log in

KSKE handhaaft zich aan de top na gelijkspel bij Schelde

Rate this item
(0 votes)

 

De winst in de topper van vorige week tegen Edeboys liet zijn sporen na voor de nieuwe topmatch tegen het derde geplaatste Schelde. Zo liepen Nick Van Der Haegen en Michaël Romero vorige week tegen hun 3e gele karton aan waardoor deze geschorst waren.

Doelman Nick De Petter liep in het feestgedruis na de wedstrijd tegen iemand anders aan, brak hierbij zijn neus en lag hierdoor ook in de lappenmand. Voorts was ook Michaël De Greve onbeschikbaar daar onze Koninklijke Sportkring dit weekend zijn jaarlijkse steakfestijn hield en de combinatie biergarçon zijn en een matchke spelen net iets te veel was voor het broze gestel van Michaël. Coach Chris Uyttersprot mocht dus tot kort voor de aftrap aan het puzzelen maar kon wel terug rekenen op de uit blessure terugkerende Pieter Pereboom. Ook Diederik De Waegeneer, Yono Van Gerven en Kenny Bogaert kwamen in de ploeg.

De tegenstander van vandaag is duidelijk in vorm want na een slechte start werd de tweede periode en het bijhorend eindrondeticket binnengehaald. Periode drie werd ingezet met twee verliesbeurten - mentale decompressie bestaat ook in derde provinciale weet u - maar de voorbij weken werd stevig uitgehaald tegen subtoppers Heusden (5-0) en Herdersem (0-4). KSK stond dus voor een bijzonder moeilijke verplaatsing in Serskamp, het geboortedorp van enkele ex’en van ex-eskaërs.

De wedstrijd begon evenwichtig en het eerste kansje was voor KSK na een vijftal minuten spelen maar de poging van Sven ging een metertje over en naast. Enkele minuten later werden spelers en toeschouwers opgeschrikt door een blijkbaar zeer ernstige blessure bij lokale draaischijf Detlev Lorré die kermend van de pijn neerging en later met de ambulance richting ziekenhuis werd afgevoerd. Hopelijk voor Lorré valt de schade aan de knie toch nog mee. Het spel lag geruime tijd stil en de thuisploeg was blijkbaar wat van slag want ondanks licht overwicht en steriele druk hield KSK al bij al makkelijk stand. Vooral het vizier van prijsschutter Benny Bontinck stond niet goed afgesteld met enkele wilde pogingen die hoog over gingen. Ook in de combinatie toonde deze laatste zich veel onzuiver, mede door het secure verdedigen van William Snoeck. Dit laatste was een gastheer ook opgevallen want halfweg de eerste helft haalde een thuisspeler William brutaal onderuit waardoor William aan de enkel werd geraakt en de partij niet kon uitspelen.

De thuisploeg met een bedrijvige linksback Verhulst, was dus de meest bedrijvige ploeg maar verder dan wat halve kansjes raakten ze niet. Van KSK-zijde zagen we echter ook weinig goede offensieve impulsen in het eerste half uur want te vaak werd ietwat overhaast de diepe bal gekozen. Wanneer we er dan toch uitkwamen werden ons twee loepzuivere kansen ontnomen door de blunderende lijnrechter, met volgens de immer modieuze coach Chris zwaar gedemodeerde permanente. Wanneer Sven en Rik doorbraken werden we onterecht afgevlagd wegens off side en een bal die over de zijlijn zou geweest zijn. Telkens scheelde het maar een meter. Dat Kris Coen een beleefde en wel opgevoede jongen is, wisten we intussen al, maar dit incompetent individu na de wedstrijd op de parking groeten was er inderdaad ietsje over.

Maar goed, gedane zaken namen geen keer en de wedstrijd kabbelde weliswaar in hoog tempo verder tot in minuut 37 de bal in de voeten belandde van de zoals reeds gezegd sterk spelende linksachter Verhulst. Deze aarzelde niet en haalde van net binnen de zestien hard uit. Doelman Yono was kansloos tegen dit strakke schot en de fusieclub stond op voorsprong. KSK had het nu bijzonder moeilijk, plooide terug en tot 2 keer toe kwamen we goed weg toen een schot van ver nipt over ging en Bontinck op een vrije trap nipt naast besloot. Het zou pompen of verzuipen worden tot de rust, zo dachten de KSK-supporters, maar net voor de rust kregen we het beste sportkring te zien. Het begon in minuut 45 toen Sven zijn man passeerde en de zestien indook waar hij gepakt werd. Helaas kregen we geen penalty want de scheidsrechter oordeelde dat de fout buiten de zestien begon. Hier kwam de thuisploeg wel erg goed weg. Luttele ogenblikken later kon Rik zich doorzetten op de linkerflank maar in plaats van meteen te trappen passeerde die nog een man en met de uiteindelijke poging van Rik had de thuiskeeper weinig moeite. Op Okapi zaterdagavond zat er toch meer snee in de doelpogingen van Rik, maar gezien Rik én kwam helpen op het eetfestijn, én ballen gooide op den Okapi én ook zondag kwam meevoetballen hebben we toch alle begrip voor deze gemiste kans. Een minuut later was daar opnieuw Rik die nu wel meteen besloot maar de doelman keerde zijn schot en ook de rebound ging er niet in want een teruggekeerde verdediger kon Sven het voldoende moeilijk maken. Na een eerste helft waarin Schelde licht beter was maar KSK op het einde grote kansen versierde werd gerust met een 1-0 achterstand.

Ondanks de opspelende blessure van William werden bij KSK geen wijzigingen doorgevoerd. De goede lijn van het einde van de eerste helft werd door onze eskaërs in de tweede helft gewoon verder getrokken want terug uit de kleedkamers stond er maar één ploeg meer op het veld. Schelde plooide terug en een goede thuisdoelman verhinderde enkele keren de gelijkmaker op pogingen van Sven De Coninck en Carl Grysolle die het ondanks de achterstand vrij gezellig vond.

De gelijkmaker hing in de lucht en op het uur was het zo ver: Rik werd op de rechterflank in het straatje gestoken en ging alleen op de doelman af tot Tony Bontinck – afgaande op de namen in de ploeg en de reclame rond het veld noemt het halve dorp ginds Bontinck- aan de noodrem hing. Rood en penalty waren het logische gevolg. De elfmeter werd feilloos omgezet door kapitein Bart Corthals. Meer volgens de doelpuntenmaker “overbodige details” worden u verder bespaard. Met de mentale opsteker door de gelijkmaker en de man meer zag het er plots bijzonder goed uit voor KSK waarin Matti ondertussen de gekwetste William kwam vervangen maar het zwierige spel van KSK verdween stilaan terwijl de thuisploeg een tandje bij stak en opnieuw de betere ploeg werd ondanks het numerieke overwicht.

Een schot van prijsschutter Benny Bontinck, zijn beste poging van de middag, ging zo maar nipt over. Met nog 20 minuten te gaan zaten enkele eskaërs stilaan door de beste krachten heen door de combinatie hoog tempo, eerste warmte en vooral helpen op het eetfestijn. Dat een aantal personen, de toekomstig laureaat van Rolland Garros van dit jaar bijvoorbeeld die naast zijn tennis ook nog fulltime een drankencentrale uitbaat, hierbij rare ogen trekt is te begrijpen, maar toch was het niet anders. Met Timothy in de plaats van een terug last hebbende Pieter werd het slotkwartier aangevangen waarbij de thuisploeg nog op zoek ging naar de winnende treffer maar Yono ons tot twee keer toe recht hield.

We vermelden ook nog dat 10 minuten voor tijd de thuisploeg normaliter met zijn 9 had moeten staan na een slag van de opgehitste nummer 18 van Schelde richting Rik maar de lijnrechter, inderdaad deze met zijn gedemodeerde permanente, had het gezien maar vond dat er niets aan de hand was. In het absolute slot werd lullig balverlies van Carl gelukkig niet afgestraft door Bontinck, de mislukte lob werd simpel gepakt door Yono en werd KSK opnieuw een penalty onthouden toen Sven duidelijk in de zestien werd gepakt maar de scheidsrechter de bal op de zestien legde in plaats van op de stip. Van op zestien meter en met een muur is het moeilijker scoren dan van op 11 meter. Graag hadden we u dan ook meer desnoods overbodige details gegeven over dit doelpunt maar de bal van Bart Corthals strandde in de muur zodat het bij een billijk gelijkspel bleef.

Een punt halen bij het nummer drie in de stand en met een resem afwezigen is zeker geen slecht resultaat. Enerzijds zat er meer in gezien we een half uur tegen tien man aantraden en er een aantal scheidsrechterlijke gevallen flagrant in ons nadeel werden geblazen maar anderzijds creëerde de thuisploeg iets meer doelgevaar en was de puntendeling juist.

Volgende week wordt voorlopig voor het laatst gestreden om de Erembodegemse eer. Wij hebben wel nog eindronde ambities maar onze eens zo roemrijke vrienden uit Resschebeke zijn na een nieuwe nederlaag tegen Herdersem nu al mathematisch verzekerd tot minimaal een seizoen vierde provinciale. Voor en na de wedstrijd zal plaats zijn voor een schouder om op uit te huilen, bemoedigende en troostende woorden maar medelijden op het veld moet men ginds niet verwachten.

                        

KSK speelde met: Yono Van Gerven, Bart Corthals, Diederik De Waegeneer, Davy Cardon, Rik De Vriendt, Timmy Bogaert, Carl Grysolle William Snoeck (57’ Matti Asselman), Pieter Pereboom (75’ Timothy Coppens), Kenny Bogaert, Sven De Coninck, Kim De Latthauwer & Kris Coen

Trainer: Chris Uyttersprot

Afgevaardigde: Freddy Baeyens

 

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 13:04

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account