log in

KSK haalt met niet eens overdreven 4-1 score uit tegen FC Kerksken

Rate this item
(0 votes)

delhaize

KSKE – FC Kerksken                                                                        4-1

Op de vijfde speeldag van het nog jonge seizoen stond er opnieuw een topper op het programma want met Kerksken kwam de co-leider op bezoek naar de Gerstenstraat. Kerksken is nog steeds een naam als een klok in het provinciale voetbal want in een niet zo ver verleden was de ploeg nog actief in eerste provinciale. Vorig seizoen degradeerden ze echter onverwacht uit tweede provinciale en blijkbaar wil men ginds snel weer hogerop. Met 10 op 12 was men alvast goed uit de startblokken geschoten. Vorige week werd nog met ruime 6-1 cijfers gewonnen tegen een andere nieuwkomer uit de reeks, de FC Doggen uit Resschebeke die vorig seizoen nog actief waren in vierde provinciale, en dit is nog steeds de laagste reek in het provinciale voetbal. In het AVZA zijn er vanaf dit seizoen 5 reeksen, in het MTSA zijn er maar 3, het kan wat verwarrend overkomen dus zeggen we het er met plezier en voor alle duidelijkheid steeds bij.

Ook KSK hield overigens schietoefeningen vorige week en dit op het veld van Schroevers Moorsel waar tegen een erg zwakke– we schrijven dit overigens met het grootste respect voor de tegenstrever en na het uitgebreid wikken en wegen van onze woorden- tegenstrever met 0-8 werd gewonnen. Vandaag werd echter meer tegenstand verwacht, hoewel we deze keer niet over een uitgebreid scoutingsverslag konden beschikken. Vaste scout Bart Corthals nam immers vorige week een dagje vrij, op zijn leeftijd is dit met permissie en in de statuten van onze club opgenomen al kunnen we ons echt niet meer herinneren wanneer opa hiervan nog gebruik maakte, zodat we het met een verslag (of wat hiervoor moest doorgaan) van Robbie Van Cauter moesten doen. Op dit verslag stonden slechts 10 namen, met 10 man hadden Kerksken waarschijnlijk ook wel van Doggen gewonnen, maar we nemen toch aan dat Kerksken vorige week met 11 is gestart. Dat Gert Van Huffel enigszins beïnvloedbaar is wisten we ook al na eerdere passages van de man in het Remi Van Vaerenbergstadion. Neen, voor dit rapport verdient Robbie echt niets meer dan een vergoeding voor zijn verreden benzine. Gezien Robbie zich in het weekend nog steeds met een witte BMW M3 verplaatst is dit overigens al een behoorlijke hap uit ons clubbudget. We hopen dan ook op een succesvol brochettenfestijn op 19 en 20 oktober aanstaande in Basisschool De Duizendpootjes in Aalst

Een vrij onbekende tegenstrever dus en dit zorgde er voor dat KSK scherper uit de startblokken schoot dan tegen Oudegem twee weken geleden. Zo verscheen Nick al in de openingsminuut alleen voor de doelman maar hij besloot naast. KSK dicteerde van meet af aan de wet en de bezoekers vielen ronduit tegen: alle ballen werden steeds ingeleverd bij ervaren strateeg Gregory De Mol maar de kwaliteit van de spelers rondom hem bleek niet van navenant niveau. Verder dan 4 passen na mekaar kwamen de bezoekers dan ook niet in de hele eerste helft. Kris Coen, naast Ghijsbert Hutjens de andere websitebeheerder die niet verantwoordelijk is voor dit verslag, heeft dit zorgvuldig bijgehouden. Commentaar dat dit niet klopt kunnen we dus weerleggen. Over alle andere fenomenen zullen wij zoals steeds ongezouten onze mening blijven geven, en ja, na de wedstrijd tegen Oudegem zijn we nòg cynischer geworden dan voorheen.

Maar goed, KSK dus veruit de betere ploeg, enkele halve kansjes via Radek maar Kerksken hield goed stand maar het werd de bezoekers al snel duidelijk dat het niet zo gemakkelijk zou gaan als tegen de Doggen, het tegendeel zou uiteraard verbazen. Het stand houden duurde tot op het kwartier toen Pieter Pereboom van op schijnbaar ongevaarlijke afstand, toch zo’n goede 30 meter, mocht aanleggen voor een vrije trap. De bezoekende keeper had er blijkbaar ook een goed oog in want stond niet bijster goed opgesteld. Pieje had dit met zijn arendsoog uiteraard gezien en van de tijd dat Bart Corthals nog actief was bij KSK Erembodegem dat dergelijke doelpunten nog te bewonderen waren in de Gerstjens! We onthouden vooral ook dat KSK voor de derde keer in 5 wedstrijden KSK dus de score opende van op rechtstreekse vrije trap. Nu eens links voor de goal, dan eens rechts voor de goal en vandaag centraal. Een goede raad dus voor de mensen van Burst, ongetwijfeld aandachtige lezers van dit verslag: verleen onze spitsen rond de zestien de vrije doorgang want elke fout wordt genadeloos afgestraft met zo veel traptechniek in de ploeg van KSK.

KSK bleef de bal dartel rondspelen en de bezoekers kwamen niet in het stuk voor. Het enige waar ze goed in waren was appelleren voor handspel iets waar de warrige leiding overigens een aantal keer onterecht op inging. Het was dan ook zeer verrassend dat de gasten na 20 minuten spelen op gelijke hoogte kwamen: een vrije trap viel tussen Kenny en Diederik pardoes in de voeten van De Pelsmaecker die van dichtbij de bordjes in evenwicht kon hangen zodat alles te herdoen was.

KSK was allerminst aangeslagen en creëerde nog voor de rust verschillende kansen om de match al definitief te beslissen maar zowel Nick, Timothy, Radek als Bert vonden een uitstekende doelman op hun pad die zijn foutje bij het eerste doelpunt meer dan recht zette. Ook kwamen de bezoekers goed weg toen een bal in hun zestien met de arm werd beroerd. Hoewel ze een hele match constant riepen te roepen van “hands” hoorden we deze keer niets hoewel daar nu alle reden voor was. We gingen dus rusten bij een 1-1 stand waar vooral Kerksken zeer goed mee weg kwam na een uitstekende eerste helft van KSK.

Bij rust geen wijzigingen bij de troepen van Chris Uytersprot die ook in de tweede helft de betere ploeg bleven en op zoek gingen naar de voorsprong. Een eerste kans was er voor Radek maar opnieuw stond de doelman paraat. Net op het moment dat de eerste storm van KSK ging liggen en de bezoekers stilaan beter in de match kwamen – Kris telde 6 baltoetsen na elkaar!- klom KSK dan toch definitief op voorsprong: na een corner van Pieter Pereboom klom Radek het hoogst en kopte de 2-1 binnen. Voor de supporters langs de lijn was het niet meteen duidelijk of de bal wel degelijk binnen was maar de ref liep kordaat naar de middencirkel en ook bij de bezoekers uit Kerksken was er nauwelijks protest zodat de bal de lijn wel degelijk zal overschreden hebben. Bij KSK werd Amani, al geel geboekt en geviseerd door de bezoekende aanhang, intussen uit voorzorg vervangen door Timmy Bogaert die vooraan plaats nam. Ook de bezoekende coach ging aan het wisselen maar anders dan 2 weken geleden werd de rechtsback deze keer niet vervangen –zo dramatisch was het nu ook niet bij Kerksken- maar een tweetal anderen die aangaven het allemaal niet meer te zien zitten en er liever afkwamen. Eens op achterstand is de sfeer er duidelijk minder goed, maar de ene Erembodegemse ploeg is dan ook de andere niet. Zelfs met deze wissels en het geschuif met wildeman Daeleman bracht het allemaal geen zoden aan de dijk en het morsen met de kansen van KSK maakte dat het nog enigszins spannend bleef. Intussen was William ook in de ploeg gekomen voor Bert en pakte deze invaller uit met een indrukwekkende rush waarbij de tegenstanders uit Kerksken werden gedegradeerd tot kegeltjes. William ging echter zo snel tekeer dat nog geen spits van KSK voor doel had plaats gevat om zijn voorzet binnen te knallen. De bezoekers stelden hier werkelijk niets tegenover – als dit Kerksken 10 op 12 heeft gehaald staan ons nog bijzonder mooie tijden te wachten- en bezorgden de kersverse dubbele papa Timothy Persoons een rustige zondagnamiddag. Het is te hopen voor Timo dat zijn tweeling hem even rustige nachten bezorgt.

Een kwartier voor tijd was het echter welletjes en werd de trekker definitief overgehaald: het was Tijsh Van Gerven die met een droge knal in het dak van het doel de zege veilig stelde. Vervolgens liet Radek nog alleen op de doelman de 4-1 liggen, werd Tijsh vervangen door Matti en kon uitblinker Radek Sidorski vijf minuten voor tijd alsnog zijn verdiende tweede treffer aantekenen en de niet eens overdreven 4-1 eindstand op het scorebord zetten. De bezoekers van hun kant wisten het niet meer: Daeleman ging nog op zowat 7 andere posities postvatten maar nog steeds zonder enig beterschap terwijl kapitein De Mol vond dat we wel erg veel chance hadden en het enkel hierdoor was dat zijn ploeg ten onder ging. Van een ervaren man als De Mol hadden we toch een grondigere analyse verwacht en hoewel we geenszins pretenderen een objectieve weergave van de feiten weer te geven in onze verslagen zou de overtuigende winst van KSK tegen een bijzonder matig Kerksken enkel toeschrijven aan geluk een aanfluiting van de waarheid zijn. Het tegendeel was immers waar want wat KSK vandaag op de mat bracht was van het beste wat er de voorbije jaren was te zien in de Gerstjens.

Volgende week trekken we dus als meest scorende ploeg uit derde provinciale en met een koffer vol vertrouwen naar Olympic Burst waar niets minder dan de leidersplaats op het spel staat. Maar eerst genieten we van deze zege. Van Burst schrijven we liever niets meer, Sabine zou toch enkel maar boos worden op ons ploegske. 

KSK speelde met: Timothy Persoons, Diederik De Waegeneer, Pieter Pereboom, Carl Jonckheere, Timmy Bogaert, Kenny Bogaert, Tijsh Van Gerven (84’ Matti Asselman), Amani (60’Timothy Coppens), Bert De Vriendt (70’ William Snoeck), Nick Van Der Haegen, Radek Sidorski & Yarick Nys

Coach: Chris Uyttersprot

Afgevaardigde: Freddy Baeyens

Matchbal werd geschonken door: Voorzitter Guy Arijs

 

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 13:21

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account