log in

KSK mist competitiestart volledig

Rate this item
(0 votes)

delhaize

KSKE – VK Nederhasselt                                                                  1-2

We schreven het na de vorige thuismatch tegen Wit-Zwart niet met zo veel woorden maar ondanks de resem doelpunten had KSK niet overtuigd om zorgeloos naar Sint Gillis af te reizen. Onze vrees werd waarheid: er werd ginds verloren zodat er voor deze thuismatch opnieuw heel wat druk op de ketel stond om niet geconfronteerd te worden met een volledig gemiste seizoensstart. Tegenstander was het stugge Nederhasselt dat de competitie was begonnen met 2 gelijke spelen en een nederlaag tegen Kerksken.

Bij KSK waren er 3 wijzigingen ten opzichte van vorige week. Pieter Pereboom was geschorst terwijl Amani en Sam plaats namen op de bank. In hun plaats speelden William Snoeck en Kenny en Timmy Bogaert. Voor buitenstaanders waren dit logische wissels.

De wedstrijd begon gezapig maar al vrij vroeg in de partij kregen de gasten een grote kans: een bezoeker uit Nederhasselt plaatste een bal van net binnen de zestien laag over de grond net naast de paal van het verste doel. De toeschouwers aan de kant van de kantine en bakker Karel Van Lierde, die sinds kort tegen de gevel prijkt, zagen de bal al binnengaan maar KSK-doelman Timothy Persoons ging snel en goed plat en verijdelde de poging.

De start was veel belovend maar kende geen sprankelend vervolg want voor de rest zagen we veel middenveldspel door twee ploegen die met niet bijster veel vertrouwen stonden te voetballen. Al te vaak ging de bal weer naar achter om er dan toch uiteindelijk weer een lel op te geven. Het gevolg was een kansarme eerste helft waarin Nederhasselt wel het betere - of noemt het iets minder slechtere- van het spel had. Neen, de waarnemers langs de kant hadden het dan al door dat het vandaag geen 8-3 zou worden zoals tegen Wit-Zwart. In Nederhasselt waren ze hun trainer blijkbaar nog niet beu zoals in Sint-Antelinks twee weken geleden. Dat KSK offensief wel erg pover voor de dag kwam werd geïllustreerd door het feit dat de supporters uit het zat hoekske de hele eerste helft de referee wilden wijzen op diens weinig esthetische fluoriscerende schoenen, maar verder dan de backlijn kwam de spreekwoordelijke man in het zwart niet. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat we geen enkele doelrijpe kans noteerden. We vermeldden al dat Nederhasselt iets beter voor de dag kwam, maar al te veel hoeft u zich ook niet van voor te stellen. Wat lange ballen naar een Yeti-achtige figuur in de spits bij de bezoekers zorgden voor wat dreiging maar het combinatievoetbal stokte ook bij de bezoekers al te vaak bij de derde baltoets. We waren intussen een half uur ver in een slaapverwekkende eerste periode toen Sam Cosyns, de Yeti-achtige figuur waarvan sprake- ter hoogte van de middellijn in balbezit kwam. Niet opgejaagd door een KSK-verdediger zag de “Tank van Aspelare” zoals Cosyns genoemd wordt op de webstek van onze tegenstrever, onze doelman Timothy ver uit zijn doel staan. Cosyns waagde zijn kans en zag zijn poging in het doel belanden van op meer dan 30 meter. Een prachtige goal die je toch niet elke week ziet in derde provinciale. Op het moment van dit doelpunt was ex-KSK coach en thans maître van Restaurant ’t Vertier Bruno Cooman welgeteld vijf seconden in het Remi Van Vaerenbergstadion. De supporters in de omgeving van Bruno werden alvast op een pintje getrakteerd. Het was er eentje van ’t Vertier, meer moet daar niet achter gezocht worden. Zoals eveneens vermeld op de website van Nederhasselt hield men deze voorsprong vast tot aan de rust. Veel moeite hoefde men daar ook niet voor te doen want KSK stelde bijzonder teleur. Meest opwindende feit was een gele kaart voor Gianni Vocaet wegens protest na nieuw buitenspel. Neen, in Nederhasselt hebben ze gelijk: de voorsprong was verdiend, al schrijf je dat wel met een “d”. D/t fouten in derde provinciale, het is des mensens.

Dubbele wissel bij KSK aan de rust: Gianni Vocaet en Diederik De Waegeneer werden vervangen door Rik De Vriendt en Sam Droessaert. Er volgde een serieus geschuif met de pionnetjes. Wat het meeste opviel was dat Kenny Bogaert kapitein werd en plaats nam op de back links.

Veel zoden bracht het allemaal niet aan de dijk want hoewel KSK iets gretiger uit de kleedkamer kwam, bleven de kansen uit en bleef KSK in het zelfde bedje ziek: lateraal spel, amper diepgang en geen kansen. De KSK-fans kregen het stilaan op de heupen van het geleverde spel en werden stilaan nerveus. Eén man in de KSK-aanhang liet het echter allemaal van zich afdruipen en kwam naar KSK om zich eens goed te ontspannen, wat er ook zou gebeuren: Robbie Van Cauter. Want Robbie loopt dezer dagen bijzonder gestresseerd rond nu Nelly Van Cauter zich deze week eindelijk een account heeft aangemaakt op Facebook en Robbie bovendien een vriendschapsverzoek heeft gestuurd, dat tot op heden nog steeds niet is aanvaard. Dan is het volkomen begrijpelijk dat je niet uit je lood wordt geslagen door een 0-1 achterstand en een dreigende 3 op 12. Maar toch Robbie, Nelly snel even toevoegen en desnoods je privacyinstellingen aanpassen.

Op het veld was de ernst van de situatie blijkbaar toch nog niet doorgedrongen bij onze eskaërs want nadat de bezoekers de eerste twintig minuten van de eerste helft de kat uit de boom hadden gekeken, trokken ze nu resoluut naar voor. Tussen minuut 65 en 70 creëerden ze zo 3 grote kansen die een sterk keepende Timothy Persoons onschadelijk maakte. Bij de laatste poging, een vrije kopkans van aan de kleine rechthoek, werd hij hierbij bijgestaan door de lat. Het zag er bovendien nog veel slechter uit voor KSK want al van meteen na de aftrap van de tweede helft warmde een knaap van ongeveer 1 meter 60 zich op langs de zijlijn. Het voorspelde weinig goeds want noemen ze Cosyns de tank van Aspelare, dit spelertje zag er uit als de “Messi van Nederhasselt”. Maxim De Lange bleef echter 90 minuten op de bank. Messi was ook niet direct een certitude bij Barcelona wegens te klein.

Bij KSK greep coach Guy D’Hauwers toch in rond de 70e minuut en dit op twee manieren: eerst op de eerder traditionele wijze door Amani in te brengen voor Bombi, vervolgens op in derde provinciale ongeziene wijze door Timmy een papiertje in de handen te steken. We verwachten dit eerder in Nou Camp met 90.000 man in de tribune, maar in het Remi Van Vaerenbergstadion met 100 man langs de zijlijn, dat niet. Maar kom, nieuwe hoop sloop in de rangen om nog andere taferelen uit Nou Camp te kunnen bewonderen. Wat op het bewuste briefje stond zullen we waarschijnlijk nooit weten – Guy is van Meldert dus misschien toch de openingsuren van ’t Vertier zoals geopperd in het KSK-vak?- maar het luidde wel degelijk de betere periode in van KSK. We hopen dan ook dat Bart Corthals deze week alsnog dit papiertje ergens kan terugvinden in zijn zoektocht op het KSK-terrein. Want amper was het bewuste schrijfsel volledig gelezen door Timmy of we kregen zo waar het eerste schot tussen de palen te zien van KSK: een vrije trap van Tijsh! Niet veel later hingen de bordjes in evenwicht: een kopbal bleef hangen in de verdediging van Nederhasselt en belandde finaal voor de voeten van Radek die de bezoekende doelman vloerde met een bekeken lobje. In het vervolg leek Nederhasselt fysiek te kraken en versierde KSK op enkele minuten tijd een tweetal kansen. De grootste was voor Radek, maar zijn rebound hing hoog over. Duffy – 9 op 9 met zijn jonge gastjes- diende hierna zijn bevoorrechte positie naast de bank te verlaten om de bal te gaan halen tussen de netels en de muggen wat hem na de match jeuk en roodheid ter hoogte van het rechterbeen opleverde. De heropflakkering van KSK was helaas maar van korte duur – het was dan ook maar een klein papiertje- en de partij leek af te stevenen op een bloedloos gelijkspel maar in de negentigste minuut trok Nederhasselt finaal toch aan het langste eind: een hoge bal werd door Sam in de voeten van een bezoeker gekopt die breed legde op hun kapitein Lievens. Deze laatste klopte Timothy met een knappe plaatsbal in de rechterbovenhoek zodat deze wedstrijd alsnog een winnaar kende.

Met deze onverwachte nederlaag heeft KSK zijn competitiestart volledig gemist met een wel heel povere 3 op 12. Niets is echter verloren en paniek is een slechte raadgever – een bevlogen speech van Herman van café Oxygène kan misschien inspirerender werken in deze moeilijke tijden voor de Koninklijke uit Erembodegem– maar hopelijk kan KSK zich volgende week al herpakken in de uitwedstrijd in Idegem, een plaats waar in het verleden ook al een paar leer uit de doden werd opgestaan, al was het toen nog voorbereiding. 

Voor de volledigheid toch nog even dit: het werd een zwart weekend voor het hele voetbal in Erembodegem want naast KSK verloor ook de ploeg van Erembodegem in het MTSA én de Erembodegemse vertegenwoordiger in vierde provinciale, de laagste reeks in het provinciale voetbal.

Logo fundum

 

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 13:19

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account