeneer), Matti Asselman, Bert De Vriendt (75’ Amani), Radek Sidorski & Yono Van Gerven

 

Coach: Chris Uyttersprot

Afgevaardigde: Freddy Baeyens

 

Matchbal werd geschonken door: Blijf Jong Erembodegem

 

delhaize

 

 

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 13:03

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account