log in

Doelman Jens Van Overwaelle houdt drie punten thuis tegen VKN Beervelde

Rate this item
(0 votes)

KSK – VKN Beervelde 2-1

 Hoewel we hier geenszins een gewoonte willen van maken beginnen we dit matchverslag opnieuw met excuses en dit voor het geval bepaalde personen zich in dit relaas der feiten onheus bejegend zouden voelen. We denken hierbij aan bestuursleden met lange tenen van de tegenpartij, anonieme refs die hun gal komen spuwen op het gastenboek, spelers van zowel KSK als de tegenstander en Nicolas Standaert. Aan al deze personen dus bij voorbaat al een welgemeende sorry en inderdaad, veel heeft dit niet meer met sport te maken, maar wij hebben dan ook nooit de pretentie gehad dit ooit te beweren. Voor de rest nemen we onszelf steeds voor de 100 % serieus want niets is uiteraard zo belangrijk dan een wedstrijd in derde provinciale. In Resschebeke, waar tegenwoordig gevoetbald wordt in 4e denken ze er vandaag overigens ook zo over.

Er was de voorbije weken niet alleen rumoer op uw favoriete website maar ook bij KSK werden de koppen bij elkaar gestoken na het teleurstellende gelijkspel op het veld van Voorwaarts Gijzenzele waar in het slot nog een zege uit handen werd gegeven tegen 10 man. Stormachtige taferelen voor aanvang van de wedstrijd en ook de weergoden volgden dit voorbeeld want de wedstrijd werd afgetrapt bij windkracht 10. Het maakte dat Rik De Vriendt verstek gaf met een geblokkeerde rug – naar verluidt zo stijf als een surfplank- en ook Kristof Bombeke maakte bij opwachting in het Remi Van Vaerenbergstadion omstreeks kwart over één een eerder verwaaide indruk. Toch bizar gezien de kanaalrat pas rond de middag de kop op stak en er op zondagochtend omstreeks acht uur hooguit een stijve bries stond uit veranderlijke richting. Gelukkig voor Kristof voerde de stormwind gezonde zeelucht aan met een overvloed aan Oxygène.

In vergelijking met vorige week dus geen Rik. Zijn plaats werd ingenomen door Sander Béazar waardoor Carl Grysolle opnieuw in de aanval werd geposteerd. Ook doelman Yono Van Gerven ontbrak door een neusbreuk. Hij werd vervangen door Jens Van Overwaelle.

De tegenstander van vandaag was het onbekende VK Nieuw Beervelde dat amper 4 punten sprokkelde uit 9 wedstrijden en dan ook aan de staart van het klassement bengelde. Bovendien werd niet meteen blijk gegeven van een brandende ambitie want enkele spelers verschenen pas een half uur voor aftrap op onze terreinen. Er diende zich met andere woorden geen ronkende naam aan maar toch was er relatief ruime belangstelling voor deze affiche. Dit had uiteraard te maken met de attractie Marc Baudart want het was inderdaad de Colina, De Bleeckere en Howard Webb in één persoon en ster van het Oost-Vlaams scheidsrechtersgelid die de match in goede banen zou leiden. Geen mens die hieraan ook maar durfde te twijfelen.

De beginfase van de wedstrijd had niet veel om het lijf. De in de hoogste afdeling spelende ploeg van Erembodegem trok wel ten aanval maar de bezoekers posteerden een muur voor de zestien waar KSK amper door geraakte, al moet gezegd worden dat het tempo dat we ontwikkelden te laag lag om de gasten in verlegenheid te brengen. Een schotje naast van Sven op het kwartier was het enige vermeldenswaardige. Voor het overige zagen we een dominerend maar weinig overtuigend KSK en bezoekers die zich beperkten tot verdedigen en het weg keilen van de bal. Hun linkerback probeerde wel 2 kruisballen te versturen maar deze gingen langs de overkant en nog achter de speler die de passes verstuurde buiten! Beervelde had wind tegen de eerste helft, het zal ongetwijfeld daar aan gelegen hebben. De gezapigheid van de match werd zelfs niet onderbroken door de fratsen van referee Marc Baudart want afgezien van een kenmerkend moment waarop hij alles in het nadeel van de bezoekers floot na een discussie viel zelfs deze amper op. Halfweg de tweede helft mochten we Baudart zelfs op onze twee knieën danken toen de grensrechter met zijn vlag stond te zwaaien nadat Kenny Bogaert blijkbaar de bal had beroerd met de hand binnen de zestien. Baudart ging er volgens alles wat KSK een warm hart toedraagt terecht niet op in. KSK zag ook nog Davy Cardon uitvallen. Zijn plaats werd ingenomen door William Snoeck. Even later kregen de bezoekers de beste kans om de score te openen maar Jens ging goed plat op een lage schuiver en stond ook in de herneming pal. De grensrechter vlagde hierbij terecht voor off side maar Baudart denkt het altijd net dat tikkeltje beter te zien en ging er ook nu niet op in. Het bleek onterecht. Weinig inspiratie bij KSK tegen deze staartploeg, amper tempo en dan roep je het onheil natuurlijk over je heen. Niet dat het in de lucht hing maar weinig toeschouwers waren verrast toen Stevens een vrije trap mooi in de linkerbovenhoek krulde. KSK stond nu met de rug tegen de muur en na 35 minuten kregen we dan toch de eerste vloeiende aanval te zien die resulteerde in het eerste schot van KSK tussen de palen maar Sven De Coninck besloot pal op de gekleurde bezoekende doelman Owusu Ansah Clifford. Hoewel vele supporters dan al lang de kantine hadden opgezocht was er op het einde van de eerste periode een beetje beterschap te merken met in het absolute slot nog een vloeiende combinatie van KSK-zijde maar de poging stierf opnieuw in de handen van de bezoekende goalie. Na een eerste helft waarin KSK maar wat aanmodderde werd gerust bij een 0-1 stand.

Geen wijzigingen onder de rust bij KSK al voerde coach Chris wel enkele positionele verschuivingen door waardoor Sander achteraan werd geposteerd en William op het middenveld plaats nam. Veel zoden bracht het aanvankelijk niet aan de dijk want KSK bleef steken bij goede bedoelingen maar de bal rolde steeds verkeerd en de weinig imponerende bezoekers hielden makkelijk stand. Het leek dan ook niet ons dagje te worden tot Pieter Pereboom even voor het uur een lange bal verstuurde. De rechtsback van de bezoekers verkeek zich volledig op deze bal die bleef steken in de drek voor het zestienmetergebied waardoor Sven alleen op de keeper kon afgaan en zonder pardon binnen knalde. De bezoekers waren amper van de klap bekomen of incasseerden een nieuwe mokerslag: routinier Stefaan Staelens, ex-eersteklasser maar toch nog meer op de been dan Isaias enkele weken terug, speelde terug naar zijn doelman Owusu Ansah Clifford. In het al zo vaak bejubelde en soms verguisde scoutingverslag stond deze keer te lezen dat deze keeper uitvoetballend al eens durft “flosjen”. Pieter ging dan ook doorjagen waardor Clifford pardoes over de bal trapte en hij de waarschijnlijk gemakkelijkste goal uit zijn carrière kon maken. KSK stond zo uit het niets met 2-1 voor door een vroeg Sint-Maarten geschenk van de zwarte Piet van Beervelde, we zullen het hierbij houden.

Job gedaan, schaapjes op het droge zag je onze eskaërs denken en we vervielen weer in het slordige spel van de eerste periode. De bezoekers, die het gewoon zijn om op achterstand te staan, roken dan ook hun kans en toen na een opstootje Baudart aan zijn show dreigde te beginnen – tegen fanatiekelingen zoals André Pereboom kan deze sympathieke tuinman uit Lokeren allerminst- beloofde het nog een moeilijk laatste kwart van de wedstrijd te worden. De bezoekers kregen inderdaad nog enkele goede mogelijkheden om de (verdiende) gelijkmaker te scoren maar een beresterke doelman Jens Van Overwaelle hield zijn netten schoon en ook de onkunde van onze gasten – 2 vrije kopkansen in de kleine rechthoek werden over gekopt- zorgden dat Beervelde de lange terugreis puntenloos moest aanvatten.

Een bijzonder matig KSK waarin Timothy Coppens de laatste 5 minuten vol maakte in de plaats van Matti Asselman ontsnapte door het kleinste gaatje en pakte voor het eerst in 5 weken nog eens de volle buit. We onthouden echter enkel de winst en dat het volgende week tegen Cercle Melle, een concurrent in de subtop, een pak beter zal moeten. Bovendien zal coach Chris moeten sleutelen aan zijn defensie want Davy Cardon zou wel eens voor een tijdje out kunnen zijn en Nick Van Der Haegen pakte in het slot van de partij nog zijn 3e gele kaart, al is geel krijgen van de grote Mark Baudart uiteraard een eer.

KSK speelde met: Jens Van Overwaelle, Pieter Pereboom, Sven De Coninck, Diederik De Waegeneer, Nick Van Der Haegen, Kristof Bombeke, Kenny Bogaert, Davy Cardon (30’ William Snoeck), Sander Béazar, Matti Asselman (85’ Timothy Coppens), Carl Grysolle, Cédric Baes & Kim De Latthauwer

Trainer: Chris Uyttersprot

Afgevaardigde: Freddy Baeyens

 

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 13:29

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account