log in

KSK haalt zwaar uit met 5-1 cijfers

Rate this item
(0 votes)

Met het bezoek van Tenstar Melle kreeg KSK opnieuw een op papier haalbare tegenstander want vorig seizoen kon Melle zich maar met moeite handhaven in een zoals bekend mindere reeks waarin het kaf van het koren werd gescheiden. De twee degradanten van vorig jaar speelden overigens dit weekend toevallig tegen elkaar. Omdat de lezers van deze website terecht geen oog hebben voor alles wat zich lager dan 3e provinciale afspeelt toch even de uitslag: Oordegem – Doggen: 0-4. Volgende week spelen ze ginds een topper. Tegenstander dan is Massemen, naar verluidt de A-ploeg.

De bezoekers uit Melle waren ook dit seizoen niet bijster goed gestart want ze puurden slechts 2 punten uit hun eerste 3 opdrachten. KSK van zijn kant liep vorige week tegen zijn eerste nederlaag aan bij titelfavoriet Schelde. Ondanks dat heel wat ronkende namen, voor Sven De Coninck mag u dat laatste overigens letterlijk nemen op het uur van de aftrap, ontbraken bij KSK en de vervangers ginds een meer dan degelijke match speelden was het de bedoeling van coach Chris om zijn elftal niet te wijzigen. Maar deze keer was onze zwarte parel Floyd Mombongo niet tijdig op het appel zodat Rik “Flo Rida” De Vriendt alsnog in de basiself verscheen. Tactisch merkten we op dat Nick Van der Haegen op de linksbackpositie of het nummer 5 stond terwijl waarnemers hem eerder op het nummer 8 hadden verwacht na de wedstrijd België - Kroatië. Nick speelde ook hier een meer dan degelijke partij al was het toch niet altijd even gemakkelijk voor hem om zich op de linkerflank steeds op het spel te concentreren.

We vermelden ook nog even dat de wedstrijd vooraf werd gegaan door een minuut stilte wegens het overlijden van de grootmoeder van coach Chris Uyttersprot.

Terwijl de eerste regendruppels van deze herfst neervielen over de Gerstjens en de toeschouwers onder de struiken een schuilplaats zochten stond KSK al voor: na 4 minuten draaide Rik right round zijn as en stuurde Matti met een splijtende pas door de bezoekende defensie die laatst genoemde alleen voor de doelman afzonderde. Matti bleef ijzig kalm en schoot de 1-0 naast de keeper binnen. De in de hoogste afdeling spelende ploeg uit Erembodegem rook bloed en drukte door op zoek naar een geruststellende 2-0 voorsprong en een rustige namiddag. Deze kwam er al vrij snel toen wild one Rik De Vriendt een perfect getrapte vrije trap van Kristof Bombeke binnenknikte. Er waren toen amper 10 minuten gespeeld en KSK kon rustig achterover leunen. Het liet de bezoekers toe om wat beter in de wedstrijd te komen en bij momenten lieten zij aardige dingen zien, maar verder dan de zestien van KSK kwamen ze niet. De gevaarlijkste prikken bleven echter van KSK zijde komen en halverwege de tweede helft werd de 3-0 van de lijn gekeerd door een bezoekende verdediger na een kopbal van Sander Béazar. Doelman Yono Van Gerven kende een vrij rustige namiddag want hij werd enkel op de proef gesteld door enkele schoten vanuit de tweede lijn maar deze verontrustten Yono amper. De Koninklijke kreeg nog de beste kansen op een grotere voorsprong maar de laatste pass kwam dikwijls niet aan. Er werden dan ook nog enkele flessen cava gekraakt op het afscheid van Bart Corthals bij een 2-0 voorsprong.

Bij KSK geen wijzigingen bij de rust, bij de bezoekers werd de zwakke linksachter gewisseld. Ook bij Moortsele bleek deze positie de achilleshiel, misschien een tip voor ambitieuze beloften van KSK voor het volgende seizoen

Tijdens de tweede periode zagen we een zelfde spelbeeld als in de eerste helft: een controlerend KSK dat Melle liet doen tot aan de zestien maar dat zijn bonkige spits niet in stelling kon brengen wegens de secure dekking van Kenny Bogaert. Veel middenveldspel met andere woorden en nauwelijks kansen. Het vertier van de KSK-aanhang werd dan maar elders gezocht en gevonden in het weinig hoogstaande spel van de rechts back van de bezoekers. Toen de KSK-aanhang hem hier fijntjes op wees vond hij er niets beter op om verbaal in de clinch te gaan met onze supporters. Een standje van de jonge maar zeer goed leidende scheidsrechter was zijn terecht deel. De jongeman, hoewel er volgens ex-eskaër Michaël De Greve niet aan te zien wegens zijn bochel, was helemaal van slag want bij zijn volgende baltoets trapte hij de bal pardoes in de armen van uw dienaar en bij de volgende fase sloeg hij zijn enkel op en kon hij inrukken richting een Gents ziekenhuis want deze in Aalst zijn te marginaalst, tja. Na dit opstootje kabbelde de wedstrijd rustig voort. De toeschouwers werden wel halverwege de tweede helft uit opgeschrikt toen de arbiter handspel had opgemerkt binnen de zestien van Davy Cardon. Een discutabele penalty want Davy beroerde inderdaad de bal met de hand maar deze kwam wel van heel kort. De klus werd geklaard door de hulk van de bezoekers waarvan de naam onbekend bleef. Indien iemand geroepen voelt om deze persoon alsnog te identificeren: naast een imposante verschijning is een getatoeëerde barcode in de halsstreek een opvallend uiterlijk kenmerk. Met de 2-1 op het bord was er plots weer spanning in de partij met nog goed 20 minuten te spelen maar deze werd snel weggenomen door Pieter Pereboom die een afvallende bal hard in het midden van het doel knalde en zo de marge terug veilig op 2 doelpunten bracht. Intussen voerde coach Chris al enkele wissels door: Flo Rida Rik De Vriendt die ons met zijn doelpunt een good feeling gaf en de bezoekers een hangover verliet met een whistle het terrein en werd vervangen door de bad boy van deze week: Floyd. Ook Sven kwam op het terrein voor Kristof Bombeke en werd Sander Béazar, die mocht terugblikken op een ijzersterke wedstrijd, vervangen door Dries Van Ghyseghem. Met nog goed 10 minuten op de klok zochten de meeste toeschouwers echter de kantine op om daar Philippe Gilbert wereldkampioen te zien worden. Gelukkig zijn er sinds deze zomer lange ramen tot op de grond zodat we toch nog zagen dat Sven De Coninck in het slot van de partij nog 4-1 maakte. Enkele minuten later, het was nog lang geen 2 voor 7 in de ochtend, bracht diezelfde Sven zelfs nog zwaardere cijfers op het bord want werd de 5-1 aangetekend. Meer dan een bal in de netten hebben we niet gezien zodat we een beschrijving van dit ongetwijfeld mooie doelpunt schuldig moeten blijven. Sorry Sven, niet dat we last hadden van professionele problemen, maar sommige zaken zijn inderdaad belangrijker dan het voetbal.

Met een op papier haalbare klus volgende week in Haaltert tegen een op de cijfers afgaande ploeg op drift mogen we stilaan beginnen dromen van een meer dan geslaagde 10 op 15. In het licht van een zware oktobermaand met matchen tegen achtereenvolgens Borsbeke, Edeboys en Burst zou een driepunter volgende week betekenen dat we dit drieluik ontspannen kunnen aanvangen. De vorige seizoenen bewezen dat KSK dan op zijn best is.

KSK speelde met: Yono Van Gerven, Kristof Bombeke (75’ Sven De Coninck), Diederik De Waegeneer, Davy Cardon, Nick Van Der Haegen, Kenny Bogaert, Timothy Coppens, Rik De Vriendt, Sander Béazar, Matti Asselman, Pieter Pereboom & Timothy Coppens

Trainer: Chris Uyttersprot

Afgevaardigde: Freddy Baeyens 

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 13:19

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account