log in

Game, set & match Schelde

Rate this item
(0 votes)

KSKE – KVV Schelde                                                                         3-6

Voor KSK was het jaar 2013 met een valse noot begonnen want de inhaalwedstrijd tegen Schroevers Moorsel ging vorige met 0-1 verloren. Verliezen tegen Moorsel kan al eens gebeuren en is uiteraard bijlange niet zo beschamend als het onderspit delven tegen de reserven van Ophasselt maar toch deed deze nederlaag pijn. Het geluk bij ons ongeluk was dat er ons geen lange busreis te wachten stond voor de terugrit. De in de hoogste afdeling spelende ploeg van Erembodegem toonde zich echter groots in de nederlaag en besloot om geen klacht in te dienen tegen Moorsel om één of andere ongegronde reden. Zoals ze op Resschebeke nu ook weten word je met een onterechte klacht toch wandelen gestuurd op de KBVB. Eerlijk duurt immers zoals steeds het langst, ook in vierde provinciale.

Met Schelde kreeg KSK een mooie gelegenheid voor een klinkende revanche want deze immer ambitieuze fusieploeg doet ook dit jaar opnieuw een poging naar de oppergaai en trok als fiere leider naar het Remi Van Vaerenbergstadion. De leider verkeert echter momenteel niet in bloedvorm en zag zijn riante voorsprong op achtervolgers Heusden, Edeboys en Burst slinken tot enkele eenheden zodat zij zich ook geen puntenverlies konden veroorloven.

KSK van zijn kant kende heel wat personele problemen door ziektes, schorsingen, blessures en examens zodat coach Chris met alle moeite van de wereld aan 11 fitte veldspelers raakte voor deze topper. In vergelijking met vorige week werden Nick (blessure) en Kim (hele week Spaanse griep door te strakke dekking op Dimitri Diaz) vervangen door Cédric Baes en Floyd Bomongo. KSK kwam op papier dus offensiever voor de dag dan vorige week tegen de Schroevers wat op wat gemor kwam te staan van het kritische kennerspubliek van KSK. Was het de ontgoocheling of de eerste sneeuw, we konden enkel vaststellen dat heel wat thuisfans verstek gaven voor deze nochtans mooie affiche.

In de zoals steeds uitgebreide voorbeschouwing van coach Chris Uyttersprot werd de nadruk gelegd op de 2 snelle flanken van de bezoekers, de genaamden Van Mossevelde en Charles, de kopbalsterke verdedigende middenvelder Gert De Schaepmeester en de traditionele blitzstart van Schelde. Een gewaarschuwd man is er zoals steeds 2 waard.

De woorden van Chris waren nog niet koud of KSK was al op achtervolgen aan gewezen: Snelle rechterflank Charles zette zich door op rechts, waar anders, en zijn voorzet waaide over alles en iedereen heen waar die andere pijl Van Mossevelde vrij moedersziel alleen en ongestoord rustig kon binnentikken. KSK bekeek het maar wat, genoot blijkbaar van het winterzonnetje en het idyllische sneeuwlandschap of was er zich niet van bewust dat er ook met gele ballen wordt gevoetbald, feit was dat het na 10 minuten spelen al 0-2 stond: na een slecht afgeweerde hoekschop belandde de bal in de voeten van de Bruycker en via een carambole langs de lat, paal en doelman Yono stond KSK al dubbel in het krijt. Zat hier een afstraffing aan te komen? De jarige doelman Yono Van Gerven beleefde bovendien ook niet zijn beste momenten van de dag. Deze lagen waarschijnlijk al achter hem want de biefstuk eerder op de dag had toch ferm gesmaakt. Toch kregen we vrij snel opnieuw een wedstrijd toen de doelman van Schelde even voor het kwartier Rik De Vriendt onderuit haalde in de zestien, geel kreeg en Diederik De Waegeneer zich achter bal zette. De penalty werd feilloos – keihard rechtdoor – binnen getrapt. Enkele minuten later toonde Yono zich dan toch attent op een harde knal van De Schaepmeester die over werd getikt. De biefstuk begon blijkbaar toch te werken. Het was het einde van een verschroeiend eerste wedstrijdkwart van de gasten want KSK kwam stilaan beter in de wedstrijd. De bezoekende doelman moest Sven en Rik tot 2 keer van de gelijkmaker houden en ook in het veldspel toonde KSK zich op dit moment de betere van de leiders. De gelijkmaker van Floyd Bomongo zie zich voorbij 3 bezoekers dribbelde en dan beheerst naast de keeper schoof kwam dan ook niet als een verrassing. Voor rust kreeg KSK nog een grote kans om alsnog met een voorsprong te gaan rusten maar Sven besloot voorlangs. Zo werd na een spectaculaire eerste periode gerust bij een 2-2 tussenstand. Nog klachten over defensief voetbal aan de Gerstjens?

De biefstuk deed dan toch geen wonderen bij de jarige Yono want tijdens de rust werd deze vervangen door Jens Van Overwaelle. Voor het overige geen wijzigingen bij KSK dat ook in de beginfase van de tweede helft makkelijk zijn voet naast deze van Schelde kon zetten en zelfs licht de betere ploeg was. Doelgevaar en kansen waren schaars tot in minuut 56: Timmy werd door de buitenspelval geleid en binnen de grote rechthoek getorpedeerd door de uitgekomen Scheldedoelman. Penalty en rood voor deze schandalige overtreding was het logische gevolg. Na een minutenlange onderbreking voor blessurebehandeling bij Timmy en de vervanging van hun keeper werd de penalty dan toch genomen. Intussen had coach Chris al één en ander tactisch bijgestuurd voor de vervanging van Timmy door Kim maar Timmy gaf toch aan verder te kunnen. Na veel vijven en zessen werd de penalty opnieuw genomen door Diederik De Waegeneer maar reservedoelman Van Hoecke ranselde de nochtans niet zo slechte elfmeter uit zijn doel. Het volledige drama voltrok zich daarna want in de hieropvolgende fase bleek opeens elke organisatie bij KSK te zijn weggevallen: Davy Cardon had zijn rechtsachterpositie intussen verlaten om voorin post te vatten terwijl ook de positie van Diederik niet werd overgenomen. Het gevolg was dat Charles na 2 welgemikte passen van Schelde alleen voor doelman Jens verscheen en 20 seconden na de penaltymisser van Diederik de 2-3 kon binnensteken. In plaats van op voorsprong stond KSK plots met de rug tegen de muur. Met een mannetje meer trokken onze sportkringers nu naar voor want een achterstand verdienden we zeker niet. Maar de bezoekers hadden deze waarschuwing blijkbaar nodig en toonden zich onverzettelijk. Goed 5 minuten later konden de boeken helemaal toe toen De Schaepmeester na een heerlijk aangesneden vrije trap moederziel alleen de 2-4 kon binnenknikken. Hadden we niet gewaarschuwd voor deze kopbalsterke verdedigende middenvelder? Ondanks de gerust stellende voorsprong bleven de zenuwen bij de bezoekers door de keel gieren wat zich uitte in bijzonder onsportief gedrag van hun aanhang en uitgebreide entourage in en rond hun dug-out. Hebben ze ginds nu al last van titelstress? Wat gaat dat geven als de prijzen pas echt verdeeld worden? KSK trok met de moed der wanhoop ten aanval wat de bezoekers toeliet om naar hartelust te counteren. Bovendien was al heel
wat energie verbruikt en liep de tank stilaan leeg Er was een goede voetreflex nodig van Jens om Van Mossevelde van de 2-5 te houden. Een kwartier voor tijd was het dan toch zo ver toen opnieuw deze laatste het penseel bovenhaalde en de 2-5 op het bord zette. De doelpuntenregen hield echter aan want goed een minuut later milderde KSK opnieuw toen Sander na een warrige fase een afgeweerde kopbal van Davy Cardon over de lijn kon frommelen. Verder kwam KSK echter niet meer want de bezoekers namen vanaf dan geen enkel risico meer en legden de match op slot. Intussen was debutant Davy Bastiaens in de ploeg gekomen voor de gehavende Timmy Bogaert. Twee minuten voor affluiten ontsnapte uitblinker Van Mossevelde opnieuw, onze sneltrein Cédric Baes ging in de achtervolging maar Van Mossevelde werd pas in de zestien bijgehaald door Cédric en deze laatszte had hiervoor een fout nodig zodat de bal ook voor Schelde op de stip ging. Hierdoor kon prijsschutter Benny Bontinck alsnog zijn doelpuntje meepikken en de eindstand op de vooroorlogse score van 3-6 brengen. Game, set and match Schelde!

Na een bijzonder spectaculaire wedstrijd tegen groot titelkandidaat Schelde ging KSK op een wel zeer ongelukkige manier de boot in. Een dramatische start werd wel nog rechtgezet maar de penaltymisser op het uur en de verwarring in de nasleep hiervan bezorgden KSK een mokerslag waarvan we niet meer konden herstellen. We zitten na 2 thuiswedstrijden bijgevolg opgezadeld met een vervelende 0 op 6. De volgende twee wedstrijden zijn tegen de staartploegen Tenstar Melle en Haaltert, maar onderschatting is uit den boze want vorig seizoen werd het in Melle ook een tennisscore. De enige die toen kon lachen was Robbie Van Cauter.

 

KSK speelde met: Yono Van Gerven (46’ Jens Van Overwaelle), Kristof Bombeke, Sven De Coninck, Diederik De Waegeneer, Davy Cardon, Cédric Baes, Kenny Bogaert, Floyd Bomongo, Sander Béazar, Timmy Bogaert (75’ Davy Bastiaens), Rik De Vriendt, Kim De Latthauwer, Joni De Keukeleire & Jens Van Overwaelle

Trainer: Chris Uyttersprot

Afgevaardigde: Freddy Baeyens

 

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 13:25

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account