log in

KSK bijt tanden stuk op Winnik

Rate this item
(0 votes)

delhaize

KSKE – Winnik                                                                                    0-2

In de strijd om een eindrondeticket kon KSK vandaag gouden zaakjes doen gezien het onderlinge duel van concurrenten Denderhoutem en Borsbeke In de vrijdageditie van Het Laatste Nieuws verwoordde een trainer van een in acuut degradatie gevaar verkerende derde provincialer het, weliswaar in een geheel andere context voor zijn ploegje, zo: “Als we winnen, springen we over de concurrenten en is nog veel mogelijk”. Ook voor de Koninklijke uit Erembodegem ging deze uitspraak op maar stellen dat dit “de laatste strohalm is waaraan we ons moeten vastklampen” zou meer dan een brug te ver zijn. Zo dramatisch zou het er voor ons, zelfs bij verlies, nooit uitzien.

De opdracht voor KSK was ook iets moeilijker dan deze voor de geciteerde trainer want onze tegenstander was Winnik dat na een onwaarschijnlijke remonte en een ongeslagen reeks van 10 wedstrijden recent de leiding had overgenomen van de grote titelfavoriet Burst. Uit de laatste 5 wedstrijden werden overigens evenveel zeges gepuurd met een doelsaldo van 17-2. Indrukwekkende statistieken! Maar ook bij KSK was het vertrouwen groot na de 9 op 9 van de voorbije weken in enkele spectaculaire wedstrijden.

KSK kon in vergelijking met vorige week rekenen op Pieter Pereboom. Matti Asselman van zijn kant was out met een verrekking. Onze coach Chris Uytersprot kon er, met de recente zeges in het achterhoofd, van uit gaan dat de ploeg beseft wat er moet gebeuren en er verder van uit gaan dat als iedereen gemotiveerd aan de aftrap zou komen het wel goed zou komen. Maar tot wat dergelijke gemakzucht kan leiden zien we nu al een heel seizoen bij FC Doggen, vorig jaar nog actief in vierde provinciale, de laagste reeks in het provinciale voetbal. Ook wijzigingen aanbrengen in een winnend team hoort bij de trainersjob in derde provinciale en zo verschenen Pieter Pereboom, Carl Grysolle en Timmy Bogaert in de basis in vergelijking met vorige week. Diederik De Waegeneer en Bert De Vriendt zaten hierdoor op de bank. Al verkeert onze trainer natuurlijk in de luxe dat er zo nu en dan nog eens gewonnen wordt, grapt onze verslaggever.

De match zelf begon eerder afwachtend met een lange studieronde waarbij de beide ploegen elkaar een beetje aftastten. De eerste mogelijkheid was er voor KSK toen Timmy een goed aangesneden corner van Bombi over kopte. De hoekschop van Bombi verdiende toch een beter lot dan dit, zeker in de wetenschap dat vader Bombi zijn zoon per assist en/of doelpunt enkele consumpties had beloofd. Want dichter kwam Bombi er helaas deze namiddag niet meer bij. Op het kwartier echter kwamen de gasten uit het niets op voorsprong: de bezoekende kapitein Jan Bombaert, echt wel een goede speler Kocksken, stuurde Koen Walraevens diep die onze doelman Timothy Persoons te grazen nam met een knappe boogbal. Een mooi doelpunt, al hebben we op zaterdag toch mooiere doelpunten gezien in het doel voor onze kantine. De bezoekers uit Denderwindeke, die al niet bijster offensief waren gestart, konden nu nog meer achterover leunen en teren op een goede organisatie. KSK van zijn kant kreeg het meeste balbezit, combineerde niet onaardig maar de doelman echt op de proef stellen zat er ook niet in. Het eerste vermeldenswaardige schot op doel was een vrije trap van Tijsh maar doelman Stijn Dooms pakte deze poging met veel stijl. Voor rust zagen we nog een schot voorlangs van Timmy terwijl ook een attente doelman Persoons even voor rust ver uit zijn doel diende te komen om verder onheil te voorkomen. Zo werd na een spannende maar kansarme eerste helft gerust bij een 0-1 tussenstand.

Tijdens de rust arriveerde de meest productieve ober van het KSK-eetfestijn – het verschil met de nummer 2 Dries Van Ghijsegem bedroeg meer dan 150 € - in de Gerstjens en stak Herman van Café Oxygène alle KSK-spelers een hart onder de riem om de achterstand alsnog proberen om te buigen. Want dat het moeilijk zou worden stond in de sterren geschreven.

Geen wijzigingen bij KSK na de rust en misschien daardoor logischerwijze een zelfde spelbeeld in de tweede periode met veelvuldig balbezit voor KSK maar dit resulteerde vooral in steriele druk. Grote kansen bleven dan ook uit: enkele slappe schoten en een kopbal van Radek, dat was het zoal. Voor een dominerend en op de helft van Winnik kamperend KSK was er geen doorkomen aan want eens aan de zestien stootten we op de opgetrokken verdedigende muur. De bezoekers waren duidelijk niet gekomen voor een schoonheidsprijs want werden de ballen niet in de bossen gekeild, ze werden om het hoogst weg getrapt. De defensieve organisatie was dus top en het mag worden dat ze gedurende een hele match nooit echt in de problemen zijn gekomen, maar offensief kon Winnik ons veel minder bekoren. De eerlijkheid gebiedt ons wel te zeggen dat dit weinig verrassend was gezien ze vorige week maar nipt wonnen van het nummer voorlaatst in de stand. Enkel de aalvlugge Jammeh Mattar zorgde af en voor wat dreiging maar een alles verpletteren de machine was dit Winnik allerminst. Het zijn eerder sluipschutters die geduldig afwachten en toeslaan bij de eerste poging die ze krijgen. Zo was het ook in de 70e minuut toen twee Winnikspelers door de buitenspelval glipten en alleen voor Timothy opdoken. Ze speelden het goed uit zodat Walraevens zijn tweede van de namiddag in het lege doel kon trappen. Onze spelers hadden het na afloop over meters buiten spel bij deze fase, maar de grensrechter stond nog aan de middellijn toen de bezoekers al alleen voor Timothy opdoken. Deze grensrechter raden we dan ook aan om volgende week mee te reizen met de supporters van Winnik, daar zit immers volk bij van zijn leeftijd.

De eerste vreugdezangen stegen vervolgens op uit het bezoekende vak, gezien de gemiddelde leeftijd waren dit uiteraard Vlaamse Schlagers en Hollandse levensliederen. Nog meer euforie was ginds te merken toen onze Erembodegemse fans lieten weten dat ze voor de bezoekende fans een dubbele portie gelei wisten te regelen bij hun avondeten. Op het veld haalde coach Chris Uyttersprot Bert De Vriendt van de bank voor Carl Grysolle en werd Willam Snoeck naar voor geschoven in de hoop het tij alsnog te doen keren. Het resulteerde nog in één mogelijkheid voor KSK tien minuten voor tijd op corner maar de kopbal van Radek ging een half metertje over. Het alles of niets spelen van KSK bood natuurlijk mogelijkheden voor de bezoekers om de boeken helemaal toe te doen maar een schot van een bezoekende aanvaller ging nipt voorlangs en Timothy ging eens gepast in de voeten van een doorgebroken speler van Winnik. We vermelden ook nog een domme gele kaart voor de bezoekende rechterback Van Houtte die zich door de stilaan beruchte Erembodegemse spionkop liet intimideren en een gele kaart pakte nadat nota bene een fout tegen hem werd gemaakt. Met zeven minuten voor tijd nog Diederik De Waegeneer in de ploeg voor Tijsh Van Gerven en enkele wissels bij de bezoekers verdween het vuur stilaan uit de match zodat de wedstrijd stilaan dood bloedde en de eindstand op 0-2 bleef. De mededeling van stadionspeaker André Permentier over de eindstand in die andere "topper" die in Erembodegem werd gespeeld, weliswaar aan de andere kant van de klassering, en het feit dat alle Winnikse supporters veilig het Remi Van Vaerenbergstadion hadden verlaten – gevaarlijk trapje daar voor de chalet- zorgden er voor dat de meeste aanwezige toeschouwers toch met een tevreden gevoel huiswaarts konden keren.

KSK speelde geen slechte wedstrijd tegen leider Winnik maar beet zijn tanden stuk op dit zeer goed georganiseerd en uitgekookt elftal dat op weg lijkt naar de titel in derde provinciale D gelet op de uitslagen van de andere titelkandidaten. Drie punten pakken zonder echt te imponeren, zo word je waarschijnlijk verdiend kampioen. KSK van zijn kant doet met het oog op de eindronde een slechte zaak maar is nog niet volledig uitgeteld gezien het onderlinge duel tussen Borsbeke en Denderhoutem eindigde op een gelijkspel. Als er nergens voor één of andere groene tafel drie punten kunnen gehaald worden – wij winnen gewoon tegen Nederhasselt en Ophasselt B-  zitten we momenteel in de achtervolging op onze concurrenten. Het programma voor de slotmatchen oogt op papier echter haalbaar maar het ziet er naar uit dat KSK met duels tegen Wit-Zwart en FC Doggen ook scherprechter zal spelen in de degradatiestrijd naar de kelder van het provinciale voetbal. Gezien wij spelen voor de prijzen kan er uiteraard geen sprake van zijn om geschenken uit te delen, vooral niet aan de underdogs uit Resschebeke! Het belooft dan ook in alle opzichten een historische derby te worden op Pasen, het feest van de verrijzenis van de Heer.

KSK speelde met: Timothy Persoons, Kenny Bogaert, Timmy Bogaert, Nick Van Der Haegen, Willam Snoeck, Kristof Bombeke, Tijsh Van Gerven (83’ Diederik De Waegeneer), Carl Grysolle (75’ Bert De Vriendt), Timothy Coppens, Radek Sidorski, Pieter Pereboom, Sander Béazar & Amani

Coach: Chris Uyttersprot

Afgevaardigde: Freddy Baeyens

delhaize

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 13:22

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account