log in

Dramatisch verlies in eindronde voor KSK

Rate this item
(0 votes)

delhaize

 

KSKE – KV Schelde                                                                                     2-3

Ja, we hebben verloren. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we geen matchverslag schrijven. Indien we dergelijke bekrompen visie zouden hanteren zou onze website immers niet geüpdatet worden en krijgen we er eentje zoals deze van FC Doggen met een laatste update enkele maanden geleden, toen er ginds nog werd gewonnen. Lang geleden dus. Ook dààr was het verval al zichtbaar en neen zo’n troosteloze website, dat willen we helemaal niet. Maar genoeg verteld over vierde provinciale, de laagste reeks in het provinciale voetbal, en over tot de orde van de dag: de eindronde in derde provinciale en deze om te promoveren, laat dat duidelijk zijn.

Het zal de Koninklijke uit Erembodegem bij de loting alweer mee want met een thuismatch tegen Schelde – en niet Shelde zoals op de affiches op de Plesj verkeerdelijk werd aangegeven- kwam een bijzonder aantrekkelijk streekduel uit de trommel waardoor een massa toeschouwers naar de Gerstjens kwamen afgezakt.

Net als KSK is KV Schelde elk jaar een vaste waarde in de eindronde en vorig seizoen was Schelde actief in de reeks van KSK. Er werd twee keer tegen hen verloren. Ook in de voorbereiding troffen we deze fusieploeg voor de Beker van Oost-Vlaanderen en werd verloren maar aan de uitslagen begin augustus moet niet al te veel belang gehecht worden. Schelde eindigde op de vijfde plaats in zijn reeks maar pakte in de derde periode niet al te veel punten meer zodat we met ambities op het veld kwamen. Met de eventueel volgende duels thuis lag de weg naar eindrondewinst immers wagenwijd open en we mogen toch een beetje dromen?

Bij KSK in vergelijking met de laatste competitiematch geen Kenny Bogaert die gekwetst moest afzeggen. Zijn plaats in de defensie werd overgenomen door Pieje Pereboom. Ook Kristof Bombeke stond in de basis al weten we van na de derby dat Bombi tegenwoordig kan leven met een standje op bank. Op diezelfde bank kon KSK voor het eerst dit seizoen opnieuw rekenen op Rik De Vriendt. Algemeen was de verwachting dat onze Twitterman en vriend van Guido het wit konijn zou zijn dat de deur naar tweede provinciale zou openbeuken.

De wedstrijd begon voortvarend met een zeer sterk KSK dat de bezoekers meteen naar de keel greep. Het resulteerde al in minuut zeven in de openingstreffer: Matti Asselman haalde de achterlijn, legde terug naar Radek Sidorski die in de volley de bal prachtig in het dak van het doel ramde. KSK rook bloed en zette door. Op het kwartier leek de match al gespeeld toen KSK opnieuw als een mes door de bezoekende boter sneed en Matti alleen voor de doelman verscheen. Met een staalhard schot werd deze kansloos gelaten en stonden we op een schijnbaar geruststellende 2-0 voorsprong. Op Twitter verscheen al een eerste foto, live van uit de KSK-dugout, maar van wat dààr allemaal gebeurt schrikt een mens tegenwoordig niet snel meer. De gasten waren van slag en leken niet bij machte om terug te slaan. Het liet ook uw verslaggever toe om de achteraf verkeerde conclusies te trekken want het nummer 13, die kwam toch echt wel te kort voor tweede provinciale nadat hij weer een bal in het bos had getrapt. Dit nummer 13 bleek Jens Gits te zijn. De Everyday Football app van de bond was ook beschikbaar voor de eindronde, maar ook dàt wisten we op dat ogenblik nog niet.

Met een dubbele voorsprong ging KSK achterover leunen terwijl de bezoekers toch in het tweede kwart van de wedstrijd beter voor de dag kwamen. We onthielden een schot dat niet zo ver voorlangs ging en op het half uur een geweldige redding van onze keeper Timothy Persoons op een inzet van wel bijzonder kort bij. Hier kwamen we al goed weg en kregen we de verwittiging dat de buit zeker nog niet binnen was. De vrouwelijke supporters van Schelde –hopelijk noemen deze zichzelf niet de “Scheldewags”- waren niet onder de indruk van de klassereflex van Timothy en namen onze doelman op de korrel wegens enkele mindere uittrappen. De KSK-supporters dienden deze dames meteen van antwoord door te vragen hoeveel ballen hun keeper op dat moment al had gestopt. Nog geen enkele, juist ja! Ook verbaal hadden we op dat moment alle touwtjes dus nog stevig in handen, geen vuiltje aan de lucht. Vlak voor rust leek voor KSK de klus zelfs helemaal geklaard toen bezoeker Jelle Leunis de doorgebroken Nick Van Der Haegen foutief stuitte toen Nick op weg naar de 3-0. Leunis diende met terecht rood de aftocht te blazen en Schelde leek helemaal klaar om de pijp aan Maarten te geven. Of was dit buiten de gebroeders Blaaspijp gerekend?

Over de tweede helft kunnen we kort zijn: met tien tegen elf werden onze sportkringers van in het begin terug gedrongen voor eigen doel en werd KSK quasi een hele tweede helft onder de voet gelopen door een enthousiast en dominerend Schelde, het leek haast een machine. De druk ging eerst niet met grote kansen gepaard maar op het kwartier was een attente ingreep van Timothy nodig op een gevaarlijk afstandschot van De Backer. Ook in de rebound stond Timothy pal. Even later was het weer alle hens aan dek op één van de gevaarlijke corners van de bezoekers uit Serskamp of Schellebelle maar in het geharrewar kwam niemand tot een schot. Halfweg de tweede helft gebeurde dan toch stilaan het onvermijdelijke en scoorden de bezoekers de aansluitingstreffer: een Scheldespeler haalde de achterlijn en legde terug op Jens Gits die van dichtbij de 1-2 in het doel ramde. Het beloofde nog link te worden, zo veel was duidelijk. Coach Chris besefte dit ook en haalde Timothy Coppens als eerste naar de kant voor Amani. Deze wissel leverde allerminst het gewenste resultaat op want aan de bal bleef KSK in het zelfde bedje ziek en kwam de counter er niet of zelden uit. De nervositeit nam ook stilaan toe in de tribunes, zelfs tot bij de verver die tot dan een zorgeloze namiddag had beleefd: een stukje kaas, een glaasje wijn, af en toe zelfs wat vrouwelijk schoon. Leven als God in Frankrijk. Toch kreeg de verver het op de heupen van een Deense Dog die in de neutrale zone had plaatsgenomen waarop de verver vriendelijk doch kordaat aanmaande dat raspaardje daar weg te halen. De verver had gelijk en natuurlijk mag hij dat zeggen, hij betaalt immers ook belastingen. Maar ook zonder dat raspaard langs de zijlijn hield de druk van Schelde aan. Onze trainer trachtte te reageren door joker Rik in te brengen maar in het slot van de match was het Schelde dat bleef jagen op de stilaan verdiende gelijkmaker. Zo stierf vijf minuten voor tijd een poging van één van de gebroeders Blaaspijp tegen de paal. Aan de overzijde ontsnapte Amani en kreeg de unieke kans om de match alsnog op counter te beslissen maar Amani speelde de bal te ver van de voet en de zeer ver uitgekomen doelman zat er goed tussen. In een prangend slot kreeg Schelde in minuut 95 nog een laatste vrije trap. In eerste instantie werd deze nog gekeerd maar bij de herneming verscheen spits Gits alleen voor doelman Timothy. Met een mooie sleep werd deze gevloerd zodat het op de valreep 2-2 stond. De thuissupporters dachten bij dit doelpunt met weemoed terug aan de wedstrijd Borsbeke – KSK van vorig seizoen waar KSK het laatste kwartier bij een 1-2 voorsprong het moeilijk kreeg met Jens Gits die toen bij Borsbeke actief was. Kevin Tillon kwam toen in de ploeg, neutraliseerde Gits die blij was dat hij het achteraf nog kon navertellen. Wat als?

De eerste verlenging konden we even goed overslaan want Schelde had al veel gegeven in zijn terugkeer en ook KSK slaagde er niet om veel gevaar te creëren. Sander was intussen in de ploeg gekomen voor Bombi. In de tweede helft was de eerste kans direct na de aftrap voor de bezoekers maar de poging strandde op Timothy. In de tweede verlenging kreeg KSK ook nog een uitgelezen kans om alsnog de overwinning binnen te halen maar opnieuw speelde Amani de bal te ver van de voet waardoor de bezoekende keeper er gemakkelijk tussen kon zitten. Net toen iedereen zich stilaan opmaakte voor een beslissende penaltythriller glipte Jens Gits, het nummer 13, door de buitenspelval en trapte de 2-3 binnen. We zeggen het niet graag, maar ze was verdiend voor de bezoekers. Veel tijd om een vuist te maken was KSK niet gegund toen uw verslaggever werd gecontacteerd door Carl Grysolle die naar de uitslag van zijn en uw favoriete ploeg vroeg. Carl is een slimme, dat zullen ze straks ook wel merken in Oxford, en begreep er ook niks van. Zijn thesis was juist klaar, the Kid had er zin om volgende week KSK naar de finale van de eindronde te knallen, maar het mocht niet zijn. Natuurlijk is dat zonde!

Ondanks dit dramatisch slot mogen we terugblikken op een goed seizoen waarin de vooropgestelde ambities werden gehaald. De eindronde is niet ons ding, maar dat wisten we al van de voorbije jaren.

KSK speelde met: Timothy Persoons, Pieter Pereboom, Timmy Bogaert, Diederik De Waegeneer, Willam Snoeck, Kristof Bombeke (100’ Sander Béazar), Bert De Vriendt, Timothy Coppens (67’ Amani), Radek Sidorski, Matti Asselman (75’ Rik De Vriendt), Nick Van der Haegen & Karl Jonckheere

Coach: Chris Uyttersprot

Afgevaardigde: Freddy Baeyens

Verzorger: Tijsh Van Gerven

 

delhaize

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 13:28

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account