log in

Een billijk gelijkspel

Rate this item
(0 votes)

delhaize

KSKE – DT Borsbeke                                                                        1-1

Voor de eerste partij van 2014 moest de Koninklijke Sportkring uit Erembodegem de akker in tegen De Toekomst Borsbeke. U leest het goed, we hebben het hier over een akker want door de vele regen, het vele spelen en trainen is ons terrein inderdaad in ronduit erbarmelijke staat. Het doet ons terug denken aan een uitspraak van toenmalig Club Brugge trainer Christophe Daum: “Op deze akker kunnen zelfs koeien poten breken”. Een week later lag in het Jan Breydelstadion een gloednieuwe pelouse, we nemen aan dat het in het Remi Van Vaerenbergstadion jammer genoeg zo’n vaart niet zal lopen.

Maar goed, de omstandigheden waren wat ze waren en er moest niet te veel gemopperd worden: op zaterdag lag het terrein nog slechter maar dit weerhield er onze zaterdagreserven niet van om SK Lebbeke met 7-0 van het terrein te vegen en hen een 9 op 9 te bezorgen. Onze reserven dus in een positieve flow maar dit kon helaas niet van ons fanionteam gezegd worden want na de derbyzege stokte de machine en werd slechts 2 op 9 gehaald in het verdere verloop van december. Het was niet de enige tegenslag in een turbulent jaareinde want zo was er onder andere de sluiting van ons immens populaire gastenboek en de dreiging vanuit Sint-Gillis-Dendermonde met het indienen van een klacht tegen onze matchverslagen. Ze doen maar, van enig gevoel voor humor hebben we ze in de streek van Dendermonde toch nooit verdacht.

Een nieuw jaar, een nieuwe match en nieuwe moed om weg te raken uit de grauwe middenmoot waarin KSK nu definitief verzeild is nadat in het slot de zege werd weggegeven in de inhaalmatch van de inhaalmatch tegen Ressegem. In deze partij viel Kristof Bombeke ook nog eens gekwetst uit zodat coach Chris geen beroep kon doen op Kristof en er zaterdagavond twee Jozeffen aanwezig waren in café Oxygène. Bombi is out voor de rest van januari en ook voor het skiverlof begin februari– nu het toch geweten mag zijn- ziet het er niet goed uit. Verder kon er niet gerekend worden op die andere poulain van matchbalschenker Herman van den Oxy want ook William Snoeck zien we deze maand niet op KSK wegens examens. De vervangers waren Bert De Vriendt en de uit blessure terug gekeerde Radek Sidorski. Op de bank wel Carl Grysolle, back from the States en scherper dan ooit te voren!

Over de tegenstand uit Borsbeke wisten we eigenlijk niet zo veel want deze werd deze keer niet gescout. De heenronde? Daar won KSK met 0-2 maar Borsbeke miste zijn start volledig terwijl het nu al voor KSK stond dus al te veel conclusies konden uit die partij niet getrokken worden met het oog op vandaag. Hun laatste wedstrijd? Dat werd een 7-1 zege tegen FC Doggen, vorig jaar nog actief in vierde provinciale, de laagste reeks in het provinciale voetbal. Neen, dit als referentie gebruiken zou helemaal te gek zijn. Wel wisten we dat hun spits Van Weyenberghe geschorst was, een meevaller.

Toch kon de partij niet slechter beginnen voor KSK want amper was er –alweer- te vroeg afgetrapt of het stond – en hier ook alweer- 0-1: een hoekschop van De Schepper werd door Wolfgang Van den Bossche in het doel gekopt. We laten hierbij niet na de webmaster van Borsbeke te bedanken voor deze informatie want uw dienaar was nog niet ter plaatse, komt er van als er te vroeg wordt afgetrapt. We vermoeden wel dat dit doelpunt veel vroeger werd gescoord dan in de 9e minuut zoals vermeld op de website van Borsbeke. Indien dit toch het geval zou geweest zijn, heeft de referee wel héél lang laten overspelen in de eerste helft, maar ’s jongens prestatie achteraf beschouwend zou het wel gekund hebben natuurlijk.

Een vroege achterstand voor een ploeg die de laatste tijd al wat tikken heeft moeten incasseren: het zag er weer niet goed uit. Het waren dan ook de bezoekers die de lakens in de beginfase uitdeelden. Vooral het middenveld met de tandem De Schepper-Van Den Bossche heerste en het eerste kwartier werd KSK weg gedrukt. Kansen voor de “Zebra’s” bleven niet uit en er was een goede Timothy Persoons nodig om de 0-2 te vermijden na een vrije trap terwijl een uitbraak op de bezoekende rechterflank naast de kooi van Timothy hobbelde, en op dergelijk terrein weet je dan maar nooit. Van KSK zagen we niet zo veel buiten goede wil, een halve kans voor Radek niet ten na gesproken.

Toch was het niet allemaal rozengeur en maneschijn bij Borsbeke. We hadden hier graag, net als vorige seizoen overigens, de loftrompet geblazen over Thomas De Moor, maar dit zat er deze keer echt niet in, dus verwijt ons niet van slechte wil. Enkele ballen wegpotten en terug gefloten worden omdat hij enkele meters pikte bij een inworp na hier nog op gewezen te zijn door de Erembodegemse spionkop, opzichtig geel pakken, neen, het was niet echt de match van Thomas. De vervanging in de tweede helft was dan ook niet echt een verrassing. Kevin Tillon opperde op dit moment zelfs minstens even goed, zo niet beter te kunnen. Wie Tillon zaterdag bezig zag tegen Lebbeke dient geneigd zijn hem te geloven. Ook de nochtans doorgaans secure Daan De Troyer kende een ongelukkige eerste helft: waar hij na balverlies eerst onbegrijpelijk niet werd bestraft met een gele kaart kwam hij op het half uur minder goed weg: zijn balverlies zette Radek immers alleen op weg naar doel en onze spits werkte beheerst af zodat de bordjes opnieuw in evenwicht hingen. Geen minuut later gaf ook de KSK-defensie een cadeautje toen een terugspeelbal bleef steken in de modder en Wolfgang Van Den Bossche alleen voor Timothy verscheen. Deze twee kenden mekaar nog van in Nieuwerkerken en Timothy had blijkbaar goed opgelet destijds op training want hij won het pleit. De hemel leek dus op te klaren maar dit was maar van zeer tijdelijke aard want 10 minuten voor tijd werd Nick Van Der Haegen na 2 bijzonder lichte gele kaarten uitgesloten door de zeer matige scheidsrechter, volgens de imposante grensrechter in splinternieuwe outfit – mooi cadeau voor de man zijn Nieuwjaar - was het normaal nochtans “ne goeien”. Maar iedereen heeft eens recht op een mindere dag, zeker zo kort na de feesten. En insinueren dat de rode kaart de winst zou betekenen voor Nick in een weddenschap met meisjes en een tong draaien zoals in een Waregems restaurant door Bart Corthals werd geopperd lijkt ons een brug te ver. We baseren ons enkel op de feiten en die leerden ons dat KSK niet zonder moeite maar wel zonder kleerscheuren de rust haalde.

In de kleedkamer van KSK ging het er volgens insiders hevig aan toe tijdens de rust maar ook in de kantine was er tumult. Oma Monique was niet aanwezig in de koffiehoek waardoor er achter de toog ondercapaciteit was ontstaan. Hoewel Opa – en hier hoeft geen naam bij om te weten over wie het gaat- meer dan één tandje had bij gestoken moesten de fans wel zeer lang wachten op hun verfrissend pintje, dit tot frustratie van sommigen. Maar in tegenstelling tot de cross in Diegem maakte geen van de knieschijven van de aanwezigen kennis met de botinnen van Joe.

KSK kwam herschikt uit de kleedkamers en werd ondanks het numerieke ondertal zowaar de betere ploeg, al moeten we er wel bij zeggen dat de scheidsrechter in het begin van de tweede periode nu onze kant scheen gekozen te hebben. Toch, de kansen spelen we nog steeds zelf bij mekaar en deze waren er wel degelijk: een kopbal van Bert op de paal en enkele tellen later een schot van Pieter dat uiteen spatte op de paal. Verder nog enkele gevaarlijk aangesneden vrije trappen terwijl de bezoekers er nu niet meer uitkwamen. Het offensief van KSK verzwakte echter en het werd de hoogste tijd om raspaardje Carl Grysolle van stal te halen. The Kid pakte meteen uit met een onnavolgbare dribbel. Tegelijk de rechtsback en een centrale verdediger in de wind zetten zoals zaterdag bij de reserven – zou het niveau dan toch hoger liggen op zondag?- lukte niet maar wat we zagen was goed: enkele rushes zoals in het honkbal, de sprongkracht zoals in het basketbal en een sliding tackle zoals in het American Football laten het beste verhopen voor wat komen gaat. Ondanks de inbreng van deze klasbak daalde de amusementswaarde van de partij in het laatste half uur: bij KSK was de energietank met een man minder begrijperlijkerwijze aan het leeg lopen terwijl Borsbeke van zijn kant amper tot uitgespeelde kansen kwam. In het vijfde kwart noteerden we geen enkel noemenswaardige doelpoging.

We waren intussen in het laatste kwartier beland in een match die dreigde dood te bloeden. Er was nog wel een schuchtere poging van Wolfgang Van Den Bossche maar geen probleem voor Timothy en een poging over van De Smet, maar dat was het zo wat vanwege Borsbeke. KSK hield het vooral bij verdedigen en loerde met weinig succes op de counter.

Voor het slotkwartier maakte ook Jolien Vermeulen haar charmante opwachting in het Remi Van Vaerenbergstadion en dit om haar vriend Jonathan Verdonck nog te zien spelen. Deze zat immers op de bank bij de bezoekers. Jolien, zeer geliefd bij de KSK-supporters gezien zij ons zo vaak voorziet van pintjes in Café De Plesj, was ruim op tijd want Jonathan maakte pas de laatste vijf minuten vol maar vond het schandalig dat bij de tweede vervanging bij Borsbeke, Thomas De Moor was al eerder vervangen, ene Youric De Wandel de voorkeur had gekregen op Verdonck. De reden had iets te maken met een Oude Brug in Borsbeke waar De Wandel zaterdagavond iets te lang zou hebben voorgestaan, we konden niet helemaal volgen want we zijn niet van ginder natuurlijk. Bij KSK intussen ook 2 vervangingen: Matti en Amani voor Timmy en een geel geboekte Tijsh. In de slotminuut kreeg KSK op de counter nog een mooie kans om alsnog de 3 punten thuis te houden maar een vermoeide Radek kreeg zijn schot niet gekadreerd zodat het bij een 1-1 gelijkspel bleef, een puntendeling waar onze Koninklijke opnieuw niet veel mee opschiet.

Na affluiten uitte Robbie Van Cauter met veel misbaar zijn ongenoegen over de fysiek van enkele invallers. Enerzijds begrijpen we Robbie: in zijn tijd ging deze springveer uit tot het ochtendgloren of zelfs later en was dit amper te zien aan ’s mans prestaties op zondagnamiddag. Zo verwijzen we naar het matchverslag van de met 0-4 gewonnen partij in Neigem waarbij R.V.C. de absolute uitblinker was. Enkel de aftrap was destijds een heikel punt. Ook hiervan bestaat naslagwerk: de 0-0 op het veld van Panters Okegem bij voorbeeld. Voor de volledigheid, beide geciteerde clubs zijn momenteel actief in vierde provinciale, de laagste afdeling in het provinciale voetbal. Anderzijds nemen we het hier ook op voor onze invallers: zij speelden al een hele partij op zaterdag op zeer zware terreinen zodat invallen op zondag niet altijd eenvoudig is. Maar op zaterdag levert Robbie dus dat kan hij niet weten.

1-1 dus, weer maar een punt waardoor KSK nu autoritair 9e staat. Dit was natuurlijk niet de bedoeling maar de wedstrijdomstandigheden zaten nog maar eens tegen, KSK speelde een uur met zijn tienen! We speelden met een groot hart, kwamen terug uit een verloren positie en troffen twee keer het doelkader zodat we kunnen spreken van een billijk gelijkspel. Mijn collega webmaster van Borsbeke vond dat er meer in zat voor zijn favoriete ploeg, maar de twee schoten op het kader waren deze verslaggever blijkbaar ontgaan. Toch gaan wij in tegenstelling tot de komende tegenstrever van Borsbeke niet dreigen met klachten en wensen wij Borsbeke veel succes tegen Dendermonde. Wij van onze kant trekken naar het vierdegeklasseerde Oudegem van Pros en zijn vrienden en dit met een heuse noodploeg want niet minder dan 5 spelers zullen volgende week ontbreken. Naast de al genoemde afwezigen ontbreken volgende week immers Nick en Tijsh door schorsing en Bert door studies. Aan de vervangers om op te staan. Vindt u dit weinig opbeurends om naar uit te kijken? Dan raden wij langs deze weg de nieuwjaarsreceptie van KSK aan. Iedereen krijgt gratis enkele consumpties en Herman van Café Oxygène beloofde na de match al vuurwerk in zijn nieuwjaarsrede. Misschien volgt hierover wel een verslag!

KSK speelde met: Timothy Persoons, Kenny Bogaert, Diederik De Waegeneer, Pieter Pereboom, Karl Jonckheere, Timmy Bogaert (85 Amani) Bert De Vriendt (65’ Carl Grysolle), Tijsh Van Gerven (85’ Matti Asselman), Timothy Coppens, Nick Van Der Haegen, Radek Sidorski & Sander Béazar

Coach: Chris Uyttersprot

Afgevaardigde: Freddy Baeyens

De matchbal van vandaag werd geschonken door Café Oxygène waarvoor onze sportieve dank!

 

delhaize

 

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 13:27

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account