log in

Eerste thuisnederlaag na teleurstellende wedstrijd KSK tegen Cercle Melle

Rate this item
(0 votes)

KSK – Cercle Melle 0-1

Met het bezoek van Cercle Melle kwam een rechtstreeks concurrent in de subtop naar de Gerstjens afgezakt op deze wapenstilstand. Melle stond immers op de vierde plaats met 18 punten, 2 meer dan onze Koninklijke Sportkring. Er stond met andere woorden een bijzonder belangrijk duel op het programma voor het vervolg van de competitie: bij winst doet KSK nog lange tijd mee voor de prijzen, bij verlies dreigt een kleurloos seizoen in de grijze middenmoot. Gelukkig is gebleken dat KSK dit seizoen in zijn thuismatchen thuis steeds ietsje meer kan, zou het dan toch waar zijn van de heilige grond op het Remi Van Vaerenberghstadion?

Het grote belang van de partij was blijkbaar enkele spelers ontgaan want het Robbie feestje in zaal de Brigge was omstreeks kwart over één op sommige spelers van KSK nog zichtbaar. We vermelden er wel voor de volledigheid bij dat er niet enkel in feestzaal de Brigge werd gevierd want ook de bezoekers van een niet nader genoemd privé feestje zagen er niet al te fris uit. Maar goed, dat is nog al voor gevallen en we herinneren ons nog de 4-1 winst tegen toen nog topploeg Denderhoutem toen om kwart over 2 het woord voetbal nog niet weerklonken had in de catacomben. Maar het waren niet alleen de spelers van de in de hoogst spelende ploeg van Erembodegem die de bloemetjes hadden buiten gezet. Ook opa kwam tegen zijn gewoonte in rijkelijk laat naar de Gersjtens afgezakt en gaf aan het op het gemak te doen vandaag daar de avond van de gepensioneerden was uitgelopen tot half 6 in de ochtend. Het weze opa uiteraard vergeven daar hij als redder van de Aalsterse coalitie meer dan recht had op een feestje. Opa zorgde er immers zowat op zijn eentje voor dat de SP.a six more years in het stadsbestuur van Aalst zal zitten. Wanneer Bruno Tobback dan ook commentaar zou hebben over het stapgedrag van opa zal hij eerst langs mij moeten passeren.

Dit alles gezegd zijnde over tot de orde van de dag en voor KSK noteerden we in vergelijking met de vorige thuismatch thuis de onbeschikbaarheid van de gekwetste Davy Cardon en de geelgeschorste Nick Van Der Haegen. Hun plaatsen werden ingenomen door William Snoeck en Timothy Coppens. De lang onzekere Kristof Bombeke verscheen alsnog aan de aftrap. Kristof was immers de woensdag voor de aftrap onwel geworden in de bioscoop van Gent tijdens het bekijken van de film Skyfall als gevolg van een combinatie van slaaptekort en overvloedig alcoholgebruik. De vertoning van vorige woensdag staat dan ook in de geschiedenisboeken van Kinepolis geboekt als “Beerfall”.

Naar aloude traditie een woordje over de tegenstrever Cercle Melle: uit het scoutingsverslag bleek het te gaan om een stevig blok zonder echte uitschieters. Vernoemenswaardig waren hun draaischijf Steurbaut die gelukkig gekwetst was en hun kapitein en tevens ouderdomsdeken van 30 jaar. Diederik De Waegeneer werd er zowaar even stil van. Maar KSK mag van geluk spreken nog te kunnen rekenen op een dergelijke brok ervaring want voor de wedstrijd diende Died verschillende spelers nog te voorzien van elementaire vestimentaire elementen zoals scheenlappen, studs en azo een dingsken voor die vast te vijzen. Voor het overige houden we ons vanaf nu op de vlakte wat betreft de tegenstander en de scheidsrechter of onze voorzitter Guy Arys wordt opnieuw overstelpt met mails van misnoegde lezers van onze website, waarvan het aantal hits overigens exponentieel toeneemt, waarvoor onze welgemeende dank. Wie zich van KSK-zijde tekort gedaan voelt, altijd welkom voor een opbeurend gesprek.

De wedstrijd werd afgetrapt onder vrij ruime publieke belangstelling. De lokale fans, nog aan het bekomen van de nachtelijke escapades bij Robbie Van Cauter, lieten het deze keer wat afweten maar er waren heel wat bezoekende supporters aanwezig die bijeen hokten in de Europassur staantribune. De match begon in hoog tempo en in de eerste 5 minuten zagen we onmiddellijk 2 doelpunten langs beide zijden die echter voor buitenspel werden afgekeurd: zo trapte Carl eerst mooi binnen – zonde dat zo’n staaltje klasse werd afgekeurd- en een minuut later ging het Melse feestje niet door nadat een vrije trap vanuit buitenspel positie werd binnen gekopt. De laatkomers hadden dus al 2 doelpunten gemist maar voor hen geldt geen excuus. Enige uitzondering hierop is Nicolas Standaert die met een kwartier vertraging op onze heilige grond aankwam maar hiervoor gegronde redenen had: als kersvers vader van 2 jonge kinderen heb je immers verplichtingen en begin er maar eens aan om op een zondagnamiddag onverwachts opvang voor de kids te zoeken.

Na deze wervelende start was het KSK dat het heft in handen nam en de meest dominante ploeg was. Veel kansen leverde dit niet op: we noteerden enkel een schot van Sven naast nadat hij toch wel vrij alleen richting keeper mocht trekken. Er was dan toch al een kwartier gespeeld en intussen waren de bezoekers toch ook gegroeid in de partij. Zo moest doelman Jens Van Overwelle zich onderscheiden op een schot van een bezoekende spits. Het was in deze periode van de wedstrijd dat Cercle Melle overigens op voorsprong kwam want na 25 minuten spelen werd de hele KSK-linkerflank door een vloeiende bezoekende aanval opgerold. De rechterspits had de vrijstaande mannetjes voor doel maar voor het uitkiezen en het was Arne Braeckamn die aan de tweede paal de 0-1 gemakkelijk kon binnentikken en KSK op achtervolgen aanwees. Onze sportkringers trokken dus ten aanval maar de aanvallende intenties bleven steken bij goede bedoelingen al zat er gewoon te weinig tempo en te veel afval in het spel. Verder dan een schuchtere poging van Sven die bezoekend doelman Van Hecke niet in verlegengheid bracht kwamen we niet. Ook van Cercle waren er amper doelkansen zodat we na een kansarme eerste helft gingen rusten bij een 0-1 stand.

Geen wijzigingen bij KSK na de rust en net als vorige week moest geprobeerd worden om een scheve situatie in een thuismatch thuis recht te zetten. Wel was duidelijk dat het vandaag niet zo eenvoudig zou worden als tegen Beervelde en hoewel het Sint-Maarten was zouden we ook niet moeten rekenen op cadeautjes.

De eerste tien minuten waren er om snel te vergeten en coach Chris greep dan ook in. Hij haalde Kristof Bombeke naar de kant voor Rik De Vriendt in de hoop meer stootkracht voorin te hebben. Het zorgde quasi meteen voor een heropleving van KSK want op het uur kon Sven zich doorzetten op de rechterkant en terugleggen op Rik. De aanval was quasi een kopie van het doelpunt van Melle in de eerste helft maar met dit verschil dat Rik met links vrij zwak op de doelman besloot en weg was de kans. Verder was er ook nog een kopbal na een hoekschop die echter een metertje voor de doellijn onschadelijk werd gemaakt door een bezoeker. Daarna was er opnieuw het grote niets van een onmondig en slordig spelend KSK. Van bezoekende zijde hebben we ook niet zo bijster veel onthouden al waren ze er wel een paar keer gevaarlijk op stilstaande fases. Inderdaad, onze doelman Jens Van Overwaelle is steengoed, maar het is niet zo een uitkomerken. De match kabbelde rustig verder, stilaan werd duidelijk dat onze sportkringers onder andere door de hoger vermelde omstandigheden geen 100 maar pakweg 99 % waren en dit blijkbaar niet genoeg was om de bezoekers te bedreigen. Chris bracht enkele minuten voor tijd nog zwarte parel Floyd Mombongo in voor een leeggespeelde Matti Asselman maar het eerste thuisverlies thuis na een in alle opzichten ontgoochelende wedstrijd was een feit. Zonde van onze heilige grond die vandaag ferm bezoedeld werd.

Volgende week volgt de derby bij rode lantaarn Herdersem. Om de rust in de tent te laten weerkeren en het vertrouwen op te vijzen zou een driepunter meer dan welkom zijn maar van zelf zal het ook ginds niet gaan. We recupereren wel alvast Timmy Bogaert en Nick Van Der Haegen voor deze uitmatch op verplaatsing. Vandaag konden we enkel vieren dat er niets te vieren was, maar gelukkig is er dinsdag nog de gastencantus! Opletten voor Kristof dat het niet opnieuw de gasthuiscantus wordt!

KSK speelde met: Jens Van Overwaelle, Pieter Pereboom, Sven De Coninck, Diederik De Waegeneer, Kristof Bombeke (55’ Rik De Vriendt), Kenny Bogaert, William Snoeck, Sander Béazar, Matti Asselman (80’ Floyd Mombongo), Timothy Coppens, Carl Grysolle, Pieter-Jan Verdoodt & Kim De Latthauwer

Trainer: Chris Uyttersprot

Afgevaardigde: Freddy Baeyens

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 13:27

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account