log in

Gewonnen, maar niet gerust gesteld!

Rate this item
(0 votes)

delhaize

KSKE – Wit-Zwart 93                                                                        2-1

De zeperd vorige week op Winnik en vooral de manier waarop deed onze Koninklijke Sportkring op zijn grondvesten daveren en zorgde voor de zwaarste existentiële crisis sinds mei 1969. KSK degradeerde toen naar 3e provinciale en toenmalig voorzitter Steenhaut werd opgevolgd door Remi Van Vaerenbergh. Het zorgde toen voor een schokgolf maar werd tegelijk het begin van een nieuwe bloeiperiode voor KSK Erembodegem. Destijds rolden er dus koppen maar de tijden zijn veranderd en deze keer kwam het niet zo ver. Alle heil werd gezocht in groeps- en individuele gesprekken en volgeschreven A3’s met tactische richtlijnen voor elke speler. Coach Chris kende enkele slapeloze nachten maar het grootste slachtoffer van deze sportieve malaise was toch onze scout Bart Corthals. Deze werd op zondagochtend in alle vroegte uit zijn bed gelicht met de dwingende opdracht zich richting Hillegem te begeven voor een scoutingsmissie van de twee komende tegenstrevers. Uit het sms-verkeer en het verkregen scoutingsrapport bleek dat Bart toch de zwaarst gestrafte was in heel deze affaire, ondanks de steeds luider wordende geruchten over nieuwe dreigende superboetes.

Toch willen we deze sportieve dip niet over dramatiseren en zelfs rust prediken. De echte crisis woedt momenteel in al zijn hevigheid bij de kleine zelfstandigen: kleine winstmarges, moordende concurrentie van de grootwarenhuizen, wegenwerken voor de deur: de tweede en derde versnelling dreigt dus nog een tijdje dienst te weigeren. Enkel de chauffagisten ontspringen deze dagen blijkbaar de dans en ook de ghostwriters boeren niet slecht.

Er was desondanks ook nog positief nieuws want de kalendermaker had het zo geregeld dat er een op papier ideale match op het programma stond om orde op zaken te stellen. Met de komst van Wit-Zwart 93 kwam immers het nummer voorlaatst naar de Gerstjens afgezakt. Nieuwkomer, amper 6 punten en vorige week nog zwaar de vloer aangeveegd in het duel met die andere ex-vierdeprovincialer FC Doggen. Het werd ginds 2-7, een vierde provinciale score in derde.

Tegelijk was er voor de wedstrijd opnieuw een exquis VIP-diner voor een 50-tal genodigden in de kantine naar aanleiding van de matchbal geschonken door de onderstaande sponsors. Op het menu stond overheerlijke lasagne, dit tot groot genoegen van de aanwezigen. Enige uitzondering op al dit positivisme was Bruno Cooman die geen fan is van lasagne. Blijkbaar blijft dit aan de wenkbrauwen plakken. U en ik wisten dit niet maar dergelijke zaken zouden zeker zijn toegelicht in het intussen al ter ziele gegane Corpo Bello interview van de week. Ook daar … crisis!

De verliesmatch in Winnik inspireerde coach Chris Uytersprot tot een aantal wijzigingen in de ploeg, zowel wat betreft namen als posities. Opvallend was de lang verwachte terugkeer van Kristof Bombeke als playmaker, Tijsh Van Gerven in de spits en Pieter Pereboom die terug kwam uit schorsing, plaats naam centraal in de afweer waardoor kapitein Diederik De Waegeneer plaats nam op de nummer zes.

De communicatie op facebook van uw favoriete club kwam óók onder vuur te liggen deze week - in 1969 was hiervan overigens nog geen sprake maar logen de telexberichten ook niet!- maar ook in deze rubriek blijven we recht voor de raap: wat was dat daar allemaal in een draak van een eerste helft?

Het begon allemaal nog redelijk al vergeten we zeker de open kans in minuut 3, die via een deviatie van de roze handschoenen van Timothy Persoons – voor het opmerken van dergelijke vestimentaire details zwaaien we met alle lof naar Nicolas Standaert – tergend traag tegen de paal hobbelde, niet. Los hiervan was het begin vrij evenwichtig met ook een kansje voor KSK maar de kopbal van Nick Van Der Haegen miste de goede richting. Na een kwartier spelen daalde het spelpeil van KSK echter tot een dramatisch niveau en werd Wit-Zwart zonder meer de betere ploeg. De vraag waar er deze keer op zaterdag een clandestien feestje was borrelde stilaan op. Op een doorbraak van De Spiegeleer was er eerst nog een supersave van onze doelman Timothy maar toen een derde keer een bezoeker uit Sint-Antelinks alleen voor hem verscheen was ook deze laatste geklopt: 0-1 via Vernaillen. De meegereisde supporters, vooral vrouwen in stijlvolle trainingspakken, gingen uit hun dak. En het was dik verdiend, dit baarde nog het meeste zorgen. De situatie werd bedenkelijk, onze Twitter-man op Eendracht Aalst nerveus maar de ernst van de situatie drong tot onze sportkringers blijkbaar niet door want ook deze wake-up call werd niet beantwoord. Onze trouwe achterban ging zich roeren maar beterschap was in geen velden te bespeuren. Enkele minuten voor rust ontsnapten we zelfs aan de 0-2 toen vanuit ons onbestaand middenveld een bezoekende aanvaller in het straatje werd gestuurd maar gelukkig voor KSK langs de verkeerde kant van de paal besloot. Na een verschrikkelijke eerste helft werd er gerust bij 0-1, een stand waar KSK gezien het geleverde spelpeil en de 4 grote kansen voor de bezoekers absoluut niet mocht over klagen.

Eén wijziging bij KSK tijdens de rust waar Bert De Vriendt binnen bleef voor William Snoeck. Maar ook op het tactische schaakbord werden enkele positionele wissels doorgevoerd.

In de tweede helft zagen we dan toch een veel beter KSK: passie, inzet, duels, het truitje nat maken, dat willen onze fans in de eerste plaats zien. Het tempo ging ook met een ruk in de hoogte en de gasten – deze staan ook niet toevallig voorlaatste hoor- moesten wijken. De bezoekende doelman Tim Vlaeminck, die tot da toe een zeldzame rustige zondagmiddag had beleefd, moest eindelijk aan de bak en ging Courtois-gewijs plat op enkele ballen. Daar stopte overigens elke vergelijking want Courtois is groot en slank, deze keeper was dit geen van beide. Een lid van de technische staf van Wit-Zwart haalde toch het wierookvat boven zeker toen Vlaeminck met een geweldige reflex een gemaakt doelpunt van Tijsh Van Gerven wegveegde maar diende in minuut 57 toch af te druipen toen Pieter Pereboom een vrije trap op het hoofd schilderde van Tijsh Van Gerven die met een kopbal KSK bevrijdde en de gelijkmaker op het bord zette. Onze sportkringers gingen door, de vlam kwam eindelijk in de pan en de poppetjes gingen stilaan aan het dansen. Timothy Coppens kreeg namens SK geel, voor Wit-Zwart ging hun kapitein op de bon maar echt ontaarden deed het deze keer niet: in tegenstelling tot vorige week bij Wit-Zwart geen afgestoken broeken naar de supporters van de tegenpartij, wij zijn dan ook een ploeg van deftige mensen. KSK dus de betere ploeg en even voorbij het uur werd dit overwicht beloond met de bevrijdende 2-1. Deze werd niet toevallig opgetekend door Kristof Bombeke want het is genoegzaam bekend: in moeilijke tijden staan de groten op! Een afvallende bal werd door Bombi op de slof genomen en verdween in het kleine gaatje tussen de keeper en de doelman binnen. Met deze goal bewees Bombi zijn plaats op de wall of fame van Café Oxygène meer dan waard te zijn en toonde hij vooral aan dat een Bombi op niveau altijd in de ploeg hoort te staan. Al vertellen we er wel meteen bij dat zijn opwarming tegen Nederhasselt nog overtuigender was om dit laatste statement te onderschrijven.

KSK stilaan bevrijd, de als het tempo om hoog ging toch al bij al matige bezoekers in de touwen, we dachten dan toch nog een spetterend laatste kwart van de partij te kunnen zien om alsnog vertrouwen te tanken voor de aankomende opdrachten. Niets echter van dit alles want het tempo ging na de 2-1 opnieuw met een ruk omlaag, doelgevaar werd niet meer gecreëerd en het spelpeil nam opnieuw een bedenkelijk niveau aan. Zonder het goed en wel te beseffen kwamen de bezoekers zo waar opnieuw in de match- de invalbeurt van hun nummer 6 Sam Saeys maakte immers echt het verschil niet. Zo kregen Wit-Zwart met nog een kwartier op de klok op enkele minuten tijd nog 2 dotten van kansen maar De Spiegeleer mist even veel keer. Vooral de laatste poging waarbij hij alleen op Timothy mocht afgaan maar wel heel zwak in diens voeten paste was een enorme misser. KSK stelde hier offensief niets meer tegen over, mocht vijf minuten voor tijd nogmaals Timothy Persoons danken voor een goede beenveeg. In de slotminuten kwamen Matti en Sander nog in de ploeg voor Bombi en Tijsh en overleefden we het weinig geordende slotoffensief- Wit-Zwart is het duielijk niet gewoon om op dit moment van de partij nog in de running te zijn- van de bezoekers zodat met bijzonder veel hangen en wurgen de drie punten werden thuis gehouden.

KSK hield de drie punten op een diefje thuis tegen Wit-Zwart dat gelukkig voor ons morste met de kansen. In een iets betere tweede helft bleek goed twintig minuten doordrukken voldoende om een wel heel scheve situatie recht te trekken, laten we vooral dat onthouden. Onze reserven, die zaterdag met 9-0 Nieuwerkerken in de pan hakten, kunnen met een koffer vol vertrouwen afzakken naar de wijk Resschebeke, de prestatie van ons fanionteam stelt ons net iets minder gerust. Maar laten we toch vooral serieus blijven en de realiteit niet uit het oog verliezen: van de Doggen, vorig jaar nog actief in vierde provinciale, de laagste reeks in het provinciale voetbal, hebben we geen schrik! Tot zondag!

KSK speelde met: Timothy Persoons, Kenny Bogaert, Diederik De Waegeneer, Pieter Pereboom, Karl Jonckheere, Timmy Bogaert, Kristof Bombeke (85’ Matti Asselman), Tijsh Van Gerven (88’ Sander Béazar), Timothy Coppens, Nick Van Der Haegen, Bert De Vriendt (46’ William Snoeck) & Yono Van Gerven

Coach: Chris Uyttersprot

Afgevaardigde: Freddy Baeyens

Verzorger: Kenny Bogaert

 

Matchbal werd geschonken door:            Restaurant ’t Klein Offer

                                                           Europassur – Chris Van Der Haegen

                                                           Skoda Garage Kerkvliet

                                                           Schilderwerken Moock Decor

 delhaize

 

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 13:25

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account