log in

KSK vergeet het af te maken in eerste helft en is maximum thuis kwijt

Rate this item
(0 votes)

KSKE – Toekomst Borsbeke   2-2

KSK boekte vorige week een logische maar moeizame overwinning op het veld van Haaltert en kreeg vandaag het bezoek van Toekomst Borsbeke. Mits een derde thuisoverwinning op rij zou KSK zeker bovenin blijven mee draaien. De bezoekers van hun kant kenden een eerder matige seizoensstart met slechts 4 punten uit hun eerste 5 opdrachten.

In vergelijking met de vorige partij in Haaltert ontbraken bij de in de hoogste afdeling spelende ploeg uit Erembodegem Davy Cardon wegens schorsing en Pieter Pereboom door blessure. Zijn gedoodverfde vervanger Timothy Coppens moest tijdens de opwarming ook in extremis afhaken zodat Floyd Mombongo in de ploeg kwam. Om de kern te vervolledigen werd op het laatste moment nog een beroep gedaan op Dries Van Ghysegem. Deze sympathieke kerel voelt zich niet te goed om – ondanks zaterdag een volledige wedstrijd gespeeld te hebben met de reserven en ook reeds verschillende keren zijn opwachting te hebben gemaakt bij onze zondagreserven – ons op laatste moment te komen depanneren! Chapeau! Het gevolg van dit alles was een op papier super offensief KSK met wel amper linksvoetigen in de ploeg.

De offensieve bedoelingen van KSK werden meteen in daden op het plein omgezet want er waren amper drie minuten gespeeld of het eerste grote gevaar werd al genoteerd. Onze zwarte parel Floyd Mombongo kon zich immers doorzetten in de zestien. Zijn schot week af en hierdoor moest bezoekend doelman Gilissen al uit zijn lijf en gifgroene kikkeroutfit halen om de 1-0 uit zijn kooi te ranselen. De bal van Floyd stierf tegen de lat. Na deze eerste grote kans was KSK onmiskenbaar de betere ploeg met enkele halve kansjes als resultaat. Op concreet doelgevaar was het wachten tot de 21-tombola en het was meteen prijs want Rik De Vriendt kon van dichtbij de score openen. Helaas miste uw dienaar de voorbereiding van dit wonderlijke doelpunt wegens een bijdrage van 2,5 euro aan onze clubkas. De 2 keer 17 maakte gelukkig veel goed en zorgde samen met het doelpunt voor een kostelijk moment voor onze Koninklijke Sportkring en een virtueel gat in de clubkas. De bezoekers hadden er tot dan nog niet bijster veel van gebakken. Vooral het nummer 8 liep negatief in de kijker door te reclameren op zijn eigen ploegmaats zonder zelf voor enige dreiging te zorgen en met slechte passes te strooien. Een terechte vervanging in de tweede helft was dan ook zijn deel. Wel een pluim verdient bezoekend rechtsback Thomas De Moor die zich ondanks een zware nacht op het galabal van Moeder Olsjterse en, zoals nog verder zal blijken twee doelpunten van zijn rechtstreekse opponent Rik De Vriendt, zich al bij vrij goed staande hield. We denken hierbij met weemoed terug aan het bezoek van de FC Doggen enkele jaren terug, toen nog niet Royal maar wel nog in derde provinciale, en de fratsen van ex-eskaër Jens Van Der Vurst, maar zo ver kwam het dus deze keer niet. Ondanks het povere verweer van de gasten kon KSK niet lang van de voorsprong genieten want met een simpele pass en slimme loopbeweging kon Jens Gits ontsnappen aan zijn bewaker Sander Béazar en de gelijkmaker mooi overhoeks binnen leggen. Het bleek het sein voor de Koninklijke om opnieuw vol aan te zetten en in het slotkwartier kreeg KSK een drietal 100% mogelijkheden om opnieuw op voorsprong te komen: zo mocht Sven De Coninck alleen op de doelman af maar besloot recht op de doelman, Praeses Carl Grysolle haalde van net buiten de zestien met een prachtige volley uit maar zijn knal spatte uiteen op de paal – de artiest begreep er net als ons niets van- en ook uit een warrige fase kon KSK niet scoren. Er werd dan ook gerust met een voor de gasten gevleide 1-1 tussenstand.

Geen wijzigingen bij KSK na de pauze en ook in de tweede helft was het KSK dat op zoek ging naar de voorsprong. De bezoekers hadden hun zaakjes achteraan nu wel beter onder controle, Thomas De Moor kwam steeds beter in de match, en kwamen een paar keer goed weg toen onze spitsen werden afgevlagd voor buitenspel. Het was steeds op het randje, maar grensrechter Patrick zal er wel eens naast gezeten hebben ook. Wel moeten we vermelden dat onze KSK-spitsen niet hun gelukkigste wedstrijd speelden. Niet iedereen beschikt uiteraard over een ijzeren gestel zoals Kristof Bombeke die als verdedigende middenvelder uitblonk en een verbluffende partij speelde. Van offensieve zijde werd het bij KSK steeds minder terwijl Borsbeke na een kwartier spelen stilaan meer deed dan verdedigen. Gevolg waren enkele halve kansjes voor Jan De Meyer (afgeblokt schot en eenvoudige vangbal voor Yono). Mijn collega webmaster van Toekomst Borsbeke had ook nog een afgekeurd doelpunt gezien omdat Jens Gits los had geroepen maar dit feit was dan toch aan mijn aandacht ontsnapt. Borsbeke voerde ook enkele wissels door waardoor er meer scherpte voorin kwam. Ook coach Chris Uytersprot greep in en bracht Yoshi Coppens in de ploeg voor Floyd Mombongo. Voorts viel nog op te merken dat een steeds groter wordende menigte zich had samengetroept achter het doel van de kantine, een plaats die normaal fungeert als privé sky box voor The painter en zijn gasten. Uw dienaar was er intussen alles behalve gerust in en deelde deze ongerustheid met de geschorste Davy Cardon. Volgens deze brok ervaring was er echter geen vuiltje aan de lucht en zou KSK zelfs nog aan het langste eind trekken. De woorden van Davy waren nog niet goed koud of de bezoekers stonden al op voorsprong: met nog 10 minuten op de klok zette Schockaert zich door op de linkerflank, overschreed hierbij duidelijk de zijlijn – deze keer zat Patrick er zeker naast- en bediende Jens Gits die van de verwarring kon profiteren en de 1-2 binnenkoppen. Er restte KSK nog weinig tijd om iets aan deze penibele situatie te doen, maar op de moeilijke momenten staan de klasbakken op: de hierboven reeds uitgebreid bejubelde Kristof Bombeke borstelde een vrije trap richting Rik De Vriendt die in minuut 82 de gelijkmaker binnen legde. Met Dries nog in de ploeg voor Kristof veranderde niets meer aan de stand zodat we bleven steken op een 2-2 gelijkspel. Indien we in de eerste helft de kansen hadden afgemaakt en wat meer meeval gehad zouden hebben zat er veel meer in maar anderzijds konden we gezien de late goal van Borsbeke even goed met lege handen achter gebleven zijn.

Volgende week trekt KSK naar Edeboys, een steengoede ploeg maar die ons blijkbaar ligt. Toch zullen we daar op de toppen van onze tenen moeten spelen willen we ginds punten gaan rapen. De volgende thuismatch is tegen Burst. Gelet op de spectaculaire thuiswedstrijden van KSK met steeds een karrenvracht aan doelpunten zouden wij dit duel voor geen geld van de wereld willen missen. 

KSK speelde met: Yono Van Gerven, Kristof Bombeke (85’ Dries Van Ghyseghem), Sven De Coninck, Diederik De Waegeneer, Nick Van Der Haegen, Kenny Bogaert, Rik De Vriendt, Sander Béazar, Matti Asselman, Carl Grysolle, Floyd Mombongo (75’ Yoshi Coppens), Kevin Tillon & Jens Van Overwaelle

Trainer: Chris Uyttersprot

Afgevaardigde: Freddy Baeyens

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 13:18

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account