log in

Een zucht van opluchting en waterzakje door de Gerstjens na winst tegen Ressegem

Rate this item
(0 votes)

delhaize

KSKE – SV Ressegem                                                                        3-2

KSK had zijn seizoensstart gemist en ook in Idegem kwam de kentering er vooralsnog niet. In tegendeel zelfs want KSK ging met de billen bloot en met 4-0 de boot in. Het gevolg was dat tegen SV Ressegem zo waar een heuse zespuntenmatch op het programma stond. Het zijn taferelen die ze in de pare jaren weliswaar gewoon zijn in Resschebeke, maar in de Gerstenstraat is zo’n duel aan de staart van het klassement toch een nieuw gegeven.

Maar er was ook positief nieuws want de voortekenen op zaterdag waren gunstig. Zo haalde KSK B zaterdag met zware 7-1 cijfers uit tegen Hofstade ondanks de afwezigheid van ervaren man Kenny Eeckhoudt in het hart van de defensie. In vierde provinciale, de laagste reeks in het provinciale voetbal, wonnen de Doggen met 0-1 tegen de reserven van Idegem terwijl er ook in het MTSA opnieuw winst was voor d’ Aa Beloften nadat deze zich ook al kwalificeerden voor de kwartfinale van de beker. Het Erembodegemse voetbal zit dus terug in een positieve flow na de dip 2 weken geleden en de Eerste Ploeg van KSK kon en mocht dan ook niet achterblijven om niet stilaan als het kneusje beschouwd te gaan worden.

Na de zeperd op Idegem wijzigde coach Guy Dhauwers opnieuw fel zijn ploeg. Zo kwamen Pieter Pereboom (terug uit schorsing), Tijsh Van Gerven en Diederik De Waegeneer terug in de ploeg. Sam Droessaert verdween hierdoor naar de bank. Verder konden we ook niet rekenen op de diensten van Bert De Vriendt (Denderdalblessure) zodat Nick Van Der Haegen op de rechtsbackpositie kwam te staan.

De mindere resultaten van de voorbije weken zorgden er voor dat de Erembodegemse supporters- rijkelijk verwend de voorbije jaren- het wat lieten afweten voor deze nochtans belangrijke wedstrijd en slechts in geringe mate aanwezig waren. Zo verklaarde onder meer Robbie Van Cauter zelfs openlijk “niet meer naar kleine ploegskes te komen kijken”. Het leverde hem heel wat negatieve reacties op maar uw verslaggever toont toch enig begrip voor het standpunt van Robbie. Na het voetbal dat hij op zaterdagnamiddag mocht aanschouwen op Melckenbeeck ligt zijn standaard nu eenmaal hoog. De diehards waren echter wel aanwezig en hierbij toch een speciale vermelding voor Bolleken die ondanks een pas vorige week genaaide hand en een week arbeidsongeschiktheid in Restaurant ‘t Klein Offer tot gevolg toch naar het Remi Van Vaerenbergstadion kwam afgezakt om zijn favoriete club aan te moedigen.

Na deze meldingen kunnen we overgaan tot de orde van de dag: de wedstrijd. Deze begon met een lange studieronde tussen twee ploegen die afwachtend aan de partij begonnen. Verrassend was dit niet gezien de karige punten oogst van zowel KSK als Ressegem. SV puurde uit zijn eerste 5 wedstrijden ook slechts even veel punten terwijl men ook daar een plaats in de top van het klassement viseerde. De vijfde meer bepaald daar de voorzitter een plaats in de top vijf ambieerde voor aanvang van het seizoen, maar de top vier te hoog gegrepen achtte.

Het eerste gevaar was er pas op het kwartier toen Rik De Vriendt zich kon doorzetten maar zijn schot pal op de doelman richtte. De bezoekers konden hier niet veel tegenover zetten en acteerden ondermaats. Men zou dit kunnen toeschrijven aan de sterkte van KSK maar een doelman die bij een doeltrap zijn linksback wil aanspelen en hierbij de bal los buiten trapt is KSK toch iets te veel bloemetjes toegooien. Toch kunnen we stellen dat KSK goed was in de eerste periode en na 20 minuten was een bedrijvige Rik De Vriendt daar opnieuw. Nadat hij 2 bezoekers was voorbij gestormd werd hij in de zestien omver getrapt door Van Goethem. De bal ging terecht op de stip en laatste man Van Goethem werd uitgesloten. Een streng maar te rechtvaardigen verdict door de man in het zwart. De penalty werd omgezet door Tijsh Van Gerven die zoals aangegeven door een Ressegemse verdediger opteerde voor de rechterhoek. Alleen had zijn keeper dit verkeerd begrepen en lag deze in de andere hoek zodat het na 20 minuten spelen 1-0 stond. KSK ging door op zijn elan en verdubbelde nog geen vijf minuten later de score. Na een kort genomen hoekschop stond Pieter Pereboom volledig vrij in de grote backlijn en deze laatste scoorde fraai de 2-0. Met een dubbele voorsprong leek KSK op weg voor eindelijk een zorgeloze namiddag waarin tegen een tot dan toe zwak Ressegem vertrouwen kon worden getankt. In het vervolg van de eerste periode was er geen vuiltje aan de lucht want de Koninklijke uit Erembodegem bleef domineren en de gevaarlijkste ploeg. Onze supporters dachten vijf minuten voor tijd zelfs dat de beslissing gevallen was maar de inzet van beste man bij KSK Rik De Vriendt ging langs de verkeerde kant van de paal buiten. Het was dan ook schrikken toen de bezoekers kort voor de rust de aansluitingstreffer konden netten: doelman Timothy Persoons ging onder een vrije trap door, deed nog tot twee keer toe een fraaie redding maar tegen de derde poging van Van Wynendaele was ook hij kansloos zodat KSK met een minieme maar verdiende voorsprong ging rusten tegen tien man. Niet veel om ons zorgen over te maken dus.

Coach Guy Dhauwers was toch iets ongeruster dan de fans want haalde rechtsback Nick Van Der Haegen, die geel had gepakt in de fase voor het doelpunt, naar de kant voor Sam Droessaert. Ook bij Ressegem één wissel waar spits Diederik Quintijn in de spits kwam postvatten.

In het begin van de tweede helft kreeg KSK een paar kansjes om de match definitief te beslissen maar zowel Radek als Bombi wisten niet te scoren. Het zou KSK nog zuur opbreken want de gasten kwamen gaandeweg meer in de partij. Na tien minuten spelen kon Timothy nog redden na een doorbraak van Quintijn langs onze rechterflank. Ook kwam KSK bijzonder goed weg toen diezelfde Quintijn in de zestien werd gehaakt door Sam. Het was geen grote fout maar als de bal op de stip had gelegen hadden we hier niets op te zeggen: het gebeurde immers voor onze neus. U merkt het al: de bezoekers zaten meer dan in de match en het was geen verrassing dat zij iets over het kwartier op gelijke hoogte kwamen: een bezoeker haalde nogal eenvoudig de achterlijn waar hij Ayrton Taont kon bedienen. Deze kapte zich mooi vrij in de zestien van KSK en pakte Timothy tegenvoets. Tegen tien man werd een dubbele voorsprong weg gegeven, een Déja-Vu gevoel van de verloren eindrondematch tegen Serskamp overviel dan ook de aanwezige supporters. Al vertellen we er meteen bij dat niet elke KSK-supporter meteen slechte herinneringen heeft aan de combinatie Déja-Vu en Serskamp. KSK was gezien de situatie van slag terwijl de bezoekers veel beter voor de dag kwamen dan in de eerste helft en bloed roken. Er was tot twee keer toe een goede redding nodig van Timothy om de bezoekers van een voorsprong te houden en we vermelden ook zeker de degelijke prestatie van het centrale duo Kenny Bogaert- Diederik De Waegeneer die meermaals fungeerden als rots in de branding bij de bezoekende aanvallen. KSK van zijn kant kwam niet verder dan wat halve kansjes en schoten die vrij ver over en naast gingen. Het was zelfs zo erg dat de doorgaans immer coole Duffy rechtkwam van zijn comfortabele terrasstoel en de troepen toesprak. Helaas, Duffy predikte in de woestijn.

Met nog een kwartier op de klok greep coach D’Hauwers in en haalde een vermoeide Tijsh en een vandaag voor doel ongelukkige Radek naar de kant voor Gianni Vocaet en Matti Asselman. Het zorgde er voor dat de match meer in evenwicht was want ook bij de bezoekers was de benzinetank stilaan aan het leeg lopen, wat te begrijpen was gezien de man minder. De match leek dan ook in een billijke puntendeling te zullen eindigen tot Timmy Bogaert zich in de laatste minuut kon doorzetten op zijn linkerflank. Diens gemeten voorzet werd door Gianni Vocaet in een tijd tegen de touwen geprikt zodat de tweede seizoenszege alsnog werd binnengehaald. Een zucht van opluchting ging hierbij door de Gerstjens, tesamen met het waterzakje van Duffy dat bij de viering van het doelpunt in de lucht werd geslingerd. Onze verzorger was hierbij wel zo professioneel om er op toe te zien dat nog een bodempje water over bleef voor het geval er in de slotminuten iets zou gebeuren. Dit was echter niet het geval en ook de zege van KSK kwam in het absolute slot niet meer in het gedrang

KSK boekte dus op de valreep een deugddoende en broodnodige zege om niet verder in de gevarenzone verzeild te geraken. De eerste helft was hierbij goed en hoopgevend maar de uit de lucht gevallen aansluitingstreffer deed de twijfel opnieuw in de rangen sluipen waardoor de zege pas op het nippertje werd binnen gehaald tegen een in de tweede helft zeer verdienstelijk Ressegem dat KSK bij momenten sterretjes liet zijn. Met een puntentotaal van 6 op 18 hebben we nu exact evenveel punten als Winnik vorig jaar op dit moment en we weten allemaal waar  die nu spelen. Niks is dus verloren maar om te zeggen dat de trein terug op de rails staat en we met zijn allen moeten gaan dansen op feestmuziek is het toch nog wat vroeg. Enkel bij winst in het belangrijke uitduel op Standaard Denderleeuw overweegt DJ Yono om bij de volgende thuismatch tegen SK Oudegem op verzoek de bolognaise te spelen.

 

Logo fundum

 

 

 

 

 

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 13:27

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account