log in

Duel tussen middenmotors eindigt onbeslist

Rate this item
(0 votes)

KSK – SK Oudegem                                                                                                                                                     1-1

Na de wedstrijden tegen SV Ressegem en Standaard Denderleeuw stond KSK terug tussen de mensen. Na een gemiste start is dat al heel wat maar om de ambities van voor het seizoen waar te maken is het nodig om een lange reeks van overwinningen neer te zetten. Als je door de leiders op minuten gereden wordt volstaat immers geen tussensprintje om de kloof te dichten. Het zou echter niet gemakkelijk worden om de drie punten thuis te houden want hoewel Oudegem voor de match amper twee punten meer telde dan de Koninklijke uit Erembodegem waren de bezoekers tot op heden de enige ongeslagen ploeg in de reeks. Nog niet verloren maar geparkeerd in de middenmoot van het klassement? Inderdaad, Oudegem is dan ook de kampioen van de gelijke spelen met 5 stuks uit 7 wedstrijden.

Na een lange zoektocht blijkt coach Guy D’Hauwers blijkbaar zijn typeploeg gevonden te hebben want voor de derde keer op rij startten dezelfde 11 basisspelers. Dat deze mekaar gevonden hebben bleek al snel want KSK schoot verschroeiend uit de startblokken. Dit resulteerde in een heel vroege voorsprong toen Rik De Vriendt zich na een lange bal kon doorzetten op de rechterflank en het getalm tussen de bezoekende keeper en rechtsback kon afstraffen: 1-0. Vorig seizoen  was er ook een vroege voorsprong in de thuiswedstrijd tegen Oudegem weliswaar toen voor de bezoekers na een penaltyovertreding die werd gemaakt na 20 seconden. Het zette de Oudegemse speler “Pros” er toe aan om te stellen dat de voorsprong op dat moment, na 20 seconden veldspel, verdiend was. Dergelijke kortzichtige conclusies trekken wij na deze vroege voorsprong niet, we stelden enkel vast dat na deze vroege openingsgoal de Oudegemse goalie De Vos wel wakker was in tegenstelling tot zijn defensie die in het begin van de partij kreunde onder het aanvallend geweld van KSK. Want jawel, in een zinderende openingsfase werden de alweer karig opgekomen fans nog eens ouderwets verwend. Het resulteerde in een resem kansen: een schot van Tijsh stierf na 5 minuten op de paal nadat de keeper en nog met zijn vingertippen was aan geweest en nog binnen de eerste tien minuten diende de bezoekende doelman De Vos zijn ploeg tot twee keer toe van een dubbele achterstand te behoeden. Voor uw verslaggever en andere toekijkers was het van op hun positie rechts achter het doel aan de kantine bijzonder moeilijk om uit te maken van wiens makelij deze doelpogingen waren gezien de grote afstand. Laat staan dat van op die afstand de teksten op de reclamepanelen achter het doel duidelijk gelezen kunnen worden. Toch een aandachtspuntje voor de marketingboys van KSK want wat ben je met alleen een zichtbaar logo?

Van al deze extrasportieve beslommeringen moeten dienden de spelers zich uiteraard niets aantrekken,  het  eetfestijn is er pas volgende week. Zij dienden enkel oog te hebben voor het doel. En het moet gezegd dat KSK door ging op zijn elan want na 20 minuten spelen creëerde KSK nog een tweetal mogelijkheden om de wedstrijd vroeg te beslissen. Er was een schot van Radek waarbij het alweer de uitblinkende bezoekende keeper De Vos was die de meubelen redde en Rik die halfweg de tweede helft alleen op doel mocht afgaan maar voorlangs besloot. KSK speelde een dijk van een eerste half uur met veel dasj, een hoge pressing en intensiteit. Na afloop van de partij werd de coach hiervoor uitgebreid gecomplimenteerd in de matchanalyse, maar afwerken is ook een kwaliteit en op dat vlak schoten we te kort. De bezoekers daarentegen hadden nog niet veel op de mat getoverd maar kwamen al in de 25e minuut langszij. Na een onterecht gegeven inworp die bovendien foutief werd gegooid – uw verslaggever is hier expert want kan dit zelf niet en haalt niet-reglementaire inworpen er direct uit- stond de KSK-verdediging collectief te pitten. Het spel ging echter verder en aan de tweede paal kon Pros de gelijkmaker simpel binnen duwen. Of Pros het deze keer een verdiende gelijkmaker vond weten we niet, maar mocht hij dat gevonden, hij zou net als vorig seizoen weer de enige geweest zijn.

Over het vervolg van de eerste helft kunnen we kort zijn: door de onverwachte tegentreffer stokte de KSK-machine en sloop er stilaan meer afval in het spel. Dit is niet verwonderlijk want dergelijk tempo een hele tijd aanhouden is niet vanzelfsprekend. Zelfs in eerste provinciale kunnen ze dit niet. Vandaar dat het bijzonder jammer was dat KSK na zijn beste eerste helft van het seizoen met een gelijke stand moest gaan rusten.

Geen wijzigingen bij KSK in de tweede periode dat bergaf speelde om het verschil te proberen maken. Al snel werd het echter duidelijk dat het hoge niveau dat KSK etaleerde in het begin van de eerste helft niet geëvenaard zou worden in de tweede helft.  Ook de bezoekers modderden maar wat aan zodat het gehele spelpeil zienderogen daalde. Bedenkelijk noemen we het spelpeil wel niet want uw verslaggever woonde vorige week de postcodederby Doggen – Nieuwerkerken bij in vierde provinciale en het niveau lag vandaag in de Gerstjens toch hoger dan  wat in de laagste reeks van het provinciale voetbal werd geserveerd. Onze keeper fungeerde bij voorbeeld niet als spelverdeler en alle lange ballen naar de kleinste speler zagen we vandaag ook niet.

Maar veel viel er in het eerste kwart niet te beleven, de supporters konden dan ook rustig zich van het zondagnamiddagvoetbal in  eerste klasse gaan informeren zonder al te veel te missen.  Even voorbij het uur voerde coach Guy D’Hauwers een eerste wissel door: Kristof Bombeke, de Dennis Praet van KSK Erembodegem want evenzeer de Poulain en de Kroonprins van de Gerstjens maar heden verbannen naar de linkerflank, werd naar de kant gehaald. Bij Anderlecht dient Praet plaats te maken voor Suarez, maar bij KSK zagen we die vandaag toch niet meteen lopen. Flanki’s vervanger was Gianni Vocaet. Veel veranderde het niet aan het spelbeeld: veel middenveldspel en weinig kansen in een partij tussen twee grijze muizen die stilaan flets en zoutloos was geworden. Toch werden de toeschouwers halfweg de tweede helft 3 keer opgeschrikt door even veel goede kansen. Twee ervan waren voor Oudegem waar een bal eens gelukkig viel en hun spits in de kluts naast de kooi van Timothy besloot. Even later diende Timothy zelfs in te grijpen om een bezoekende voorsprong te verijdelen, met succes. Tussendoor moest ook de bezoekende doelman, de beste speler op het terrein, als zijn kunnen te tonen op een kopbal van Rik die De Vos spectaculair uit de hoek haalde. KSK deed nog enkele vervangingen waarbij Amani weer wat pit in het duel bracht weliswaar met enkele onbesuisde tackles en Rik nog eens uitpakte met een spectaculaire omhaal die echter vrij eenvoudig werd gepakt door de bezoekende doelman. Met nog 10 minuten op de klok verwaterde het spel weer en leek het alsof beide ploegen genoegen namen met een puntje zodat de partij dood bloedde. Er was verder nog een opstootje en een rode kaart voor Timmy op aangeven van de grensrechter, maar deze man herinnerde zich na de match al niet meer precies wie juist wat had gezegd. Tekenend voor een partij waarin het beste voetbal in het eerste half uur en door KSK werd gespeeld maar de rest inderdaad om snel te vergeten was.

Het werd een match waarin KSK een zeer sterk eerste half uur serveerde maar hiervoor niet beloond werd mede door een uitblinkende bezoekende doelman De Vos die zijn ploeg recht hield. Oudegem kwam uit het niets op gelijke hoogte en KSK dat veel gegeven had kon in een slappe tweede helft niet het verschil maken zodat dit duel tussen twee middenmotors op een gelijkspel uitdraaide. Met 7 op 9 is uiteraard niks mis maar wil KSK nog een woordje meespreken in de kop van de klassering wordt volgende week maar beter gewonnen op het veld van Kerksken, het nummer vier in de stand op 5 punten. Dit treffen zal overigens het laatste optreden worden van Rik De Vriendt die in november op wereldreis vertrekt. KSK zendt zijn zonen uit, maar wij dreigen achter te blijven in de grauwe middenmoot. Hoe zou het overigens nog zijn met The Kid in Oxford? 

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 14:21

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account