log in

Geen bolwassing, enkel balwassing voor leider Burst

Rate this item
(0 votes)

delhaize

KSKE – FCO Burst                                                                             1-1

Aan diverse factoren was te zien dat het vandaag een hoogdag was voor KSK Erembodegem: niet alleen werd ons terrein in de beste situatie in maanden gebracht, maar voor aanvang was er opnieuw een uitgebreid diner voor een groot aantal genodigden en vooral, Carl Grysolle stond met een interview in de lokale pagina’s van Sportwereld. De interviews met The Kid bieden toch altijd enige meerwaarde – getuige de quote "Erembodegem wil de scalp van Burst"- we heben het dit seizoen nog niet gelezen en zie je het Pros al zeggen? Reden voor dit alles was de komst van de trotse leider Olympic Burst. Deze ploeg begon als gedoodverfd favoriet aan de competitie – de uitspraak “enkel met Winnik houden we rekening, al de rest is grijze massa” was voor hun rekening – en het dient gezegd: men hield ginder woord want vanaf speeldag één staat Burst quasi ononderbroken op de leidersplaats. Toch was er recent enig verval merkbaar met een 0 op 9 rond de jaarwisseling zodat Burst toch niet freewheelend naar de tittel zou fietsen. Gelukkig voor de ploegen in mindere doen zijn er ook nog staartploegen actief in onze reeks.

Eén hiervan is FC Doggen, vorig jaar nog actief in vierde provinciale, de laagste reeks in het provinciale voetbal. Vorige week mocht Burst tegen hen aantreden. Het werd 6-0, een tweede set kwam er niet, en het vertrouwen van Burst was weer opgevijzeld. We hebben het hierover nog niet gehad in deze kolommen, maar het is een wekelijks weerkerend fenomeen waar wij toch nadeel van ondervinden: telkens komen wij tegenover een ploeg te staan die de vorige week schietoefeningen heeft kunnen houden en hierdoor blaakt van vertrouwen. Maar zoals het er nu naar uitziet lost dit probleem wel zichzelf op met het oog op volgend seizoen.

KSK van zijn kant zit in een positieve flow want boekte de voorbije weken een knappe 9 op 9 en heeft de (sub)top opnieuw in het vizier. In vergelijking met de 11 die vorige week startte geen Matti Asselman in de basis. Hij werd vervangen door de terug herstelde Sander Béazar. Van Timmy Bogaert was geen spoor meer in de kern want deze laatste werd deze week nog geopereerd aan een ontstoken appendix, waarmee hij zelfs vorige week nog de tweede helft vol maakte in Kerksken. Voor waar een straffe prestatie! Ook afwezig was délégé Freddy Baeyens die gehospitaliseerd werd met een longontsteking. We wensen Fred een spoedig herstel en zijn ervan overtuigd hem snel op den SK terug te zien. Fred is immers een taaie daterend uit de tijd dat er nog gevoetbald werd met een varkensblaas met uitstekende sjoepap. Naar verluidt bijzonder pijnlijk bij het koppen. En dan zwijgen we nog over de avonturen van Fred bij het varen door de Rode Zee.

De match startte met veel middenveldspel en de kapitein van Burst die zich meteen van zijn kleinste kant liet zien door bij de scheidsrechter om een kaart komen te vragen toen Nick per ongeluk de bezoekende doelman aantikte. De ref floot de fout en ging terecht niet in op het gemekker van De Vlaeminck. Deze laatste hoorden we even later niet toen 2 van zijn ploegmaats fors door gingen op onze eskaërs. De Ridder zag na 14 minuten wel terecht geel en de geciteerde De Vlaeminck diende al helemaal in te rukken toen hij op het half uur ook terecht op de bon ging. U merkt het al: we hebben het over een aantal randverschijnselen want veel doelgevaar zagen we niet: 2 slappe schotjes langs beide zijden waar de doelmannen zich amper konden aan opwarmen. Neen, de leider stelde teleur: KSK was de best combinerende ploeg terwijl de bezoekers hun heil zochten maar niet vonden in de lange bal. Maar we moeten positief zijn of we krijgen weer klachten over onze matchverslagen zoals vorig seizoen. Het zou overigens oneerlijk zijn want ons gastenboek is nog steeds gesloten voor reacties, het is en blijft jammer, voorzitter. Van daar dit: een sympathiek bestuurslid vertrouwde uw verslaggever toe dat ze niet voor een schoonheidsprijs naar de Gerstjens waren afgezakt: 3 punten en weg wezen was het strijdplan.

Op het half uur zetten de bezoekers hun strategie stilaan om in realiteit want KSK had het in deze periode moeilijk om de bal in de rangen te houden. Een kleine belegering voor onze zestiende volgde en Pieter-Jan Pas haalde in minuut 30 verwoestend uit met links. Het schot ging in de korte hoek binnen. Tijdens de rust werd er gediscussieerd of deze bal al dan niet houdbaar was. Uw verslaggever, met een verleden als doelman in het fanionteam van KSK uitstekend geplaatst om deze fase deskundig te beoordelen, neemt het hierbij op voor onze keeper Timothy Persoons: deze pegel ging lekker binnen. Maar inderdaad, wat als Timothy een assorti truitje had aangetrokken in plaats van de iets te hoog opgetrokken fluo-oranje trui waarmee hij vandaag het doel verdedigde? We kunnen Kenny Eeckhoudt en Bart Corthals dan ook volgen in hun redenering dat uitmuntende sportieve prestaties enkel geleverd kunnen worden mits stijlvolle kledijkeuze.

KSK dus op achterstand, het zou moeilijk worden want echte kansen werden ook niet gecreëerd ondanks het lichte overwicht in het veldspel. Toch kreeg KSK nog voor de rust een tweetal mogelijkheden om niet met een achterstand de rust in te trekken maar Radek stuitte op doelman Vermeulen en Tijsh wist vlak voor rust zijn schot niet te kadreren.

Tijdens de rust liepen we nog een hoge gast tegen het lijf, het onderstreept nogmaals het cachet van deze partij, in de persoon van de sympathieke ex-trainer Guy D’Hauwers die KSK op het einde van het vorige decennium naar grote successen leidde. Kwatongen hadden Guy al eerder verwacht op KSK en het dient gezegd: na een 9 op 9 was het bezoek van Guy, momenteel zonder ploeg, eerder verrassend. Zou hij dan toch voor Burst gekomen zijn? Soit, het doet altijd deugd oude bekenden terug te zien.

Bij KSK één wissel tijdens de rust: Bert De Vriendt verving Timothy Coppens. De massaal aanwezige fans lieten de aanvangsfase voor wat ze was en kwamen pas terug naar het voetbal kijken toen Stybar op het WK Cyclocross Sven Nys het nakijken had gegeven. Over de eerste tien minuten kunnen we u dus niet informeren over vermeldenswaardige feiten, maar in de tweede helft zagen we een sterk KSK dat de leiders ver op de eigen helft terug drukte. Er waren kansjes voor Nick en Radek maar de bezoekende keeper was vooralsnog attent. Ook onze Timothy moest een aantal keren bijzonder attent zijn om groter gevaar te voorkomen al had de bezoekende goalgetter Neufkens zijn dagje niet. In minuut 62 werd hij uit de achterzak van Kenny Bogaert gehaald. Een goal hing stilaan in de lucht en in minuut 69 was het zo ver: een afvallende bal werd in één tijd op de slof genomen door Tijsh Van Gerven die met een gekruist schot het leer in doel schoof. De ontlading bij KSK was groot en coach Chris Uyttersprot rook bloed. Met Matti Asselman als extra aanvaller werd vol voor de zege gegaan en meteen kreeg Matti twee grote kansen op de 2-1 maar evenveel keer ging doelman Vermeulen van Burst goed plat. Aan de overzijde kreeg Burst op de counter weliswaar de grootste kans op een voorsprong maar Jonathan Parewyck faalde alleen voor onze keeper.

KSK was beter en had de bezoekers in een wurggreep. De bezoekers hapten naar adem maar vonden in de referee een bondgenoot toen deze een 8-tal minuten voor tijd alle aandacht naar zich toe zoog na een regelrechte coup de théâtre. Het begon allemaal toen opnieuw de bezoekende kapitein, wat we over deze persoon vinden houden we voor ons zelf of Sabine van Burst zal weer boos zijn, onze supporters uitdaagde door bij een hoekschop de bal ostentatief iets buiten het cirkeltje te leggen. Bij een eerste keer ging de referee er onbegrijpelijk niet op in en toen luttele tellen later hetzelfde tafereel zich afspeelde gingen de poppetjes aan het dansen. Laten we wel wezen: het reglement is er om toegepast te worden en de bal moet in de cirkel, de referee had hier dus moeten ingrijpen en dan was alle heisa natuurlijk niet gebeurd. Maar ook het met een kwakje bier gooien op de bal van De Verver keuren we niet goed, al was de bal inderdaad vuil. Toch nemen we het hier op voor De Verver want zoals iedereen weet is dit de kwaadste niet en heeft deze al zeker niet het uitzicht van een ordinaire hooligan. Met een zwarte winterjas met bonten kap zie je er al sneller zo uit, we noemen geen namen. De laatste keer dat De Verver met bier heeft gegooid dateert overigens toch al van enige tijd geleden – Lizette werd die avond 70 – en Filip Coppens hing het die toen echt wel uit. Intussen zijn al weer heel wat feestjes zonder incidenten verlopen in Café De Plesj. Dit opstootje zorgde er wel voor dat de partij onderbroken werd en op bevel van de referee de hele rechter hoek van het Remi Van Vaerenbergstadion diende ontruimd te worden. Wat volgde was een heuse volksverhuizing te vergelijken met deze bij de Grote Hongersnood tussen 1840 en 1845 in Ierland richting de linkerzijde van het Remi Van Vaerenbergstadion, dit allemaal in goede banen geleid door stadionspeaker André Permentier die de instructies duidelijk doorgaf en Ivo Mabilde die fungeerde als steward. Het veiligheidsplan van KSK werkte, zo veel was duidelijk! De spelers zochten intussen de catacomben op. Ongezien en dit in derde provinciale!

KSK was hierdoor wel uit zijn ritme gehaald maar had nu een derde time, traditioneel onze beste, om de zege alsnog binnen te halen maar in een rommelig slot kwamen de beide ploegen niet meer tot grote kansen en werd deze tumultueuze partij bij een al bij al billijk gelijkspel afgefloten.

KSK haalde een verdienstelijk en verdiend punt tegen een al bij al weinig imponerende leider die door het puntenverlies nu voor het eerst aan de kop van de klassering wordt afgelost en dit door de grote verrassing Sint-Gillis-Dendermonde. Binnen twee weken mogen zijn het in een onderling duel uitmaken wie een optie zal nemen op de titel. Wij van onze kant trekken naar onze vrienden van SV Ressegem die we al voor de vierde keer dit seizoen onder ogen zullen komen. Dit zal gebeuren na een weekje wel verdiende vakantie en tegen dan zal waarschijnlijk ook weer gerekend kunnen worden op William Snoeck en Kristof Bombeke.

KSK speelde met: Timothy Persoons, Kenny Bogaert, Diederik De Waegeneer, Pieter Pereboom, Nick Van Der Haegen, Karl Jonckheere, Carl Grysolle, Tijsh Van Gerven, , Timothy Coppens, Radek Sidorski (88’ Amani), Sander Béazar (70’ Matti Asselman) & Nick De Petter

Coach: Chris Uyttersprot

Afgevaardigde: Franky De Wael

delhaize

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 13:25

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account