log in

Den ESKA dient Windeke eerste nederlaag van het seizoen toe

Rate this item
(0 votes)

KSKE – KVV Windeke   3 - 2    

Na een week onderbreking- aan een ploegje dat vier wedstrijden voor het einde al zeker is van degradatie besteden we echt geen webpagina, ook al zijn het buren- knopen we opnieuw aan met een wedstrijdverslag. Was het arme bezoek van vorige week in diepe rouw dan kon vandaag de rode loper boven gehaald worden want kampioen Windeke kwam naar de Gerstjens afgezakt voor een inhaalwedstrijd die al een keer of drie werd verschoven. Het nog steeds ongeslagen Windeke, als enige ploeg in alle provinciale reeksen van Oost-Vlaanderen, vierde immers vorige week de titel na een heel seizoen de competitie te hebben gedomineerd. Voor hen stond buiten de premie dus enkel nog de ongeslagen status op het spel. Voor KSK moet nog steeds niks maar mag alles en zou eventuele winst de eindrondekansen serieus doen stijgen.

KSK vatte het duel aan met dezelfde 11 spelers die vorige week de maat namen van Doggen want onder andere Rik De Vriendt (op reis), Pieter Pereboom, Nick De Petter, William Snoeck en Michaël De Greve (blessures) ontbraken. Een aantal sterkhouders waren er dus nog steeds niet bij voor dit prestigeduel dat wegens pasen op zaterdag werd gespeeld.

In de openingsfase was het KSK dat licht de betere ploeg was met een eerste half kansje voor Sven De Coninck. Na een tiental minuten bleken de Windekespelers toch stilaan gerecupereerd van hun titelfestiviteiten en namen zij het commando over met verzorgd combinatiespel in een hoog tempo. Maar de KSK-defensie speelde organizatisch zeer sterk zoals vooraf gevraagd door coach Chris zodat alles in eerste instantie in orde bleek te komen. Toch bezweken we stilaan onder de druk en regende het vanaf het kwartier kansen: Doelman Yono Van Gerven moest een voorzet/schot van onder de lat halen, een schot van prijsschutter Bart Dierickx ging maar nipt naast en diezelfde superspits besloot op Yono.

Een goal hing in de lucht en het onvermijdbare gebeurde halfweg de eerste helft: de rechterflank van KSK werd na balverlies in het middenveld en een snelle uitbraak opgerold, de achterlijn werd bereikt door hun linkerflank en Dierickx legde de aflegger perfect binnen na zich eerst met een weergaloze loopbeweging te hebben vrij gelopen. De kampioen nam ondanks de voorsprong geen gas terug en ging door op zijn versmachtende elan. De Grauwe miste luttele tellen later van op enkele meters voor doel onbegrijpelijk met het hoofd en Yono diende tot twee keer toe Dierickx van zijn tweede van de namiddag te houden.

Wat Windeke gedurende 20 minuten op de mat van het Remi Van Vaerenbergstadion legde was kampioenenniveau dat nog maar zelden gezien werd in Erembodegem. Gelukkig was de afwerking niet op hetzelfde peil zodat we nog leefden.

Want in het voetbal kan het snel gaan en dit werd nog eens bewezen toen Carl Grysolle achter een verloren gewaande bal holde. De naam van de reservekeeper van onze gasten, ook hun eerste doelman blijkt een sneeuwliefhebber te zijn en ontbrak, is onbekend maar we gaan er van uit dat deze Alex gedoopt is. Carl ging dus achter een verloren bal en tikte deze aan voor de bezoekende doelman. Daar haalde Alex in de zestien onze Cap onderuit. Marieke, de scheidsrechter en de circa 150 betalende toeschouwers konden hier –terecht- niet mee lachen en de bal ging op de stip.

Dat Bart Corthals deze penalty feilloos omzette is, zo weten we sinds het bezoek aan Schelde, een verwaarloosbaar en amper te vermelden detail. Na deze onverwachte treffer leken de bezoekers toch even aangeslagen want gedurende een tiental minuten waren ze minder gevaarlijk. Met de rust in zicht werd echter nog een kleine versnelling geplaatst door de gasten met een drietal kansen tot gevolg. De eerste twee werden nog gemist door Windeke maar op slag van rust was het dan toch zo ver toen opnieuw Bart Dierickx met links de 1-2 in het doel krulde.

Na een eerste helft waarin Windeke met naar de normen van derde provinciale totaalvoetbal serveerde werd gerust met een 1-2 ruststand, een score waar KSK gezien het spelbeeld meer dan tevreden mocht over zijn.

Ook in de kantine nam de zenuwachtigheid intussen zienderogen toe want de geruchten over een aankomende putsch van een huidig bestuurslid op de voorzittersstoel van KSK klonken steeds luider. Het zou zelfs in de gazet gestaan hebben.

Coach Chris Uyttersprot besefte dat er iets moest gebeuren wilde het tij nog keren en haalde Matti Asselman van het veld voor zwarte parel Floyd Mombongo. Of het kwam door deze wissel zullen we allicht nooit weten maar gedurende de tweede helft zagen we een evenwichtiger spelbeeld waarbij KSK zeker zijn voet naast deze van de ongenaakbare leider kon zetten.

Concreet doelgevaar was schaars maar toen Timmy Bogaert na tien minuten spelen alleen voor de doelman verscheen na een gemeten doorsteekpass van Sven was het raak. Timmy stak de bal immers over de uitgekomen doelman alvorens door deze laatste gepakt te worden. De referee, door zijn verschijning en houding een opgemerkte figuur maar bezig aan een voortreffelijke partij, wachtte af of de bal binnen rolde en keurde de treffer dan ook goed zodat de bordjes opnieuw in evenwicht hingen. De bezoekende doelman, bij de penaltyfase in de eerste helft al met geel bestraft, ontsnapte hierbij aan een tweede gele kaart maar moest wel verder met een pijnlijke rug die hem zichtbaar hinderde.

De toeschouwers kregen nu een boeiend en hoogstaand kijkstuk voorgeschoteld waarbij de beide ploegen volop voor de winst gingen. Bij Windeke was het vooral rechtermiddenvelder De Craecker die zich onderscheidde met enkele raids maar zonder gevolg terwijl de beste kansen ontegensprekelijk voor KSK waren. Zo kwam Michaël Romero halfweg de tweede periode oog in oog met de bezoekende doelman maar deze redde knap met een beenveeg. Even later pakte diezelfde keeper met een ongelooflijke reflex uit over een lobkopbal van Sven die hij met een achterwaartse sprong nog ternauwernood naast kon tikken. Blijkbaar speelde zijn pijnlijke rug hem in deze fase geen parten.

In het slotkwartier rook KSK bloed want de bezoekers leken stilaan door hun beste krachten heen te zitten – zij zijn het blijkbaar minder gewoon om te feesten dan de doorsnee eskaër die na een nachtje stappen pas laat op toerental komt. Vijf minuten voor tijd werd dit passend geïllustreerd door Sven De Coninck die door de buitenspelval werd geloodst en alleen op doel mocht afgaan. Zijn kleine oogjes waren hierbij net groot genoeg om de doelman te hypnotiseren en de winnende treffer onder deze laatste door te schuiven en het Remi Van Vaerenbergstadion het delirium nabij te brengen. Sven maakte het verschil, het mag inderdaad gezegd worden. De bezoekende trainer, die intussen beste maatjes was geworden met onze coach Chris, wou ten alle prijzen alsnog de eerste seizoensnederlaag vermijden en gooide nog 2 frisse krachten in de strijd. Bij KSK was het dan al stilaan tijd om enkele applauswissels door te voeren.

Zo kwamen Timothy Coppens in de plaats van Sven en werd Kris Coen ook nog een Cap gegund door Carl te komen vervangen. In een prangende slotfase kwam Windeke niet verder dan een aantal hoekschoppen maar de zege bleef op de Gerstjens na een ware galamatch verzorgd door twee uitstekende ploegen.

De onverwachte overwinning werd achteraf in de kleedkamers stevig gevierd en opgedragen aan opa die door schandelijk verspreide leugens over het plegen van een coup op de voorzittersstoel van KSK Erembodegem een naar eigen zeggen moeilijke dag had beleefd. Bij deze zijn deze valse geruchten dan ook ontkracht want er is inderdaad meer nodig dan twee bakken bier na een derbyzege tegen de rode lantaarn om voorzittersambities van KSK te wettigen. Scampi’s bijvoorbeeld geven al blijk van meer ambitie.

Met deze stuntzege die niet gestolen was maar waarbij Windeke het gelukkig naliet om het in de eerste helft af te maken, komt KSK alleen op de derde plaats en komt de eindronde steeds dichter bij.

Voor onze volgers ook nog volgende mededeling: de volgende wedstrijd is niet tegen F.C. Heusden maar op het veld van Tenstar Melle want hierover is blijkbaar verwarring ontstaan en zoals gebleken is verspreiden foute geruchten zich sneller dan de waarheid. Om in Destelbergen een Cap te versieren dienen onze eskaërs dan ook nog wat geduld te oefenen al houden we niemand tegen om tussentijds individueel initiatieven te nemen.

KSK speelde met: Yono Van Gerven, Bart Corthals, Diederik De Waegeneer, Davy Cardon, Nick Van Der Haegen, Timmy Bogaert, Carl Grysolle (89’Kris Coen), Michaël Romero, Matti Asselman (46’ Floyd Mombongo), Kenny Bogaert, Sven De Coninck (88’ Timothy Coppens) & Kim De Latthauwer

Trainer: Chris Uyttersprot

Afgevaardigde: Freddy Baeyens

 

Last modified onwoensdag, 16 september 2015 13:32

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in or create an account