log in

KSK wint spektakelstuk tegen SK Denderhoutem met 4-3

Rate this item
(0 votes)

KSKE – SK Denderhoutem                                                               4-3

De match van de laatste kans, het zou er boenk op moeten zijn wil KSK nog een rol van betekenis spelen dit seizoen want met Denderhoutem kwam het nummer vijf uit de klassering op bezoek met 4 punten meer op de teller. Om nog een beetje aanspraak te maken op het begeerde eindrondeticket was winst dan ook een must in dit burentreffen want na het gelijkspel tegen toenmalig leider Olympic Brust was KSK aan het sukkelen geslagen met twee opeenvolgende nederlagen. Vorige week werd wel gewonnen in Wieze maar op cruciale momenten lieten we het dit seizoen al zo vaak afweten. Was het vandaag anders?

In vergelijking met vorige week geen Pieter Pereboom wegens blessure waardoor William Snoeck centraal in de verdediging kwam en Kenny Bogaert op de rechtsback. Ook doelman Timothy Persoons was nog niet van de partij wegens een gebroken oogkas waardoor opnieuw een nieuw hoofdstuk kon worden bijgeschreven aan de keepersaga bij KSK: deze week werd Jarrick Nys op de valreep opgetrommeld om het Erembodegemse doel te verdedigen.

Uw verslaggever werd op weg naar het Remi Van Vaerenbergstadion opgehouden ter hoogte van het terras van café Gerstenhof waar enkele aa bekenden verzamelen hadden geblazen na het VIP-diner voor zo’n 100 genodigden dat aan de wedstrijd vooraf ging. Over de inhoud van het gesprek kunnen voorlopig nog geen details worden prijs gegeven maar dit maakte wel dat de openingstreffer aan uw verslaggever voorbij ging. Bij aankomst werd melding gemaakt van een verre inworp die na een onoplettendheid in de KSK-defensie door Detaille werd afgestraft zodat het al snel 0-1 stond. Het is overigens niet de eerste keer dat het openingsdoelpunt van de bezoekers uw verslaggever is ontgaan. Om dit in de toekomst te vermijden zijn er twee opties: uw verslaggever kan thuis vijf minuten vroeger vertrekken of KSK kan er voor zorgen iets alerter te zijn in de openingsfase want we zijn het voor u nagegaan: voor de vijfde (!) keer dit seizoen begon KSK met een quasi achterstand aan de match. Mocht de coach voor volgend seizoen Guy D’Hauwers deze rubriek niet lezen, gelieve toch iemand hem van dit onthutsend fenomeen op de hoogte te brengen. De volgers thuis en op het werk in CC De Werf werden meteen ingelicht van deze vroege achterstand waarop Dries Van Ghysegem vroeg of de voorsprong van Denderhoutem op dat moment terecht was. We herinneren ons nog levendig de uitspraak van onze Oudegemse vriend Pros die vond dat de voorsprong na 20 seconden van Oudegem op dat moment verdiend was, maar Dries hadden we toch hoger ingeschat dan dat. Deze blunder werd even later wel recht gezet door Dries zelf. Pros van zijn kant vindt de 0-1 van Oudegem na 20 seconden nu nog steeds terecht.

Onze sportkringers waren dus meteen op achtervolgen aangewezen maar gingen niet overhaast te werk en legden de beste combinaties op de mat waarvan een prachtige replica in de vorm van een taart werd gemaakt door bakker Karel Van Lierde en zijn team. Een prachtig werkstuk al was er toch iets te veel groen in de hoeken om aan de realiteit te beantwoorden: zo veel gras heeft de winter immers niet overleefd. We vermoeden dan ook dat groene marsepein goedkoper is dan chocolade. Grote kansen bleven wel uit voor KSK: het duurde tot goed een kwartier alvorens doelman Van Londersele een eerste keer aan de bak moest. Denderhoutem van zijn kant stelde teleur want zij deden niet echt een poging om te voetballen: lange ballen naar voor en het enige gevaar dat ze creëerden was op stilstaande fases en verre inworpen. De lange halen naar voor kwamen dan ook vaak niet aan en hierbij was het vooral linksback Niels Moock die de kroon spande. Hij viseerde vooral de bomen van het aanpalende bos. Een tactiek die misschien wel nog niet zo slecht gezien is gelet op de takken van de boom die deels over het KSK-terrein hangen. Wat als daar een bal blijft steken? Misschien ook dit euvel eens melden aan de coach voor het volgend seizoen, nu we toch bezig zijn.

Goed, KSK de beter voetballende ploeg die stilaan de gelijkmaker verdiende. Deze kwam er ook op het half uur toen Matti een afvallende bal in de zestien kon binnenknallen. Even later kregen de bezoekers via Detaille een grote kans op de 1-2 maar diens vluchtschot ging rakelings over de kooi van Jarrick. Vijf minuten voor rust kreeg KSK een reuzenkans op een voorsprong: een schot van Tijsh werd (met de hand?) gekeerd door een Denderhouteme verdediger. Geen penalty voor KSK maar de rebound was voor een volledig vrijstaande Matti maar binnen te knallen maar deze laatste trapte nog binnen het bereik van doelman Jasper Van Londersele die met een geweldige reflex zijn netten schoon hield. Onze eskaërs voelden zich bekocht door de niet gegeven penalty maar dienden vooral in de eigen boezem te kijken door het missen van deze 100% kans. De treffer viel zoals zo vaak in dat geval aan de overkant waar op slag van rust de volledig vrijstaande Malfroid de 1-2 kon binnenkoppen. De eerste helft eindigde dus zoals hij begon: met een vermijdbaar doelpunt van de gasten waarmee KSK vooral zicht in de voet dreigde te schieten.

Afscheidnemend coach Chris Uyttersprot greep in bij de rust en haalde Kenny Bogaert naar de kant. In zijn plaats kwam broer Timmy en volgde wat geschuif met de pionnetjes. Deze tactische ingreep leverde onmiddellijk resultaat op want na 3 minuten in de tweede helft kon Matti Asselman met zijn tweede van de namiddag de bordjes opnieuw in evenwicht brengen. Er ontspon zich voor een voor derde provinciale massa fans – zo’n 300 toeschouwers woonden deze wedstrijd bij- een boeiend kijkstuk met twee ploegen die vol voor de winst gingen. Zelfs een doorwinterd coach als Luc Peirlinck verloor zijn cool en ging in de clinch met enkele KSK-supporters. Hiervoor verliet Peirlinck zijn afgebakende zone waar hij vriendelijk doch kordaat werd gewezen door onze aanhang. Luc Peirlinck haalde aan dat hij geen olifant is die in een kot zit maar we hebben het hier al meermaals aangehaald: het reglement is er om nageleefd te worden en indien dit niet gebeurt krijgen we taferelen zoals in de thuiswedstrijd tegen Burst. Het laat ons toe om even een bloemetje te gooien naar de scheidsrechter van de middag, de heer Slama Ramzi, die afgezien van het penaltygeval in de eerste helft een voortreffelijke partij floot. Deze scheidsrechter is ook bij een volgende gelegenheid, waarom niet in de eindronde, zeker welkom op de Gerstjens. Op het menu zal dan kip met curry staan in plaats van de gebruikelijke koude schotel.

We waren dan al het uur genaderd. De bezoekende doelman had dan al zijn ploeg recht moeten houden met een uitstekende redding op een poging van Timmy tot William Snoeck met de bal aan de voet oprukte van uit de verdediging. Wat volgde was een splijtende pas op Timmy Bogaert die lijf en leden riskeerde – toch eens naar de eerste ploeg komen kijken, Joni De Keukelaere- om de pass van William over de uitgekomen doelman in het doel te lobben zodat KSK na een uur spelen op voorsprong stond. Het was een voorsprong die meer dan verdiend was want de bezoekers waren er in de tweede periode nog niet aan te pas gekomen. Toch konden we niet lang van onze voorsprong genieten want amper drie minuten later kwamen de gasten langszij. Voorafgaand aan het doelpunt was er een geniale loopactie van Detaille die zich als het ware tegen de zijlijn had weggestoken. Eens daar aangespeeld volgde een verschroeiende raid en gemeten voorzet die ongelukkig door een voorts uitmuntende William Snoeck in eigen goal werd gedevieerd. KSK terug naar af maar op dat moment haalde coach Chris Uyttersprot zijn joker van stal: Carl Grysolle.

The Kid etaleerde meteen na zijn terugkeer uit New York tekenen van hoogvorm maar kende de jongste weken toch een logische terugval. Een korte rustperiode in de Kaapverdische Eilanden en ritme opdoen bij de reserven op zaterdag zouden echter soelaas moeten brengen om vandaag het verschil te maken, zo was het plan. Dat dit ritme misschien beter wordt opgedaan op zaterdag tegen ploegen uit het Aalsterse in plaats van het Wetterse is hierbij niet meer dan een bedenking in de marge. Bij opkomst van Carl werden de Denderhoutem spelers meteen gewaarschuwd voor het nakende gevaar want inderdaad: onzen besten moest er nog op komen. Dat dit geen holle worden waren bleek al na 5 minuten toen Carl met een sublieme pass van de vandaag ook ijzersterke Radek Sidorski in het spreekwoordelijke straatje werd gestuurd. De afwerking van The Kid was zoals we het van hem gewoon zijn: met klasse! Zodat het met nog een kwartier op de klok 4-3 werd in dit spektakelstuk. De bezoekende coach trachtte het tij nog te keren met enkele wissels maar de bezoekers uit Denderhoutem rekenden al een hele namiddag op de flitsen van hun klasbak Detaille en vooral op het goede geluk maar ze kwamen amper in de buurt van onze doelman Yarrick die zijn netten ongeschonden hield. Toch kende KSK nog enkele moeilijke momenten en hield vooral Bombi het Horlogeken van het Kerksken in de gaten. Toen onze stilaan beruchte harde kern- recent kwam er 6 maand met uitstel en een beroepsverbod voor één van de zwaardere leden bij- zich echter enkele minuten voor affluiten met het zaakje ging moeien wist ook Denderhoutem dat er vandaag geen punten te rapen vielen in het Remi Van Vaerenbergstadion. Met Sander in de plaats van Tijsh Van Gerven werd de verdiende winst uiteindelijk over de streep getrokken en werd KSK de meer dan verdiende winnaar van deze propagandamatch voor derde provinciale.

Na de wedstrijd werd in het bijzijn van de talrijke matchbalschenkers en sponsors de winst in deze topwedstrijd gevierd in onze kantine. De muziek werd verzorgd door DJ Mario, de huis DJ van FC Doggen, vorig jaar nog actief in vierde provinciale, de laagste reeks in het provinciale voetbal. Mario kon zich vandaag nog vrij maken. Tegenwoordig zijn er immers niet zo veel feestjes meer bij het nummer voorlaatst in de reeks. Bij de Koninklijke uit Erembodegem des te meer en zoals zo vaak was de derde time ook hier de langste. Ook in deze helft waren er geen bijkomende blessures als scheelde het bij Olli Van Steerteghem niet veel.

Volgende week trekken we naar Nederhasselt dat niets meer te winnen of te verliezen heeft. De volgende thuismatch is opnieuw een kraker tegen leider Winnik. Speelt KSK scherprechter in het titeldebat?

KSK speelde met: Yarric Nys, Kenny Bogaert (46’ Timmy Bogaert), Diederik De Waegeneer, Nick Van Der Haegen, Willam Snoeck, Kristof Bombeke, Tijsh Van Gerven (88’ Sander Béazar), Bert De Vriendt, Timothy Coppens, Radek Sidorski, Matti Asselman (65’ Carl Grysolle) & Karl Jonckheere

Coach: Chris Uyttersprot

Afgevaardigde: Freddy Baeyens

Verzorger: Timothy Persoons

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 13:14

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account