Logo
Print this page

KSK enkele maten te groot voor Doggen in derby

Rate this item
(0 votes)

 

delhaize

KSKE – Doggen                                                                                   5-2

Run fast for your mother, run fast for your father

Run for your children, for your sisters and brothers

Leave all your loving, your loving behind

You can’t carry it with you if you want to survive

 

The dog days are over

The dog days are done

Can you hear the horses?

Cause here they come

 

The dog days are over

The dog days are done

The horses are coming

So you better run

 

Neen, beste lezers, dit is niet weer één of andere quizvraag waarbij u dient te raden uit welk lied deze songtekst afkomstig is. De 40 liter potgrond gewonnen door Wendy Eeckhoudt was immers de laatste prijs uit onze prijzenkast, dus het is voor even gedaan met quizzen op KSK Erembodegem. Gewoon even dit citaat om de precaire situatie van onze buren uit Resschebeke te schetsen. En de horses, die mocht u vandaag vervangen door KSK want in deze derby zouden geen geschenken uitgedeeld worden, zo veel werd vooraf al duidelijk gesteld. Wel integendeel: binnen de spelersgroep leefde het idee om nog eens ouderwets uit te halen in de derby. Wie weet zou het wel eens de laatste voor een tijdje kunnen zijn?

In de voorbeschouwing op deze site kon u het al lezen dat bij KSK grote vraagtekens achter de beschikbaarheid van Carl Grysolle en Pieter Pereboom werden geplaatst. Uiteraard was al lang bekend dat zowel Pieje als The Kid niet zouden spelen maar uit goede bron hebben we vernomen dat men ginds mee leest, waarvoor onze dank uiteraard, en we moesten ze ook niet té slim maken. Dit betekende dat dezelfde namen als vorige week in Wit-Zwart aan de aftrap stonden. Enkel de geschorste Nick Van Der Haegen werd vervangen door Matti Asselman.

Bij de Doggen toch geen grote verrassingen in de startende 11 ondanks geruchten die ons deze week bereikten over de comeback van ene Stijn Steppe. Het leek ons een onwaarschijnlijk verhaal maar als er op donderdag slechts 7 fanionspelers komen opdagen voor de afsluitende training zou je van niets schrikken. Maar neen, het waren de verwachte namen die het voor Doggen zouden moeten gaan doen, namelijk winnen, iets hen in de vorige 15 matchen niet meer was gelukt. De zege voor de groene tafel tegen Nederhasselt tellen we uiteraard niet mee in deze non-winning streak. Dus ja, we waren er vooraf vrij gerust in.

Onder het oog van een massa toeschouwers, zo’n 350 betalenden, begon de wedstrijd wat rommelig. Na enkele minuten spelen was er al een eerste keer opschudding toen Tijsh Van Gerven kermend neerging in de zestien en er gevreesd werd voor een vervanging. Maar Tijsh  beet door en speelde verder ondanks gescheurde ligamenten zoals later zou blijken.

Tekenend voor de rommelige openingsfase was het dan ook dat de Doggen na goed 10 minuten spelen zowaar 0-1 voorkwamen: na een foutje in de KSK afweer verscheen een Resschebekenaar alleen voor Timothy. Deze besloot eerst nog op de paal maar sluipschutter Jo De Lat was er net voor zijn voetbalpensioen nog als de kippen bij om de waarschijnlijk gemakkelijkste goal uit zijn carrière te scoren. Het stond niet in het vooraf uitgetekende scenario, dat geven we ootmoedig toe, maar laat het duidelijk zijn dat we door deze achterstand geen moment in paniek waren! In de voorbije 15 matchen had Doggen immers nog al een paar keer voor gestaan.

Met goede moed begonnen we aan de achtervolging en werden de Doggen ver op de eigen helft terug gedrongen. De eerste pogingen van KSK brachten de gasten niet in verlegenheid: doelman Thierry Haegeman ging goed plat op een schot van Tijsh en een vrije trap van diezelfde Tijsh ging ver over, maar het werd duidelijk dat KSK had overgenomen en de Resschebekenaren vroeg of laat zouden begeven onder de druk. Het rondje de schijn hoog houden duurde ongeveer een kwartier maar dan was het welletjes: nadat Radek Sidorski eerst nog op Thierry was gestoten was deze laatste kansloos op de herneming van Tijsh Van Gerven. Zijn gekruist schot ging in de verste hoek binnen. Niet veel later stond het al 2-1 toen Kristof Bombeke op het middenveld uitpakte met een steel. Twee tellen later stonden zowel Bombi als Tijsh alleen voor de Doggen goalie. Kristof legde de bal met veel vista en gevoel panklaar voor Tijsh die bal maar in het doel te leggen had. Een klassegoal! In enkele minuten was de scheve situatie rechtgetrokken na twee klasseflitsen.

Voor rust kreeg de Koninklijke nog een paar kansjes om er dan al korte metten mee te maken maar er werd gerust met een kleine maar verdiende voorsprong. Het was een correcte weergave van het spel: het was niet dat we er over liepen zoals in de heenmatch maar toch was KSK de betere ploeg in de eerste periode. Intussen vernamen we dat het in Sint-Gillis 0-2 stond voor Wit-Zwart. Virtueel was FC Doggen op dat moment een vierdeprovincialer.

Geen vervangingen langs beide zijden tijdens de rust en na de herneming was het KSK dat als een wervelwind uit de startblokken schoot. Uw verslaggever was met de verver nog een analyse over de eerste helft aan het maken toen Matti de 3-1 al scoorde. Indien u meer informatie wenst over dit doelpunt, bij deze kent u alvast twee personen aan wie u het zeker niet hoeft te vragen. Bij de bezoekers uit Resschebeke sloop dan al een zekere gelatenheid in de rangen, ondanks dat Sint-Gillis al vrij snel in de tweede helft een aansluitingstreffer had gescoord. Maar in de Gerstjens was het op dat moment al KSK wat de klok sloeg met een ontketend KSK dat de Doggen volledig zoek speelde. Het verschil in het klassement tussen de beide ploegen bedroeg voor de derby 28 punten en in het begin van de tweede helft werd geïllustreerd hoe een dergelijke kloof er op het veld uitziet. Doelman Thierry Haegeman hield er nog enkele ballen uit maar toen Radek iets voorbij het kwartier alleen voor hem opdook was ook Thierry kansloos. Via de paal legde Radek de 4-1 in het mandje.

Bij de Doggen trachtte men het tij nog te keren door een wissel uit te voeren maar veel zoden bracht het allemaal niet aan de dijk. We vermelden er wel bij dat Kevin Vandensteen van de technische staf van FC Doggen de hele resterende speeltijd mocht afwerken. Dat respect werd een Doggenspeler op zaterdag bij de reserven zelfs niet gegund toen een wisselspeler 10 minuten na zijn opkomst alweer van ons terrein werd geroepen. Maar goed, ondanks de wissel denderde de KSK-trein lustig verder en rond minuut 70 werd het al 5-1 toen Timmy Bogaert na een prachtige KSK-aanval alleen voor doel verscheen en maar had binnen te trappen. Voor Doggen had het stilaan iets van een afgang maar voor KSK, de vaandeldrager van het Erembodegemse voetbal, was het stilaan welletjes en ging de riem er dan al wat van af.

Het laat ons toe om even te focussen op het nu al jarenlange succes van KSK waarbij wij een vaste stek in de subtop van derde provinciale hebben veroverd. Geheimen hiervoor zijn er niet: een groep bij elkaar brengen en houden van jonge talenten en ervaren anciens, elk seizoen enkele gerichte transfers doen, een optimale sfeer creëren en eens om de zoveel zondagen een zware matchbal organiseren met feestje vooraf en achteraf in de kantine. Zo doen wij het om nu al meer dan 10 jaar lang om een vaste te waarde te blijven in derde provinciale.

Na dit intermezzo over naar het veld waar wij tussen de zandstormen door in minuut 27 na rust zo waar het eerste schot op doel van Doggen noteerden: de slappe boogbal van op zo’n 45 meter bracht onze doelman Timothy Persoons uiteraard niet in de problemen. Bij de Doggen intussen nog een vervanging: Jirki Den Dauw eraf voor een extra aanvaller en dat bij een 5-1 tussenstand. Veel leverde het allemaal niet op. Enkel kon deze vervanger, Matthias Clocheret, net als de KSK-fans van op de eerste rij vast stellen dat onze keeper Timothy Persoons 4 keer kan jongleren. Had hij deze truc ook uitgehaald op het strand van Oostende tijdens het vrijgezellenweekend van onze reserven voor de trouw van Pieje Pereboom, het had hem een gedeelde vijfde plaats in de jongleerproef opgeleverd. Onze spelers hadden dus wat oog voor de fantasie terwijl onze fans vooral bezig waren met de gang van zaken in Sint-Gillis-Dendermonde. Bij deze willen we dan ook Rudy van Wit-Zwart bedanken om ons telefonisch te woord te staan tijdens hun match. Op dat moment stond het ginds overigens nog steeds 1-2.

De concentratie bij KSK was wat verslapt en dit liet toe om Jo De Lat, ondanks alle miserie, een passend afscheid aan te bieden: Jo mocht van KSK wat corners trappen voor onze spionkop en na door Bruno Cooman een slok bier te zijn aangeboden slingerde Jo De Lat de bal perfect voor doel waar Kristof De Berlanger de 5-2 kon binnenduwen. Maes Pils, het is toverdrank! Ondanks dat dit doelpunt eigenlijk had moeten afgekeurd worden – de bal lag buiten het cirkeltje- gunden onze fans dit moment de gloire aan Jo De Lat. Een staande ovatie van de KSK-aanhang was Jo’s deel. In het Doggenvak bleef het daarentegen stil. Overigens, Jo verdient ons respect en mocht hij alsnog beslissen om er toch nog een jaartje bij te doen, waarom dan niet bij ons? Jo De Lat in een goede ploeg, we zouden het nog wel eens willen zien.

De slotminuten werden afgewerkt als was het een oefenpartijtje en aan de stand wijzigde dan ook niets meer. We vermelden nog de invalbeurten van Sander, Amani en debutant Yaro Uyttersprot bij KSK. 5-2, de Doggen mochten het eerste en het laatste doelpunt scoren maar tussenin was de de ploeg van ’t dorp duidelijk enkele maten te groot voor de kleine broer.

Door deze nieuwe nederlaag is degradatie naar vierde provinciale, de laagste reeks in het provinciale voetbal, wel erg nabij voor Doggen. In de slotfase incasseerde Wit-Zwart nog de gelijkmaker op Sint-Gillis waardoor het mathematisch nog kan maar er zal een sportief mirakel nodig zijn willen we Doggen volgend jaar nog terug zien in derde. Dat is jammer, ook voor ons, maar in geen geval de fout van KSK Erembodegem. 

Het beste nieuws voor de Koninklijke kwam er uit Borsbeke waar Winnik met 0-2 ging winnen en zowel de kampioenstitel als de derde periodetitel pakte. Hierdoor komt een extra plaats vrij in de eindronde voor het nummer 5. Indien volgende week wordt gewonnen op VC Ressegem staat KSK dus voor het derde opeenvolgende jaar in de nacompetitie voor promotie naar tweede provinciale.

Na de wedstrijd werd Pieter Pereboom nog gehuldigd als meest verdienstelijke speler van het seizoen volgens de zaterdagreserven. Gezien deze laatsten kenners zijn was ook de winnaar van deze trofee terecht. Nadien volgde nog een after-party waarbij omstreeks 22 uur het bier al op was maar waarbij we op de gouden Robbie Van Cauter konden rekenen om nog extra vaten te laten aanrukken.

KSK speelde met: Timothy Persoons, Kenny Bogaert, Timmy Bogaert, Diederik De Waegeneer, Willam Snoeck, Kristof Bombeke (86 Yaro Uyttersprot), Tijsh Van Gerven (71’ Sander Béazar), Bert De Vriendt, Timothy Coppens, Radek Sidorski, Matti Asselman (80’ Amani) & Karl Jonckheere

Coach: Chris Uyttersprot

Afgevaardigde: Freddy Baeyens

delhaize

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 13:21
© KSK Erembodegem. All rights reserved, alle rechten voorbehouden. Website Design © arc3c.